aniaresz 03.11.08, 21:26 Witam was!!!! Dawno mnie nie było a tu tyle już z was jest mamusiami. Mam pytanko jak z kąpielą, mój Kamilek lubi kąpiel ale kąpię go co 2 dni a wy codziennie??????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_1974_1 Re: kąpiecie codziennie?? 03.11.08, 22:19 Witaj Aniu!Ja kąpię mojego Wojtusia co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi codziennie 04.11.08, 11:02 przede wszystkim dlatego, ze to rytual przed pojsciem spac, znak ze zaczyna sie nocka. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycjaa Re: codziennie 04.11.08, 11:43 e-rubi dobrze mówi. wprawdzie nie trzeba codziennie kąpać malucha, ale dobrze mu to robi na wprowadzenie reguralnego rytmu dnia. my kąpiemy codziennie - najpierw jedzenie dłuzsze niż w ciągu dnia, potem jakieś pół godziny na ułożenie wszystkiego w brzuszku i kąpiel, po kąpieli jeszcze kilka łyków mleczka i spać. Mała już wpadła w ten rytm i dobrze jej to robi - przesypia ładnie prawie całą noc Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: codziennie 04.11.08, 12:24 My kapiemy małą codziennie, ale dwa razy zdarzyło się, że mała się rozespała i daliśmy spokój z kąpielą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazuza Re: kąpiecie codziennie?? 04.11.08, 15:51 My tez codziennie,chyba ze jakos mi nie po drodze bo np jestesmy akurat w porze kapieli poza domem,albo jezeli mala akurat zasneła Odpowiedz Link Zgłoś
catalina81 Re: kąpiecie codziennie?? 04.11.08, 16:01 codziennie, chyba, że Małgosia się nie może od cyca oderwać to wtedy odpuszczamy Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: kąpiecie codziennie?? 06.11.08, 13:20 ja co drugi dzień - bo tak pracuje mój M. ale wolałabym codziennie bo ważny jest ten sam rytm i rytuał każdego dnia przed snem. Ale co dwa dni nie jset żle - Odpowiedz Link Zgłoś
80misia Re: kąpiecie codziennie?? 07.11.08, 11:07 My kąpiemy co drugi dzień. A co drugi myję ją przed snem na przewijaku, płatkami kosmetycznymi i wodą z miseczki - prawie jak kąpiel, tylko bez główki. W soboty lub niedziele pływamy w dużej wannie, oczywiście z mamą. Tylko musimy ustalić równe godziny, bo jesteśmy strasznie niezorganizowani i kąpiemy raz o 20, raz o 22, bo jak śpi to nie chce nam się jej budzić. Odpowiedz Link Zgłoś