lila1974 25.01.08, 03:49 Mają? Moja Kornelka prawie w każdej sytuacji, przy kazdym doświadczeniu Kornelka raczy mnie opowieściami o sobie i swoich koleżankach ... ma ich sporo ... żadnej nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Zmyślony przyjaciel 25.01.08, 23:48 Ty się ciesz, że to koleżanki. Ja słyszę: "a dźwig mi powiedział...", "a pingwin też gotował takie jarzyny na obiad", "byłem tam razem z koparką i razem pływaliśmy (!) Moje dziecię przyjaźni się najwyraźniej z całym parkiem maszynowym oraz kilkoma zwierzętami Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: Zmyślony przyjaciel 28.01.08, 10:49 Bartek bawi sie bardzo często ze zmyślonymi postaciami, zarówno dziećmi jak i zwierzętami, bawi się też wymyślonymi zabawkami/przedmiotami Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Zmyślony przyjaciel 02.02.08, 22:07 nie.. zawsze są to osoby faktycznie spotkane, poznane, tylko urastają po jednym spotkaniu do rangi "moja (np.) Oliwia", "moja przyjaciółka".. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: Zmyślony przyjaciel 04.02.08, 21:27 mój Marek od jakiegos czasu jeździ do przedszkola z "dzieciaczkami" które siedza obok niego w aucie i maja sie trzymac zeby nie spasc bo nie maja fotelików Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: Zmyślony przyjaciel 08.04.08, 14:46 ma,nazywa się Kućka,chodzi z nim do przedszkola,czasem broi,czasem nie chce jeść(to jak Maksio)jest z nim juz od 1,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Zmyślony przyjaciel 17.04.08, 13:03 Witam pierwszy raz Moja Jagoda (lipiec 2004) ma wymyslona cala alternatywna rodzine - rodzice, siostry, zwierzatka. Jak jej czegos zabraniam, to pewnym i przemadrzalym tonem odpowiada: A moja mama Malinka (tak ma na imie ta jej wymyslona mama) mi pozwala! I nie ma dyskusji, bo mama jej pozwolila... W przedszkolu panie juz zupelnie zglupialy od tych opowiesci Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zmyślony przyjaciel 17.04.08, 15:35 )) Panie rzeczywiście mogą mieć z tym niezły kocioł Odpowiedz Link Zgłoś
martekj Re: Zmyślony przyjaciel 04.05.08, 20:52 witam, jestem tu 1szy raz jestem mama prawie 4 letniej Zosi. Zosia ma wielu zmyslonych kolegow. Postacie, ktore sa z nami od dawna to Wolin, Wolina, Niewidzialny Łukasz. Jest jeszcze mama Wolina, ktory ma urodziny kilka razy w miesiacu. No i przychodza do nas rozne stworki "sporadyczne". )) Odpowiedz Link Zgłoś
shaktic Re: Zmyślony przyjaciel 05.05.08, 11:30 Hej . Ja też pierwszy raz na tym forum . Mam wrześniowego Patryka. U nas jest mama misia, tata misia, babcia i dziadek misia. Najlepsze jest to, że ciągle trzeba do nich dzwonić i z nimi przez telefon rozmawiać. Ciągle słychać, a bo mama misia to, mama misia tamto itp. Szkoda tylko że nikt tych postaci nie widział Odpowiedz Link Zgłoś