kamymama Re: No-spa 15.04.08, 08:24 Możesz brać bez wyrzutów sumienia. W poprzedniej ciąży no-spę jadłam 3 miesiące, a do tego inne leki przeciwskórczowe. Dziecku nie zaszkodzi, gorzej z wątrobą:o) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: No-spa 15.04.08, 08:35 mi na twardą macicę zaufana gin kazała brać magnez 2 razy dziennie, po jakiś 2 tyg. byłam u drugiej gin., do której chodzę tylko po skierowania na bezpłatne badania i ta była zdziwiona, że mi się macica miększa zrobiła, więc wygląda na to, że działa Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: No-spa 15.04.08, 09:24 Ja brałam kilka razy No-spę Forte w sytuacji gdy z powodu kichania lub kaszlu (przeziębienie) miałam takie niemiłe bóle podbrzusza. Moja lekarka tak zaleciła. Wiem, że No-spa w ciąży nie szkodzi. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: No-spa 15.04.08, 11:07 mi też lekarz powiedział że spokojnie 3 razy dziennie mogę brac no-spe na różne bóle nawet jak plecey bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: No-spa 15.04.08, 11:38 nospa to najczęściej przepisywany lek przez lekarzy! Nie stwierdzono jego negatywnego wpływu na rozwijające się dziecko. Byleby nie przesadzać!!! Nospa to nie cukierki. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
juventa5 Re: No-spa 15.04.08, 16:46 W 1 ciazy bralam nospe przez prawie polowe ciazy bo mialam "okresowe" bole brzucha i twardnienia macicy. W tej tez biore bo tez mnie boli ale nie codziennie, raczej na razie doraznie. Wciagam tez aspargin (magzez z potasem) przeciwskurczowy oczywiscie za pozwoleniem lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: No-spa 15.04.08, 17:45 no-spa jest bardzo czesto przepisywana w ciazy, wiele kobiet zazywa ten lek, wiec sie nie martw. w poprzedniej ciazy bralam 3 razy dziennie, gdy macica zaczela sie "stawiac" (czyli wlasnie byla twarda). tera czasem lykne jak pobolewa mnie dol brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: No-spa 15.04.08, 20:52 Biorę no spe 3 razy dziennie razem z magnezem! U mnie ze względu że bliźniaki to ciąza wysokiego ryzyka....... Z macicą wszystko byo ok przy badaniu, ale jak nie wezmę to lekko pobolewa w dole brzucha a tak to nic! Odpowiedz Link Zgłoś