Dodaj do ulubionych

cholestaza

28.06.08, 20:16
Czy któraś z was to ma??? Ja mam podejrzenie, w poniedziałek ide się wryć w
kolejkę do gina żeby mnie na badania wysłał. Od tygodnia swędzą mnie strasznie
ręce i stopy, nic nie przechodzi a wręcz jakaś mi się wysypka robi.
Obserwuj wątek
    • lotos2004 Re: cholestaza 29.06.08, 13:13
      Ja z kolei mialam swedzenie i wysypke(drobna czerwona)na calych ramionach i
      nogach tak bardziej przy pachwinach.Dostalam masc ,ale okazalo sie ,ze mam to od
      proszku wiec teraz uzywam proszku dla niemowlat.Przeszlo wszystkosmile
      • agasobczak Re: cholestaza 29.06.08, 14:05
        Mialam cholestaze w poprzedniej ciazy (jak chesz sie cos wiecej dowiedziec to
        napisz do mnie na pirv). Troche wczesnie u Ciebie wyszlo.. poraz pierwszy
        najczesciej cholestaza pokazuje sie okolo 36 tyg choc to nie regula. Potemw
        pozniejszych ciazach coraz wczesniej (ja robie za kilka ttgodni badania) jak na
        razie u mnie ok. Mialam swedzenie rak i nog i brzucha. dostalam w trybie szybkim
        skierowanie na proby watrobowe choestreol bilirubine i fosfataze alkaliczna...
        Ponoc najnowoczensiejsze sa kwasy tluszczowe ale nei wszedzie je robia.. Jesli
        bedziesz miala podwyzszone troche proby watrobowe dostaniesz lek (dosc drogi ale
        bardzo dobry) URSOFALK - mi pomog i nie musialam lezec w szpitalu. Jesli po
        braniu ursoflaku i diecie (to wazne- bezwgledna dieta wtraobowa!!!) nie bedzie
        poprawy oloza cie do szpitala i pewnei podadza plyny aby szybciej wyplukac
        szkodliwe substancje. W ostatecznosci stsuej sie rozwiazanie szybsze ale to pod
        koniec ciazy. Ja rodzilam naturlanie... Maluch czul sie dobrze.
        A.... niekoniecznie te objawy jakie masz moga swiadczyc o choelstazeismile i tego
        ci zyczesmile
        • kobylczusia Re: cholestaza 30.06.08, 20:53
          Dzięki piękne, dziś byłam u gina, dał mi skierowanie na badania i sie okaże za
          kilka dni czy wszystko ok. Jak nie, to będe się do Ciebie Aga zwracać. Niestety
          czytałam że cholestaza "atakuje" właśnie od 25 tyg. Teraz będę czekać teraz na
          wyniki.
          • agasobczak Re: cholestaza 30.06.08, 22:38
            Cholestaza i atakuje wczesniej ale trzeba ufac.. moze to nie to ajesli to moze
            szybko sobie z nia poradziciesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka