Dodaj do ulubionych

Jakie kafelki?

18.06.07, 15:38
Kobietki drogie musze wybrać kafelki do łazienki,kuchni,przedpokoju,salonu i
to jest dla mnie coś strasznegooooosad czas mnie nagli bo wypadałoby
zamieszkać w końcu na swoim -robotnicy wchodza jutro -ja tonami kupuje
gazety ,ale nic mi nie pasi ,albo wszystkosmile
problem z łazienką bo jest naprawde malutka(no ,ale własnasmile)
Moze macie jakieś własne doświadczenia jaka firma,jaka struktura -no
praktyczny kolor,
a może jakieś fotki .Proszęęęęęęęęęęęęęęęęęę
Obserwuj wątek
    • uzzak Rady praktyczne :-) 18.06.07, 16:49
      Jak łązienka mała to koniecznie wybierz jasne - może białe? Ja mam białe (małe
      10x10 cm) a pomiędzy nimi pojedyncze kolorowe - żółte i turkusowe. Podłoga
      turkus, a sufit pomalowany na żółto. Do małego pomieszczenia lepsze będą
      mniejsze rozmiary, bo duże wejdą np. 3i pół płytki, a to nie wygląda dobrze.
      Najlepiej jak jednocześnie kupisz na ściany i na podłogę to unikniesz rozterek
      przy dobieraniu kolorów.
      Pamiętaj też, żeby kafle na ścianę oglądać postawione pionowo - kolory bardzo
      się wtedy zmieniają - robią się ciemniejsze i warto na to zwracać uwagę.
      Jeśli dobierasz kafle na podłogę do kilku połączonych pomieszczeń to można
      rozważyć jeden materiał - prościej i wygodnie. Tak mam na parterze hol,
      łązienka i pokój to beżowy gres - na początku protestowałam ale jest OK,
      • donzab81 Re: Rady praktyczne :-) 18.06.07, 16:55
        wielkie dziekismile
        • irima2 Re: Rady praktyczne :-) 18.06.07, 19:21
          My mamy malutka łazienkę. Wykończenie całego mieszkania robiliśmy z
          projektantem. Z łazienki jesteśmy najbardziej zadowoleni. Płytki mamy bordowe i
          kremowe. Na podłodze są bordowe a na ścianach w większości kremowe, ale część z
          toaletą jest w bordowych płytkach. Płytki są duże (na podłodze 30x30, a na
          ścianach 40x20), ale te na ścianach są ułożone nie pionowo jak na ekspozycji w
          sklepie tylko poziomo - przez to łazienka wydaje się być dłuższa. Dodatkowo na
          wysokości wzroku dookoła mamy lustro o wysokości płytek (czyli 20cm). Nad i pod
          lustrem idą cieniutkie listewki z drewna. Dzięki lustrom łazienka wydaje się
          większa. Nie braliśmy dekorów (zastępują je lustro i drewno) bo wtedy
          pomieszczenie wydawałoby się mniejsze.
          W przedpokoju, kuchni i pomieszczeniu gosp. mamy takie same płytki - coś taka
          jakby cegła i pasek kremowych, oddzielonych tym samym drewnem co w łazience.
          Podoba mi się jak jest jakiś akcent, który łączy pomieszczenie a nie wszystko z
          innej parafii, ale jak z kolei wszystko jest tak samo urządzone to też niedobrze smile
          Jeżeli chodzi o praktyczną stronę to zdecydowanie NIE polecam płytek matowych o
          gładkiej powierzchni, szczególnie w łazience - będziesz cały czas latać ze
          szmatą a efektów i tak nie będzie widać. Kiedyś takie mieliśmy i to był horror.
          Teraz mamy świecące z drobną fakturą - trudno rozróżnić tę fakturę od plam smile))
          Ale masz fajnie....nasz dom narazie tylko w marzeniach smile
          Powodzenia, trzymam kciuki za świetne pomysły!
          • donzab81 Re: Rady praktyczne :-) 18.06.07, 19:39
            fajne połączenie bordo i krem cos dla mnie -a jakiej firmy sa kafelki to może
            sobie cos podpatrzesmile
            • irima2 Re: Rady praktyczne :-) 18.06.07, 19:55
              Z tego co pamiętam to Azteca (czy coś w ten deseń). Kupowaliśmy w Giant'cie, ale
              nie wiem czy to jest sieć sklepów w całej Polsce czy tylko lokalnie (bo u nas w
              Poznaniu są co najmniej 2)
    • zuzbar Re: Jakie kafelki? 18.06.07, 20:53
      Zastanów się nad dużymi kafelkami ale położonymi poziomo, to optycznie powiększy
      łazienkę.
      Może już trafiłaś na to forum ale na wszelki wypadek wklejam link, można dużo
      podpatrzeć.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka