olazur 19.06.07, 15:42 Bo mi ostatnio ciągle się zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_lub_marcin Re: Dajecie codziennie D3? 19.06.07, 15:45 ja tez zapominam;/ nie zeby wogole nie dawac,ale dosc czesto mi "sie zapomni" Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaksika5 Re: Dajecie codziennie D3? 19.06.07, 15:49 ja np przed jedzeniem zapominam i daje potem i nie wiem czy sie dobrze wchlania a podobno rozpuszcza sie w mleku, no i czasem dam a maly nie polknie i mu sie wyleje wiec tak naprawde to nie wiem ile z tej witaminy naprawde przyswaja Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr my mamy dawać raz na 2 dni ... 19.06.07, 20:55 i z tym jest jeszcze większy problem - co wieczór się pytam M czy dawaliśmy wczoraj i przeważnie nie pamiętamy i nie wiemy czy dziś dać ... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Dajecie codziennie D3? 19.06.07, 21:03 Niestety, d3 to niebezpieczna witamina i pediatra za każdym razem upewnia sie czy w słoneczne dni nie dajemy d3, słoneczko robi swoje, naturalnie, nie trzeba dawac jesli chodzicie na spacery, zwłaszcza w lipcu i sierpniu przy takim słońcu!! Przedawkowanie grozi odkładaniem sie wapnia w nerkach, więc nie wolno przesadzać.My w ogóle teraz nie dajemy i bierzemy kąpiele słoneczne, a Lila miała dzis badanie główki i kości są w sam raz, nie za miękkie, nie za twarde. d3 dajemy tylko w deszczowe dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakornela Re: Dajecie codziennie D3? 19.06.07, 21:11 A ja nie daje wogole. Nunu jest karmiony całkowicie sztucznie, miał badane kości główki i pediatra wręcz zabroniła mi dawanie d3, ponieważ wystarczająca ilość jest w mleku modyfikowanym (dodam ze to pediatra z IMiD, więc wierzę a nadmiar może zaszkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Dajecie codziennie D3? 19.06.07, 21:11 tu wypowiedź z Niemowlaka "jadł dobrze a przybywal byle jak teraz mysle ze to kwestia tego ze moje dziecko naprawde duzo spala (on sie CIAGLE rusza) oraz: zbyt duzej ilosci wit d3 w organizmie nie wiem dokladnie jak to jest powiazane ale odkad odstawilam mu wit d3 zaczalw koncu jako tako przybierac..." Odpowiedz Link Zgłoś
3aloczki Re: Dajecie codziennie D3? 19.06.07, 21:12 ja jak nie zapomnę to daję... ale często zapominam, mały dostaje D3 w mleku sztucznym więc się nie martwię za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś