Dodaj do ulubionych

kaszki/kleiki i mleko

09.07.07, 21:10
Dziewczyny poradźcie bom zielona jak trawa na wiosnę wink chciałabym Jasiulkowi
zaserwować jakąś kaszkę lub kleik na wieczór, coby może przespał jednym
cięgiem dłużej niż 1,5 godz ... patrzyłam w sklepie ale wszystkie są albo do
zalania wodą i mają w sobie mleko modyfikowane albo do zalania mlekiem. Czy te
do zalania mlekiem można zalać mlekiem z piersi? Czy można takim prosto
odciągniętym, czy trzeba jakoś podgrzewać? A może są jakieś bez mleka do
zalania wodą? Jak Wy robicie??
Obserwuj wątek
    • misiaczek85 Re: kaszki/kleiki i mleko 09.07.07, 21:12
      hm, podobno są kaszki 'bezmleczne' ale czy faktycznie 'bez'? jeszcze w sklepach
      nie widziałam kaszki bez mleka...
      co do piersiowego, to wiem że można robić kaszkę na cyckowym. a czy podgrzać?
      nie wiem, ale na mój chłopski rozum podgrzałabym nieco.
      ale w sumie i tak w trakcie jedzenia wystygnie...
      • lilka11333 Re: kaszki/kleiki i mleko 09.07.07, 21:20
        Więc ja podaję kleik kukurydziany na swoim mleku bo mala ma skazę białkową i
        nic innego nie wchodzi w gre, no chyba ze na wodzie, ale to jakies takie
        mizerne mi sie wydaje... Więc odciągam zeby bylo na wieczór ok 80, 90 ml
        zależy, przechowuję do tego czasu w lodówce, niedłużej niż 24 ha, podgrzewam w
        podgrzewaczu i dodaję od razu do butelki ok 4 łyżeczek kleiku, az sie rozpuści,
        ale nie przejmuj sie jak zauważysz ze mleko nie gęstnieje, bo pokarm matki ma
        właściwości rozrzedzające, jakbyś robiła na sztucznym to by zgęstniał, ale to
        nie znaczy ze taki kleik traci swe właściwości kaloryczne, zachowuje je i
        pokarm jest wzbogacony. Podaje przez smoczek średni Aventu z trzema dziurkami,
        można tez w trójprzepływowym Avent Via. Smacznego. Ale sie rozpisałamsmile
    • irima2 Re: kaszki/kleiki i mleko 10.07.07, 11:09
      Te bezmleczne kleiki/kaszki, które trzeba zalać mlekiem możesz spokojnie zalać
      wodą. Moja szwagierka tak robiła, bo jej synek nie akceptował mleka
      modyfikowanego. Ja dokarmiałam synka Bebilonem Pepti, tak więc robię na tej
      mieszance. Mlecznych nie kupuję bo ma skazę i nie może. Wybór bezmlecznych jest
      bardzo duży. Zrobione na samej wodzie nie mają tyle wartości odżywczych co na
      mleku, ale skoro karmisz piersią to jeden "niepełnowartościowy" posiłek nie
      zaszkodzi.
    • sorriso77 Re: kaszki/kleiki i mleko 10.07.07, 12:02
      ja daje na mleku modyfikowanym, wiec Ci nie pomogę, ale wtrące 3 grosze, dobrze
      przyzwyczaic malucha stopniowo, bo jak odrazu zaserwujesz mu gęsty kleik, to
      moze miec problemy kupowe smile)
      ja zaczelam od 1 lyzeczki a potem coraz wiecej i było OK
      siem powymadrzałam smile
    • krystynacr dzięki za rady :))) 10.07.07, 18:03
      Kupiłam dziś 2 na próbę: kleik kukurydziany i kaszkę ryżową z malinami. Jutro
      odciągam mleko i będę próbować. A dziś Mały wsunął banana smile chyba mu nawet
      podszedł smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka