Dodaj do ulubionych

Bebiko 2 a zatwardzenia

02.07.07, 10:20
Bebiko 2-ktora z was stosuje my przeszlismy na 2 jednak mala ma zatwrdzenia po
tym mleku -wszaak kupke robi co 2 dni jednak jest mocno zbita co polecacie na
luzna kupke....?sorry za takie pytanie jednak może ktoś wie jak zmienic owy
stan rzeczy?
Obserwuj wątek
    • ankapo7 Re: Bebiko 2 a zatwardzenia 02.07.07, 11:42
      podciągam, nas ten problem też dotyczy, chociaz jestesmy na mleku Nan2.
    • katrinew my też na Nan2 i tez zatwardzenia... 02.07.07, 16:58
      dwu-trzy dniowe.Pomimo podawania leków, masażu brzuszka nic nic nic. Jak widzę
      że się męczy wkładam czopka,wiem że to juz ostateczność ale nie chce by cierpiał.
      mamusia wojtusia(07.02.2007)
      • ankapo7 do katrinew 02.07.07, 17:01
        a jaki czopek? bo nie wiem czy i ja nie będe musiała się do tego "posunąć"... sad
    • katrinew do ankapo7... 02.07.07, 18:05
      czopki glicerynowe dla niemowlaków- 10szt a cena to tylko 3,60. Ja trzymam je w
      lodówce(tak poleciła farmaceutka) wyjmuje pół godz przed podaniem.Pozdrawiam
    • gocha_sz Re: Bebiko 2 a zatwardzenia 03.07.07, 11:33
      Przy 1 mleku stosowała nan 1, ale po jakimś czasie kupska zaczeły być zielone i
      przeszłam na Bebilon 1. Ale jako kontynuacje mam bebiko2. Na razie wszystko
      kest ok, jedynie po zupkach mała robi bardziej zbite kupki. Na wszelkie
      zaparcia radzę zmianę mleka a nie czopki. Nan ma w sobie dużo żelaza, co może
      powodować zaparcia. Moja szwagierka przez miesiąc męczyła synka termometrem, a
      po zmianie mleka wszystko się uregulowało.
      • niebieskaewka nie dawajcie czopkow 03.07.07, 15:18
        to naprawde ostatecznosc!!! Podawajcie jablko i przepajajcie.
        • katrinew do niebieskaewka... 04.07.07, 00:18
          tylko co zrobić skoro podaje jabłko, przepajam rumiankiem ,robie masaże brzucha
          zmieniłam mleko i nic.Podawałam leki na zaparcia i też lipa?Męczy sie okrutnie,
          płacze, kręci,stęka i jęka- ja na to nie mogę patrzeć.Nie zdarza sie to codziennie.
          • niebieskaewka a ile dajesz tego jablka i ile rumianku? 05.07.07, 11:42
            moze za malo???
          • niebieskaewka aha 05.07.07, 11:50
            my jemy codziennie pol startego jabluszka. Rumianek niestety wmuszamy,bo nie
            lubi, ale aby poskutkowalo musi byc on mocniejszy tzn. nie lekko zoltawy,ale
            wrecz ciemno zolty.Zrezygnuj chwilowo z kaszek/kleikow. My w ogole nie masujemy
            brzuszka i nigdy tego nie robilismy.Nie kladziemy tez malej na bdzuch. Kupe
            mamy co 2 dni,czasem co dwa dni w ilosci 2 szt. Nie zdziw sie ze kupa bedzie
            zielonkawa po rumianku!
            Nie uzywaj czopkow. To naprawde ostatecznosc.Jesli nie ma kupy 2-3 dni to
            jeszcze nie powod do ich uzywania.Nauczysz malucha "czopkowania" ,wtedy dopiero
            bedzie problem...naprawde! I jeszcze jedno jakim mlekiem karmisz? Moze w tym
            jest problem.My takie problemy jak opisujesz mielismy po nan1.Zmienilismy i jak
            reka odjal.Teraz maluch jest starszy wiec zmiana mleka nie bedzie dla niego
            takim zaskoczeniem.Buziaki.
            • katrinew do niebieskaewka... 06.07.07, 10:31
              no ja też mu podaję pół tartego jabłuszka,rumianku wypija ok 100ml w ciągu dnia
              (może za mało?).Wojtus leżąc na pleckach sam sie przewraca na brzuszek,gniecie
              go równo.Po kolejnej wizycie u lekarza i podaniu nowego leku(Duphalac)wszystko
              powoli wraca do normy.Okazało się że ma tzw.leniwe jelita ponieważ po tych2-3
              dniach kupa jest luzna a jakby była twarda to dopiero wtedy można mówić o
              zatwardzeniach.Pije mleko Nan2.Pediatra kazał nadal je podawać dopóki praca
              jelitek sie nie unormuje.Poczekam zobaczę a jak nie to zmieniam mleko.Pozdrawiam!!!!
              • niebieskaewka Re: do katrinew 06.07.07, 12:05
                my mielismy takie problemy jak opisujesz po nan1...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka