ypsy 16.11.07, 22:33 jestem pijana za szczescia!! Wiktorek spal od 7 do 5 50JESTEM WYSPANA PIERWSZY RAZ OD 9 MIESIECY!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziaj14 Re: nasza pierwsza przespana noc!!! 16.11.07, 22:43 ale CI zazdroszcze,kiedy mnie spotka to szczescie 3-5razy cyc w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
buns Gratuluję.. 17.11.07, 08:23 ...jak tego dokonałaś? U nas coraz gorzej, kilkanaście pobudek to norma buhu, ja już padam ze zmęczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
aj-a Re: nasza pierwsza przespana noc!!! 17.11.07, 08:58 gratulacje i oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
hariett Re: nasza pierwsza przespana noc!!! 17.11.07, 10:31 Gratuluje przespanej nocki Tez ostatnio byłam szczesliwa przez dwie noce, bo Mateuszek budził sie o 5.20 pierwszy raz, po cycowaniu spał dalej do 7. Niestety następne noce nie były juz tak cudowne, dwie , trzy pobudki i marudzenie. Życzę Ci , aby tak pozostało cudownie jak najdłuzej Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Gratuluję i zazdroszczę ;-) 17.11.07, 13:26 Może i mnie to kiedyś spotka? A czy zrobiłaś coś w tym celu czy to się stało samo z siebie? A jak Wiktorek zasypia tzn w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
aga-dor JA TEŻ TAK CHCĘ, JA TEŻ TAK CHCĘ, JA TEŻ TAK CHCĘ! 17.11.07, 19:24 Zdradź sekret, jakieś zaklęcie. Proszę! Już nie wiem, co to znaczy spać 4-5 godzin bez przerwy, tyle by wystarczyło, nawet nie marzę o całej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
ypsy spanko 17.11.07, 20:48 dziekuje za wasze posty.. u nas to byl dlugi proces bo synek tez na cysiu a do tego z nami w lozku spal oczywiscie z wygody( nikomu sie nie chcialo go odnosic co 2 h) 1. uczylismy go zeby sam zasypial w lozeczku o 7. Juz godzine wczesniej go kapalismy oliweczka, masazyk, kolysanki w tle potem utulalismy i kladlismy do lozeczka...pierwszy raz byla masakra ..plakal przez 1,5 h az zachrypl(niektore dzieci moga wymiotowac)drugi dzien bylo tylko 15 minut placzu i spal (SAM!!)zalozeniem tej metody jest zeby co 5 minut (nie dluzej) przychodzic do dzieciaczka i go utulic zeby nie czul sie porzucony.. teraz jak go klade o 7 wcale nie placze(!!!) 2.drugi etap to wyeliminowanie karmienia w nocy najpierw przeszlismy na butelke zamiast cysia a po tygodniu jak juz bylo spoko to zaczelismy podawac tylko wode.( zniosl to bezbolesnie i teraz jesli sie budzi to maksymalnie 1 raz a ostatnio wcale przepraszam za chaos ale to ciagle emocje pozdrawiam Was wszystkich serdecznie buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 spanie 18.11.07, 17:32 ypsy Mam pytanko. A czy Twój Bąbel w ciągu dnia też pije wodę lub cokolwiek. Bo moja Blanka nic co płynne i w butelce nie spożywa. A więc w nocy tym bardziej nie będzie tego chciała. Ja z zasypianiem nie mam problemu. Kładę i śpi-już tak od 8 mies. No ale z tym nocnym budzeniem się jest coraz gorzej. Tak z 7-9 razy muszę do niej wstać. Padam już na twarz. Mój pediatra powiedział mi, że to "miłość". Dziecko pragnie naszego uczucia i dlatego się budzi i nas sprawdza-czy jesteśmy, czy utulimy. Hmmmmmm! Odpowiedz Link Zgłoś
ypsy Re: spanie 19.11.07, 16:08 jesli pije cokolwiek w ciagu dnia to tylko wode...lub herbatke koperkowe ale ekspresowa Odpowiedz Link Zgłoś
dorin25 Re: nasza pierwsza przespana noc!!! 19.11.07, 21:39 Ale Ci zazdroszczę-tez bym chciała mieć tyle silnej woli i przetrzymać Kamila,ale wymiękam(niestety).Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: nasza pierwsza przespana noc!!! 20.11.07, 09:23 Też bym chciała się wyspać, ale nie mogę sobie pozwolić na to, żeby mi dziecko ochrypło od 1,5h płaczu. Nie ma jakichś mniej drastycznych metod? Odpowiedz Link Zgłoś
ypsy Re: nasza pierwsza przespana noc!!! 25.11.07, 14:49 nie mozna sie bylo powstrzymac zeby nie wbic szpileczki, co?? w tym wieku nie wywoluje to u dziecka zadnych szkod emocjonalnych..jesli zdecydujesz sie na taka metode musisz miec 100% pewnosc, ze uzupelnilas wszystkie jego potrzeby przed polozeniem do lozeczka ( nie tylko fizjologiczne, ale i emocjonalne). Mozesz potem miec nadzieje ze chrypka po 1,5h placzu pojawi sie tylko jednego dnia ..tak jak u nas Nie namawiam i nie krytykuje mam ktore ciagle karmia w nocy albo sa na kazde skinienie maluszka. Bardzo sie ciesze swoim szczesciem i tym ze Moj Synus potrafi na dzien dzisiejszy zasypiac sam i spac do 5 czy 6 rano bez pobudek. A jesli chodzi o twoje pytanie to pewnie ze sa inne metody..np. mozesz sprobowac nastawiac budzik w nocy dla siebie o 5 minut wczesniej niz normalnie budzi sie twoje dziecko i wtedy podac mu to co podajesz w nocy zwyczajowo ..stopniowo wydluzaj przerwy miedzy pobudkami az wyeliminujesz je calkowicie. O tej metodzie slyszalam, na pewno dziecko Ci nie zachrypnie ale jak dziala nie jestem w stanie powiedziec. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś