matylda07 08.07.07, 22:15 To od jakiej temperatury podajecie środek przeciwgorączkowy, czy też zbijacie ją od razu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka11333 Re: Jeśli dziecko ma gorączkę 09.07.07, 10:04 Moja Lila jeszcze nie miala takiej prawdziwej gorączki, jedynie stan pogorączkowy po szczepieniu. Ale lekarka mówiła ze ponad 38, po odjęciu mierzonej w pupce, należy jedynie, Paracetamolem bo jest słabszy, a jak wyższa to zalecała Eferalgan 80 Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: Jeśli dziecko ma gorączkę 09.07.07, 11:06 Moja wczoraj miała 38.6 w pupie, czyli ok 38.1 i wahałam się, czy podać jej paracetamol (w czopkach). Słyszałam różne teorie, nawet wśród lekarzy. Jedni twierdzą, ze od razu taki stan podgorączkowy likwidować, inni sa zdania, ze organizm powinnien nauczyć sie walczyc, lekka gorączka znak, ze właśnie organizm broni się przed infekcją. Dlatego pytam o Wasze zdanie na ten temat. Ja nie dałam lekarstwa i dzisiaj jest ok jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś