thaigirl 29.10.07, 09:25 Kiedy zamierzacie podac jogurt naturalny? Nie widze go w schemacie, ale w słoiczkach gerbera z owockami jest chyba po 6 mies. Jesli bedziecie podawac to jaka ilość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.kr2 Re: Jogurt naturalny 29.10.07, 11:29 Ja wlaśnie podaję te w słoiczkach Gerbera.Lekarka kazała pomału wprowadzać i wprowadziłam...ale malutka niewiem czy nie jest uczulona,bo dostała małej wysypki tyle tylko że niewiem po czym bo w tym samym czasie dawałam jej banana...ale ja obstawiam raczej że to banan...Na razie na troszku odstawiłam te jogurty. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: Jogurt naturalny 29.10.07, 17:29 ja wprowadzilam jogurt juz 3 tygodnie temu, mala uwielbia! na raz zjada ok 2/3 pojemniczka. jogurt, w przeciwnienstwie do mleka, nie nalezy do pokarmow silnie uczulajacych, moga go jesc nawet osoby uczulone na laktoze. niektore zrodla zalecaja nawet wprowadzanie jogurtu jako jeden z pierwszych pokarmow "stalych" w diecie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
asiamuc Re: Jogurt naturalny 29.10.07, 21:09 Moja wcina jogurt juz od około misiąca na tzw.drugie śniadanie strasznie jej smakuje.Moja koleżanka dietetyczka doradziła zeby mała zaczeła jogurty wcinać polecam !A mała jest cycowa Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa22 Re: Jogurt naturalny 29.10.07, 21:48 Ja też już kiedyś podałam, ale akurat wtedy wieczorem zwymiotowała. Nie wiem, czy to od jogurtu, ale na wszelki wypadek nie dałam więcej. Ale słoiczki z dodatkiem jogurtu tez dawałam i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
cui Re: Jogurt naturalny 31.10.07, 09:51 Jogurty "słoiczkowe" wcinamy już od około 3 miesięcy. Natomiast jakieś 2 miesiące temu zaczęłam sama dodawać do owoców jogurt naturalny, taki normalny, "dla dorosłych". Kupuję jogurt grecki lub śródziemnomorski, bo są niesamowicie gęste (można je niemalże nożem kroić) i dodaję do mielonych bananów lub innych owoców tak po 2 łyżki. Odpukać Mikołajowi nic nie jest, nie ma problemów z brzuszkiem czy wysypkami. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 znowu wyjdzie ze wyrodna jestem:) 31.10.07, 10:11 bo Szymek juz chyba ze 2 miechy wcina jogurt naturalny caly kubeczek (150-170 g) + rozdrobniony banan czy inny owoc ma sie swietnie, wysypki zero aha!smakuje mu bardzooooo Odpowiedz Link Zgłoś
thaigirl Wyrodna??? Dlaczego zaraz wyrodna????:D 31.10.07, 10:51 Jak mu nic nie jest i mu smakuje i duzy juz z niego chłopak jest, to czemu nie?? Gdzies czytałam, ze jogurt nie ma prawa uczulac tak jak mleko i jest w tj kwestii bardzo bezpieczny. Ja dałam wczoraj Jasinowi, ale jakos mu chyba nie bardzo podeszło. Może spóbuje z bananem. Odpowiedz Link Zgłoś