Dodaj do ulubionych

prośba o radę - wózek

17.07.07, 14:33

Dziewczyny,
jestem majówką 2007 wink Mały urodzil się z waga 4230 g i 59 cm. Obecnie po 10
tyg waży ponad 7600 g! Ledwo miescimy się do gondoli. Niedługo musze zmienic
wózek - czy jest szansa, ze Maly przejeździ w gondoli cala zimę i jezeli tak -
to jakiej firmy muszę zakupić?
Jeżeli musze kupic spacerówkę, to jaka polecacie?

z góry dziękuje za informacje
pozdrawiam serdecznie
Marta
Obserwuj wątek
    • jonama Re: prośba o radę - wózek 17.07.07, 14:45

Ja gondoli używałam tylko 2-3 m-ce, też był duży i rósł w ekspresowym tempie.
      Trudno doradzić - ja tam wolałam spacerówkę było mi lżej na spacerach i z
      wnoszeniem. Przy drugim kupiłabym np. peg perego atlantico można przełożyć
      budkę i wozić dziecko przodem do siebie w jakies wkładce lub na materacyku
      kokosowym do wózka, przynajmniej starczy na dłużej. Jak miał 6 m-cy to w
      spacerówce jeżdził już na półleżaco, w zimie na mrozy miał spiworek do wózka i
      było mu cieplutko. Sa jeszcze graco spacerówki przystosowane od urodzenia.
      Ja polecam jakąś porządną firmową spacerówkę...
      • moli75 Re: prośba o radę - wózek 17.07.07, 22:07
        Moja rada, niekupować juz gondoli. Mój synek urodził się długi, miał 59 cm i w
        gondoli jeździł do końca października. A gondole mieliśmy wyjątkowo długą i
        szeroką - Deltim Fokus Elegant.
        Co do spacerówki to proponuję zdecydowanie 3-kołową na duzych kołach. Ja mam
        dwie spacerówki: jedną graco i jedną hauck. Graco to typowa spacerówka z
        typowymi kołami i kosztam. Jak spadnie śnieg to już się nią nie przejedzie. A 3-
        kołowy Hauck to rewelacja - śnieg, błoto, piach, dziury w chodniku - nic mu nie
        straszne. Oczywiście jeśli nie będzie w komplecie, to na zimę będziesz
        potrzebowała ocieplany śpiwór, ale to niezależnie od tego, na jaki wozek się
        zdecydujesz.
        Fajnie, że tutaj napisałaś. Czasem wchodziłam na forum Majówek 2007, z
        sentymentu i aby coś podpowiedzieć. Od kiedy się zamknęłyście, już jest to
        niemożliwe.
        Pozdrawiam
        • zebra51 Re: prośba o radę - wózek 18.07.07, 09:07
          w gondoli Tymek jeżdził do sierpnia. Potem kupiliśmy dużą wygodną spacerówkę, z
          rozkładanym całkowicie oparciem (Peg Perego Pliko P3). Do tego śpiworek i folię
          (kupione osobno) i calutką zimę było mu cieplutko.
          • martynka_poz do zebra 19.07.07, 23:58
            witaj smile
            mam pytanie o tego Peg Perego - ma on chyba plastikowe koła - jak sie na nich
            jeździ - chyba ma mniejszą amortyzacje?

pozdrawiam
            Marta
        • martynka_poz Re: prośba o radę - wózek 19.07.07, 23:57
          witaj smile
          mam pytanie o tego Hauck'a - jaki dokładnie model posiadasz? Na allegro sa one
          do kupienia i przyznam, że wyglądają bardzo ciekawie smile

Odnośnie naszego forum - przyznaję, ze to bez sensu takie zamykanie... ale o
          ile dobrze pamietam, to Wy też miałyscie inne forum i częściowo zostało
          zakmniete... juz kiedyś u Was pisałam - tez prosiam o rady i z nich
          skorzystałam wink

pozdrawiam serdecznie
          Marta
    • emmilka Re: prośba o radę - wózek 19.07.07, 13:01
      Witaj - gratuluje smile
      Erw miał 59 cm przy urodzeniu -
      uzywalam gondoli do grudnia (byla podporka pod plecy) a teraz mam spacerowke,
      ktora byla w zestawie (duza, solidna). Wózek wytrzymuje jak na razie wszelkie
      ekscesy, z piankowymi kolami ok. 12kg,polskiej firmy Jedroch - teraz nazywaja
      sie Jedo.
      Wozek byl niedrogi a moim zdaniem nie ustepuje tym wypasionym modelom znanych firm.
      Mam tez mala spacerowke - leciutka, składana, maly moze w niej tylko siedziec -
      przydaje sie na krótkie wyjscia, albo gdy wiem, ze wozkiem nie wjade.

Mnie najbardziej pomogła wizyta w duzym sklepie, gdzie maja i tansze i drozsze i
      oglad wszelkich wozkow.

Raczej nie kupowalabym juz gondoli (bo rozumiem, ze masz sama gondole) - zima
      dodasz kocyki i inne spiworki i bedzie ok.
      Aha - podobno im wyzej od ziemi tym lepiej, szczegolnie na poczatku (to tez
      zalezy gdzie mieszkasz wink

pozdrawiam
      • aniaimichal Re: prośba o radę - wózek 19.07.07, 23:05
        Moj Misiek tez byl duzy, 4410 i 58 cm, i bardzo szybko przybieral na wadze wink
        Mamy bebecara trackera. Gandola jest w nim bardzo duza Michal przejezdzil w niej
        wiekszosc zimy, dopiero jak pewnie siedzial przelozylismy go do spacerowki.
        Spacerowka ma duze siedzisko, wogle jestem bardzo zadowolona z wozka, jedyne
        jego wady to waga bo jest dosc ciezki i to ze skrzypi sad Cena samej spacerowki
        bez gondoli chyba niewiele sie rozni warto sprawdzic. Pozdrawiam
    • martynka_poz Dziękuję wszystkim za odzew :) 20.07.07, 00:00
      • kropka1005 Re: Dziękuję wszystkim za odzew :) 22.07.07, 11:21
        A jaki masz wózek?gondoli nie da się przerobić na spacerówkę?Alicja urodziła się
        z 62cm, jedziła w gondoli ale ja miałam x-landera i gondolka jego jest
        stosunkowo mała. Potem zdjełam gondolę i przez zime przejeździliśmy w spacerówce
        x-landera. Na wiosnę przesiadłam sie w tani wózek -300zł-coneco i mimo, ze wiele
        osób nie poleca, ten jakoś się sprawdził i nad morzem i w lesie, za tydzień
        przetestuję go w górachsmileAle dla takiego maluszka to wózek taki chyba jest
        jeszcze niedobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka