ewetka Re: Listopad 2003 07.06.04, 16:47 No to wróciliśmy z Olsztyna. Wesele było SUPER!!!! Panna Młoda - śliczna, że nie wspomnę o Panie Młodym - moim bracie)) Oczywiście Maciuś oprócz Młodych był w centrum zainteresowania. Nie płakał i bardzo dzielnie zniósł 4-godzinną podróż. Co prawda z powrotem juz w Łodzi porzygało sie biedactwo, ale dalej nie opuszcza go dobre samopoczucie. W środę jadę na chrzciny do Jeleniej. A na razie kończę, żeby poczytać wasze listy. Za tydzień zamieszczę fotki z wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza34 Re: pytania 08.06.04, 09:57 Cześć dziewczyny, Naskrobałyście tyle,że nie jestem w stanie tego przeczytać, ale mam kilka pytań (sorry , jeśli się powtórzę, bo może pisałyście o tym ostatnio): 1. Czy Wasze maluchy mają już zęby?? Mój Rysio nie ma mimo,że ciągnie wszystko do buzi. Dzisiaj właśnie musze z nim iść do Pani doktor, bo zrobiło mu się coś białego na wargach od środka –nie wiem czy to jakiś stan zapalny po pakowaniu róznych rzeczy do buzi czy pleśniawki?? Czy któraś z Was miała taki problem?? No i )Pani doktor powiedziała, że to nie pleśniawki tylko stan zapalny jamy ustnej (czyli coś oblizywał albo wciągnął jakieś paprochy) 2. Czy któryś z Waszych maluchów raczkuje i jaki mają stopień rozwoju fizycznego?? Mój Rysio ładnie sam siedzi(nawet w wózku jak jedzie to bez podparcia), a nawet potrafi z pozycji półleżącej w wózku podciągnąć się do siedzenia, a wczoraj tak nas zaskoczył, bo odbił się nóżkami i nagle zawiesił do połowy poza burtą wózka. (zanim zdążyliśmy założyć szelki). Czy Wasze dzieci jeżdżą w szelkach tylko?? Potrafi też łapać nózki i ciągnąc do buzi. Acha, i przy przebieraniu ciągnie się ciągle za pisiaka – czy któryś z chłopców robi to samo?? Już mój mąż śmiał się z niego i mówił – zostaw bo sobie coś zepsujesz. Za to w ogóle nie chce przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie i tylko kręci się do okoła siebie np. 180 stopni, aby sięgnąć po jakąś zabawkę. Nie che tez w ogóle raczkować. Potrafi jednak podnieść klatkę na wyprostowanych rękach. A Pani doktor twierdzi,że to jest wszystko OK. 3. Czy Wasze dzieci wstają jeszcze w ciągu nocy na mleczko?? Pytanie zwłaszcza do mam ,które jeszcze karmią piersią albo pracują. Ostatnio zapytałam Panią z poradni laktacyjnej czy moje dziecko jest za chude i głodne, bo czemu je w nocy.A mi się wydaje ,że pod koniec 7 mieś. to powinno już spać ok.7 godzin, czyli prawie całą noc. A Pani na to,że on wagę ma prawidłową, je też właściwe rzeczy, tylko pewnie rekompensuje sobie w ten sposób brak mnie w ciągu dnia (jak idę do pracy). Co o tym sądzicie ?? Czy Wasze dzieci też się boją nocy?? On jak się zbudzi w nocy to bardzo płacze i rozglada się wystraszony po pokoju ( a jego łóżeczko jest tuż obok naszego). Czekam na wieści i pozdrawiam wszystkie e-mamy, Eliza z Rysiem (12.11) i Jakubem Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk6 Re: pytania 08.06.04, 10:21 Witaj Elizo! Filip nie ma jeszcze zabkow choc ostatnio strasznie marudzil i jezdzil po dziaselkach palcami i myslalam ze to juz,ale sie uspokoilo a zebow nie ma.Maly tez wszystko do buzi pakuje czasem jak lezy ma macie na podlodze to zaraz sie przesunie na dywan i zbiera z niego wszystko i rece do buzi pcha zanim zdaze go powstrzymac,mam nadzieje ze mu nic sie nie stanie.Fiip sam troche siedzi ale nie za dlugo bo eszcze leci na bok ,a wozku to juz tez sie pare razy podniosl z pollezacej pozycji i jezdzimy teraz w szelkach,za pisiaka sie jeszcze nie ciagnie ale pare razy juz zlapal sobie i pewnie iedlugo bedzie bardziej zainteresowany tak jak Rysio )) Przewraca sie z brzucha na plecy i odwrotnie i kula sie nan stop ,pare razy udalo mu sie podniesc na czworaka ale na moment tylko a obraca sie o 360 stopni.Prze to kulanie to sie przemieszcza po calym pokoju ,nie wiem co bedzie jak zacznie raczkowac-nie nadaze za nim. W nocy nie je,ale on jet na butli. Pozdrawiamy serdecznie Joani Fifi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11542451 Odpowiedz Link Zgłoś
beatale Re: pytania 08.06.04, 10:30 Czesc Eliza Moja córcia jeszcze nie ma ani jednego ząbka choc slini sie okropnie i ciagle obgryza swoje palce, - czekamy choc ja sie nie spiesze bo karmie ja glownie piersią i nie chce ugryzień Jezeli chodzi o raczkowanie to Julka obraca sie na brzuch i odwrotnie ale woli okrecac sie wokol wlasnej osi i pelza do tyłu. Ostatnio namietnie stoi na czworakach i sie buja lub stoi na dwoch nozkach i raczce druga próbujac sie zlapac czegos i podciagnac. Siedzi ładnie choc teraz woli probowac wstaci wspina sie po mnie( W nocy budzo mi sie kolo 12,1 zasypia o 22,30 ale daje jej herbatki i usypiam dalej ,spi do 5,6 czasem 7 - karmie ispimy jeszcze z godzinke dwie. Siusiaka nie ma ale szarpie sie za pieluche i ssie palce od stóp. martwi mnie tylko jedno ze nie laczy sylab a powinna juz powtrarzac ,dada albo baba a nie robi tego. Pozdrowienia dla was Beata mama Julki 15.11.2003 a to nasza corcia:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12233111 Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: pytania 08.06.04, 15:42 Elizo, strasznie dużo tych pytań)) 2. Narazie dzidzia podnosi pupę i przesuwa się pełzając. Zosia jezdzi w szelkach, bo jest taką wiercipiętą, że już się boję bez. Wszystko ją interesuje a ostatnio wypadłaby z łóżeczka!!!bo jak zobaczyla psa z piłką to ..klękła!!! 3. Wszystko zalęzy od nocy.Bywa, że nie ssie w ogóle a czasami to co 3 godzinki. Z reguły "sama się obsługuje". Śpi na brzuchu więc jak tylko poczuje głód to sie podnosi, "wyniuchuje" cycusia, który blisko niej śpi i niczym pijawka przyssa się do momentu aż zaśnie. Wygląda to prześmiesznie Przyznam szczerze, że nie wiem czy moje dziecko boi sie nocy, bo nie ma okazji przebudzić się i rozejrzec. Ona niczym spiący chomik robi wszystko z zamkniętymi oczami)) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Listopad 2003 08.06.04, 11:36 Czytam na bieżąco, ale na pisanie czasu nie wystarcza. Elizo, Hasia też nie przewraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie (w zeszłym tyg. raz), choć zaczynała jako jedna z pierwszych, chyba trzecia. Za to również uwielbia obracać się wokół własnej osi, siedzi dość mocno, łatwo łapie równowagę i nie upada. Ostatnio Mieszko bawił się dmuchanym kołem i włożyliśmy ją do środka (jak na nocnik) - siedziała tak dość długo i nawet jak zaczęła się przechylać to nie upadła na podłogę. Zębów tez nie mamy, ale ostatnio dziąsła zrobiły się białe. Mieszko dostał dopiero pod koniec 8 m-ca. Więc nie wypatruje tych zębów z utęsknieniem. Na pewno kiedyś wyrosną. Ja też już chodzę do pracy i w nocy mam to samo, często się budzi tylko po to żeby ją przytulić. Ewetko, no to się Maciek napodróżuje. A tak do rzygania, to ostatnio czytałam, że niemowlęta nie mają choroby lokomocyjnej… Anuska, może lepiej nadal opisujmy osiągnięcia naszych bąbli tu, idea Zobaczcie jest raczej inna. Muszę kończyć, pozdrawiam Nowe fotki, zapraszam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12752102&a=13237518 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Listopad 2003 08.06.04, 11:38 Mam jeszcze pytanie czy też Wam odrzuca niektóre zdjęcia? Ja ostatnio walczyłam przez dwa wieczory z dwoma zdjęciami, ostatecznie odpuściłam. Nie przyjmowało mimo, że miały taki sam rozmiar jak inne, zmniejszałam, zmniejszałam i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: Listopad 2003 08.06.04, 14:33 Mieszko, mi wiele razy nie ukazały się wątki, które umieściłam na Zobaczcie, nie wiem skąd to wynika. Wiecie co jakoś kurcze nie moge dojśc do siebie po tym jak dowiedziałam sie, że ta Igusia zmarła, cały czas jestem roztrzęsiona Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Listopad 2003 08.06.04, 14:43 Dopiero teraz zajrzałam na pierwszą stronę, jak napisałaś. Straszne, aż mnie dreszcze przeszły. Pomodlę się za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Listopad 2003 08.06.04, 15:47 MIESZKO: To wina "przeładowania".Moderatorka kiedys pisała o tym, że ona też ma czasem problemy. Nie przejmuj się tylko wchodz kilka razy. Może to też jest kwestia łacza..nie mam pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Listopad 2003 08.06.04, 15:51 cO DO iGUSI, TO PO PROSTU NIE MAM SŁÓW. Nie jestem w stanie nawet dodać otuchy, bo nie ma mozliwości pocieszyć matkę w żałobie. Można tylko pomodlić się: "Wieczny odpoczynek...." Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: [*] [*] [*] [*] [*] 08.06.04, 21:09 Ale sobie poplakalam (((((( strasznie mi przykro ze ludzie "musza" przez takie "cos" przechodzic. i zadaje sobie pytanie: dlaczego??? i nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Gdy czyta sie o nieszczesciach innych, dopiero zdaje sobie czlowiek sprawe ile ma szczescia. jestem wdzieczna, ze mam zdrowe dziecko. tez sie balam przed ciaza i w czasie, zeby z dzieckiem bylo wszystko dobrze, zeby bylo zdrowe. az nie chce mi sie juz pisac, smutno mi. dobrej nocki edyta Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu Re: [*] [*] [*] [*] [*] 08.06.04, 21:58 dziewczyny, co to za igunia??!!to jakies "nasze" dzieciątko?bo sie nie orientuje. a, poza tym czyje by nie bylo, to i tak okropne.8 lat temu bylam na pogrzebie chlopczyka ktory urodzil sie juz martwy.pamietam to do tej pory.nawet moj mąż po tym plakal.. a propos takich smutnych wydarzen, powiedzcie, czy was tez boli miłość do waszych dzieci?bo jak ja caly dzien nie widze zuźki, to jak ją przytule po powrocie z pracy, to najchetniej bym ją tak ścisnęła..i to naprawde prawie fizycznie odczuwam jako takie ściskanie w żołądku.Ale czy to nie straszliwe ze kogos tak sie kocha?) A jak mi ja przyniesli po cesarce, to si etlyko tak troszke ucieszylam. sama jakos czulam ze za malo. Szczerze powiedziawszy, to poczulam wieksza ulge ze juz po wszystkim , niz jakies szczegolne wzruszenie.Nie to co teraz) a co do wyczynow mojej małpki, to najlepiej jej sie oczywiscie hasa na golaska. i przewraca sie na wszystkie strony i obraca do okola wlasnej osi.siedzi tez juz slicznie i pewnie. a najnowsza nowina jest..jej dolna lewa jedyneczka! wczoraj rano znalazlam. Elizo, co do szarpania sie za siuraczka, to musisz przywyknąć ze potem bedzie jeszcze gorzej)ja wprawdzie synka nie mam i jedyna za co szarpie zuzia to jej ubranka i uszy)ale moj 4-letni siostrzeniec jak byl mniejszy to potrafil ze swoim małym peniskiem wyprawiac takie rzeczy, ze szwagier robil:ałłł!!i zamykal oczy.wlasciwie, to chyba dopiero teraz mu ten zwyczaj przeszedl. chociaz nadal lubi poobserwowac siusiaka, mowi:o, moj siuracek spi (jak ma "przyklejonego"bo sie zgrzeje itp))a zatem najlepsze jeszcze przed nami, kochane mamusie. setki tekstow ktore pewnie bedziemy wpisywac na forum zeby nie zapomniec pozdrawiam ola MÓJ SKARBUŚ: foto.onet.pl/albumy/album.html? id=17494&grupa=26&kat=0&a=aleksandrawu Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Siusiak:)) 09.06.04, 10:27 Olu, to nasze dziecko..też Listopadóweczka(( GRATULACJE DLA ZUZIEŃKI!!!JA TEŻ CHCĘ !!!!! Co do miłości "do bólu", to ja też po cesarce miałam jakieś dziwne uczucie (wręcz wyrzuty sumienia), że wcale nie kocham "tego" dziecka. Na początku myślałam, że to przez znieczulenie, ale teraz wiem, że miłości macierzyńskiej trzeba sie nauczyć. To chyba tylko osoby, które BAAAARRRDZZZOOO długo czekały na dzidzię potrafia od pierwszej chwili ją kochać ( a moze się mylę ???). Ja Zosię naprawdę zaczęłam kochać jak nawiązałam z nią kontakt tzn. zaczęła się do mnie usmiechać, gaworzyć...Jest mi trochę wstyd i nawet w myślach nie chciałam się do tego przyznać.. Z tym siusiakiem to naprawdę niezłe)) Tearz i mnie sie przypomniało, że jak chodziłam do przedszkola mój najlepszy kolega oglądał sobie "przyrodzenie" w czasie leżakowania)I zawsze mi opowiadał co też jego "psipsiuś" robi. Matko, żeby też moi rodzice wiedzieli, co mysmy wtedy w przedszkolu robili))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: Siusiak:)) 09.06.04, 11:25 witam no to wiem co mnie czeka )), bo na razie Bartek nie przejawia zainteresowania siusiakiem, raz czy dwa razy podczas kapieli zlapal sie, bardziej przez przypadek chyba. Olu, gratulacje zabka ja tez namietnie wyczekuje, kiedy sie bartusiowi wykluje. sa nowe zdjecia, z nowymi wyczynami Bartusia )) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10132783&a=13284044zapraszamy nowy wyraz jaki wyszedl Bartkowi to : PUPA ))) Namietnie i najczesciej gada : babababababa A babcia jest przeszczesliwa i nie dopuszcza do glosu, ze to jeszcze nieswiadme baba aaaaaaaaaa, ja chwile po porodzie, tez nie cieszylam sie z dziecka, tylko ze to juz "PO" i ze nie bedzie bolalo. jak mi go przymiesli po 3,5 godz. to tez jakos sie dziwnie czulam i w myslach sobie mowilam: jacie to naprawde moje dziecko. pierwszy dzien zlecial, bylam obolala i przemeczone, w koncu nie spalam dwie noce i meczylam sie caly dzen. ale na drugi juz bylo dobrze i sie cieszylam, ze jest. a do tego byl taki grzeczny, taki slodki i kochany ze plakalam ze szczescia i z tego ze moja mama go nie zobaczy. to na tyle pozdrawiam serdecznie mamuski i ich dzidzie edyta z bartuniem (12.11.03) Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 ZABOBONY, ZAUROCZENIE, CZERWONE KOKARDKI ITD. 09.06.04, 11:42 Witajcie, u mnie znów cięzka przeprawa, Iga ostatnio jest bardzo marudna, ani jeść ani pić ani siedzieć ani leżeć..........boże kiedy jej wyjdą te zęby?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zuzyłam juz 3 tubki żelu na BEZBOLESNE ZĄBKOWANIE, ale dla mnie to dziadostwo okropne. Wszyscy pocieszają, że jak tak długo to trwa, to potem wszystkie ząbki wychodzą jednocześnie. OBY!!!!!!!!!!!!! DZIEWCZYNY CZY MACIE W WÓZKACH CZERWONE KOKARDKI? MOJA TEŚCIOWA CAŁY CZAS MÓWI, ŻE KTOŚ MOŻE IGĘ ZAUROCZYĆ. ALE PRAWDA JEST TAKA, ŻE NAWET OBCY LUDZIE PODCHODZĄ DO MNIE NA SPACERZE I ZACHWYCAJA SIĘ JAKA IGA JEST ŚLICZNA. CO O TYM MYSLICIE? WIERZYCIE W TAKIE RZECZY? Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Do AGIBLUES 09.06.04, 14:51 Bardzo mi przykro, śledziłam waszą historię na chorym dziecku. Jesteśmy całym sercem z Wami. Będziemy modlić się za Igusię. Pozdrawiamy Ewa i Maciuś (19.11.2003) Ostatnie fotki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10439388&a=11943162 foto.onet.pl/albumy/album.html?id=18228&grupa=0&kat=15&a=ewetka76 Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Listopad 2003 09.06.04, 14:55 Do Elizy: Maciek kilka dni temu odkrył siusiaczka i przy każdej zmianie szarpie się za niego. Mój mąż też nie może na to patrzeć)) Ale małemu chyba to nie przeszkadza. Maciek też sie kręci dookoła na brzuchu, ale zaczął się przekręcać na plecki, tyle, że cały czas tylko przez jedno ramię na brzuch i przez to samo na plecki. W nocy przekręca się na bok do spania i muszę mu podkąłdać poduszkę, żeby nie przewracał się na plecy, wtedy się budzi i płcze. Nie siedzi jeszcze za dobrze, ale w wózeczku bez problemu, sam jeszcze jest za słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 zabobony, siusiak, itd. 09.06.04, 15:27 ALIO: Ja nie wierzę w zauroczenia a i teściowej powiedz, że jeśli jest wierząca to nie powinna czegos takiego mówić (bedziesz miała okazję jej dociąć). Jedynie wierzę w "znaki", ale to juz zupełnie inna sprawa. Nawet 13 nie jest mi straszna, bo od urodzenia mieszkałam pod numerem 13. Zosia, jak Barteczek, zaczęła się bawić paluszkami...Do tego od tygodnia sama siada.DZisiaj smacznie sobie spała a tu nagle..już siedzi. Gdyby mnie nie było w pokoju mogłaby wypaść z wózka. Ewetko: dajesz już Maciusiowi "mieszankę" typu warzywa+indyk+jabłko? Ja dzisiaj dałam Zosiaczkowi i bardzo jej smakowało ( a co jej nie smakuje?!) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Igusia poszła w ślady Bartusia:) 09.06.04, 19:30 Dzię też wzięła stópkę do buźki, uwieczniłam to na zdjęciu, pewnie w piątek się ukażą. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu ????? 09.06.04, 21:19 dziewczyny, nie wiem, czy taka ze mnie sierota, czy juz calkiem niedowidze. jak mam znalezc nasze (a przynajmniej niektorych z nas)forum:w oczekiwaniu:listopad 2003??? weszlam na "w oczekiwaniu", ale nic nie znalazlam.czy oni to juz mogli wyrzucic? pozdro ola Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: ????? 09.06.04, 23:20 Olu jakis tydzien, gora dwa, temu znalazlam: w oczekiwaniu, szukalam i szukalam, ale sie udalo. musisz dojsc az do grudnia, tam sa ostatnie zapiski Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: Listopad 2003 09.06.04, 21:27 Aleksandrowu - w dziale ciąża i poród Dziewczyny powiedzcie czy walnęłam gafę.........bo strasznie mi głupio, ale tak się wczoraj przejęłam losem Agi blues, że postanowiłam wejśc na jej forum i powiedzieć jej, że jestem z nią całym sercem, zreszta jak my wszystkie. Napisałam parę słów i wysłałam post. Dzis sprawdzałam, zostal wyrzucony, jak się okazało dziewczyny, które tam pisza prosiły, żeby nie umieszczać linków do zdjęć dzieci, bo je to boli, a ja mam automatycznie to ustawione i nawet bym o tym nie pomyślała, więc do listu dołączył mi sie link z Igi zdjęciami. Kurcze nie chciałam nikogo urazic a teraz czuje się podle, że nie doczytalam tego warunku........ Z innej beczki - czy dajecie maluchom wodę żywiec?Ona ma atest Instytutu Matki i dziecka,a dzis Iga dostała czkawki i nie miałam akurat ani soczku ani tez zrobionej herbatki więc dałam jej nieprzegotowanego żywca. Co Wy na to??? Nic jej nie jest ale nie wiem czy to sluszne. Uciekam, bo jutro jedziemy do Bydgoszczy i chce spakowac Igę. SPOKOJNEJ NOCKI Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu nie mam:(( 09.06.04, 22:00 szukalam, ale nie znalazlam. wybieralam i wg. daty zalozenia wątku i wg.tematu. i nic Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: nie mam:(( 09.06.04, 23:25 ja tez wpisywalam i to nic nie dalo, lecialam na piechotke ) zaraz popatrze, bo mniej wiecej pamietam uuuuuuuuuuuuu rzeczywiscie, juz nia ((( wywalili zeszly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 a ja nie spię;(((( 10.06.04, 03:27 Specjalnie włączyłam komp, żeby Wam pokazać, jak pieknie moje dziecko jest wyspane o godzinie 03 28, koszmar, bawi sie jakby był środek dnia Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 09:49 Zosia też dzisiaj miała kiepską noc. Płakała, stękała, co godzinę ssała cycusia. Jestem padnięta. TTeraz zasnęła a ja mam okazję poszperać po necie. Wczoraj mój mąż wrócił o 12 w nocy i pies zaczął szczekać. Zosia potwornie sie przestraszyła. Alio, czy twóJ SPajk (chyba tak go piszesz) też daje takie koncerty ???? jak się ustrzec przez wystraszaniem Małej??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk6 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 10:09 Alio ,jesli nawet popelnilas gafe to nieswiadomie ,celowo przeciez nie zamiescilas tych zdjec,mozesz przeciez napisac jeszcze raz i wyslac bez linku. Co do wody zywiec to ja daje Filipowoi przegotowana ,takiej ne dalam jeszcze ale mysle ze mozna by sprobowac ,i raczej nic sie nie stanie-przeciez to juz sa duze dzieciaki )) Jak mozna automatycznie ustawic zeby link do zdjec sie zawsze pojawial? Joan i Fifi Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 10:51 Hasia też teraz zasnęła, ale też w nocy ładnuie spała. U nas jest okropna pogoda, przed chwilą strasznie lało, jakby oberwanie chmury. Ja też jestem senna, kawa już zrobiona. Anuska, nasza Luna też sie rozszczekała. I jest z nią coraz gorzej, wcale nie słucha, a na próby uciszenia reaguje jeszcze większym hałasem. Zrobiła się taka "czujna" jak się mała pojawiła w domu (po Mieszku też tak miała, jakiś rok), teraz robi straszne awantury na lada szmer na klatce. Nie raz obudziła Halszkę. Mnie sie jeszcze udawało ją uspokoić jak zaczynała się "najeżać", ale mojej mamie się nie udaje i prawie zawsze jej szczekanie (Luny) budzi Hasię: ((( Dzisiaj coś wyskoczyło Hasiuni na paluszku, wygląda jak ugryzienie, ale zrobił się taki balonik wypełniony płynem. Tzn kropeczka była tam już wczoraj, ale dziś sie powiększyła Musze kończyć, bo Mieszko się uderzył i biedaczek płacze... d forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12752102&a=13237518 Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 12:35 Mieszko Halszka jest urocza, naprawdę CUDNA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 sposob na psa 10.06.04, 12:55 Ah, to w takim razie nie ma sposobu, żeby się wystrzec szczekania Nie wiem, czy to nie zaszkodzi układowi nerwowemu naszych maluchów. Szcekanie psa jest jednak bardzo głośne. Lupino nigdy wcześniej nie szczekał. Baliśmy się, że nie umie... a teraz...szczeka na byle hałas...wrrrr!!!!paskudnik Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 13:01 DZIEWCZYNY, MOŻE NIE JESTEM ORYGINALNA, ALE POMYSŁ GRUDNIÓWEK 2003 BARDZO MI SIĘ SPODOBAŁ. OTÓŻ: ZAŁOŻYŁY FORUM, NA KTÓRYM MOŻNA DZIELIĆ WĄTKI. POSTANOWIŁAM I JA TAKIE ZAŁOŻYĆ I JEŚLI SIĘ WAM BĘDZIE PODOBAŁO, TO TAM BEDZIEMY PISAĆ O WSZYSTKIM. Chodzi tu głównie o podział na tematy. W tem sposób łatwiej bedzie wracac do jakiś wątków i nie bedziemy musiały 100 razy pisać tego samego. Co wy na to????? zajrzyjcie: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20661 Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 16:54 Anuska dobry pomysł, ale kurcze nic nie mogłam napisac na tym nowym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 NOWE FORUM 10.06.04, 19:16 JUŻ DOPISAŁAM PAJACYKA, ALIĘ, MESZKO, ALEKSANDREWU, EDYTKE I EWETKE. Reszta musi zgłośić chęć uczestnictwa. To tylko formalnośc, ale chodzi o to, żeby niepowołane osoby (przeklinające itd) nie wchodziły do nas. pozdrawiam i przenośmy się!!!!!!Naprawe bedzie dużo lepiej. Już kilka forów "równieśniczych" się przeniosło NOWE FORUM: forum.gazeta.pl/forum/71,46483,1540815.html?f=20661#uc Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 12:34 Musisz wejsć na Moje Forum i całkiem na dole strony jest cos takiego jak sygnaturka, w to okno wklej skopiowany link i obok kliknij ok. Będzie sie pojawiał przy każdym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 12:32 Anuśka,Spajk jeststrasznie narwany, jak ktos idzie po klatce szczeka, jak zadzwoni domofon też, Koszmar, nawet klapsy nie pomagają.Sama nie wiem jak ustrzec Igę przed tym. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: a ja nie spię;(((( 10.06.04, 13:43 Jak juz pislam, moi tesciowie tez mieli psa, byl strasznie rozpieszczony i tez o byle co robil "awantury", i to trudno bylo go uspokoic. strasznie mnie zloscil, bo wiedzialam ze jak juz bedzie bartus to bedzie tak samo, a nawet gorzej i balam sie ze maly bedzie bydzil sie z placzem i wystrasznony. myslalam nawet o przeprowadzce, ale Misiu zdecydowal ze sam odejdzie, mial chyba zawal, w sierpniu. Takze troche rozumie co czujecie. U mnie taka straszna duchota, ze nie ma czym oddychac !!! chyba bedzie burza ( pozdrowienia edyta, mama bartusia (12.11.03) Odpowiedz Link Zgłoś
beatale Julka sam siada:)))) 10.06.04, 22:45 Chciałąm sie pochwalić że moja Julka dzisiaj sama usiadła, z czworaków podsuwała sobie rączki do brzucha az najpierw była na kolankach a potem przełożyla nóżki i juz siedziała. Jestem z niej bardzo dumna) A do tego jak jest w łóżeczku to z czworaków łapie sie za szczebelki i juz jest na kolankach tylko patrzec jak wstanie. Fajna sprawa z tym forum)tez bym chciałą tam sie wpisywać, jeżeli można oczywiście. Julka chyba niedługo ząbki dostanie bo w dzień jest marudna i piszczy i w nocy budzi sie co chwila od 4 rano już. Jestem wykończona - zaczęłą juz jesc inne rzeczy - narazie kleik ryzowy, marchewka i jabłko. Bardzo ładnie je z łyżeczki i takie śmieszne minki robi przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu czesc 11.06.04, 09:24 Aniu,pomysl z "dzieciaczkami" rzeczywiscie swietny dzieki za wpisanie mnie z góry.wg. instrukcji, ja tez dalam sobie sygnaturke. Pytanie tylko, czy wreszcie uda mi sie tam wkleic aktywny link bo do tej pory raz mi to wyszlo. Sama nie mam pojecia dlaczego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu Re: czesc 11.06.04, 09:26 no tak...nie dosc ze link nieaktywny, to jeszcze sygnaturka sie nie wyswietla( Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 NOWE FORUM 11.06.04, 09:43 nowe forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20661 Aleksandrowu: co do sygnaturki, to musisz jeszcze nacisnąc okpo wpisaniu sygraturki)) Aaaa, i jeszcze chciałabym was poinstruwać odnosnie sygnaturki: jesli chcecie, żeby zamiast długiego adresu pojawiało się tylko Imię dzidzi wystarczy wpisac to, co podaję wam niżej (wytnijcie tylko gwiazdki , te na początku) <a ****href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11015285">OLA OLA</a> Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk6 Re: Listopad 2003 11.06.04, 18:55 A tu zapraszam do obejrzenia mojego Krecika z zabawnymi minkami Odpowiedz Link Zgłoś
eliza582 Cześć mamy! 11.06.04, 20:40 no i udało mi się wyskrobac trochę czasu, więc coś napiszę. Maksio jest bajera, bardzo pogodny, uśmiechnięty, taki mały terrorysta jedzeniowy. Jak tylko widzi że jemy to zaraz w grymas. Mleka jada ok 5 butelek po 100 ml na dobę, nie za bardzo za nim przepada. Poza tym pół zupki, pół owoców, jeden sok i resztę woda. Teraz nie za bardzo mogę go dźwigać, bo plamie, więc muszę na siebie uważać. Widziałam juz drugą dzidzię. Bije już serduszko. Jest jednak malutka, a to pewnie przez karmienie piersią. Teraz już nie karmię, ale pokarm nadal mam. Dziś byłam na kolejnym szczepieniu. Jeszcze jedno i koniec. Jest 20 a mi się chce spać. Maksio nadal jęczy w nocy, wiec kończy się to spaniem z nami, w poniedziałek idę do dermatologa, który mam nadzieje wreszcie zrobi coś konkretniejszego z tymi Jego policzkami niż tylko smarowanie, a maksio wreszcie przestanie się drapać i będzie super lulał. Lato idzie wielkimi krokami, ale super. Za tydzień Maksymilian zobaczy morze. Jadą z tatusiem na wczasy. Co ze mnie za nowoczesna matka. Ale takie to właśnie czasy. mariusz szaleje na punkcie syna, choć pierwotnie na wieść że to chłopak powiedział "słabo". Nie wiedział też że nawet niemowlaczki potrafią być fajne. No dobrze poddaje się powieki mi opadają idę spać. Pozdrawiam Was bardzo gorąco. Buziaki dla rówieśników Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Cześć mamy! 11.06.04, 20:53 elizo582..Przenosimy się adres podany na dole))) jesteś już dopisana Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 STO LAT DLA BARTUSIA I RYSIA 12.06.04, 07:59 Żeby rośli zdrowo i każdego dnia byli wesołymi pogodnymi chłopcami My dziś spaliśmy aż do szóestej - jak to zwykle w dni wolne! Dochodzi ósma a mieszko już po śniadaniu, Hasia po kupce i zaraz idzie spać. Nie wiem co jej dziś się stało, ale o szóstej była wyspana i gotowa do zabawy. Tylko my raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk6 Re: STO LAT DLA BARTUSIA I RYSIA 12.06.04, 10:51 My rowniez zyczymy wszystkiego dobrego Bartusiowi i Rysiowi Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: STO LAT DLA BARTUSIA I RYSIA 12.06.04, 17:11 Bartus slicznie dziekuje I my zyczymy tym z 12. wszystkiego dobrego )) pozdrawaimy Odpowiedz Link Zgłoś
a.ziemkiewicz1 Re: Listopad 2003 13.06.04, 21:53 Anuska proszę o dopisanie mnie na nasze nowe forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mkubcio1111 Re: Listopad 2003 14.06.04, 13:20 My chętnie też dołączylibyśmy do nowego forum, ale widzę, że tam już jest zgrana "paczka" i nie chcielibyśmy przeszkadzać. Ania i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk6 Re: Listopad 2003 14.06.04, 14:47 Cos ostatnio Ewetka sie nie pokazuje?-halo halo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mkubcio1111 Re: Listopad 2003 14.06.04, 15:32 Dziękujemy. Jutro się odedzwiemy. Pozdrowienia Ania i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
mkubcio1111 Re: Listopad 2003 15.06.04, 10:02 Niestety nic nie mogę napisać na nowym forum. Wyskakuje mi, że musze mieć zgodę założyciela. Pozdrowienia Ania i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk6 Nowe zdjecia 15.06.04, 15:39 Zapraszam do obejezenia Filipka na spacerkui z mama jak byla w wieku Filipka Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Listopad 2003 16.06.04, 09:24 jestes dopisana, więc nie rozumiem o co chodzi...hmmm.zglos chęc uczestnictwa, wtedy na pewno cię dopisze..jeszcze raz spróbuję cie wpisać Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka11 Re: Listopad 2003 27.10.04, 08:55 Witam wszystkie emamy. Moja córeczka Julka urodziła się 14 listopada 2003r. Ważyła 3140 mierzyła 52 cm leżeliśmy w szpitalu w Toruniu i spędziliśmy tam tylko 2 dni. Pozdrawiamy Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Listopad 2003 28.10.04, 21:32 hej, zajrzyj pod wskazany wyżej przez anuskę adres)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Tak szybciutko- szpital brr... 17.06.04, 19:49 Najpierw krótka informacja a potem poczytam zaległe posty. Pisałam wcześniej że dzieci na cycusiu podobno nie łapią rota wirusa... Kłamałam((( Ktos Maćkowi sprzedał takowego, albo załapał gorączkę tryzdniową. Generalnie powrót z chrzcin z Jeleniej skończył się we Wrocławiu w szpitalu. Dzisiaj wróciliśmy. resztę opiszę później bo mały się obudził. A co do diagnozy jutro skonsultuję ją z pediatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Nowe Forum 17.06.04, 21:42 Fajny pomysł, przekopiowałam ostatni swój list i teraz walczę z sygnaturką. Anuska coś mi nie wychodzi(( Jeszcze trochę doczytam wszystkie posty i będę odpowiadać ale zajmie mi to czas pewnie do soboty))) Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Nowe Forum 20.06.04, 00:39 zajrzyjcie na nowe forum to przypomnienie dla innych "starych" listopadówek Odpowiedz Link Zgłoś
akontakt Re: Listopad 2003 21.06.04, 13:34 ewetka napisałam do Ciebie na skrzynkę. Pozdrawiam Aga i Mateuszek 19.11.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 czy moja córka jest za mała ? 25.06.04, 08:49 Hej Mamy Listopadowe ! Moja córa urodziła się 15.11.2003 . Wczoraj byłyśmy na wizycie kontrolnej i okazało się ( ze słów pani doktor ), że mam za małe dziecko z malutką główką )) Lekarka radziła mi dokarmiać córkę butlą , czego nigdy nie zrobię ! Wprowadzam jej już różne pokarmy , do 6. miesiąca była tylko na piersi ( na żądanie ). Córa waży 7580 gr. mierzy : 67 cm . obwód głowy : 42 cm . I co Wy na to , jak Wasze pociechy ? Czy naprawdę mam za małe dziecko ? Dodam , że starsza córa była w tym wieku dużo większa i cięższa Pozdrawiam Was i Listopadowe Maluchy !!! Asia .... Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: czy moja córka jest za mała ? 25.06.04, 09:11 asiu, napisz o tym na naszym nowym forum, ale zapewniam cię, że wcale nie jest za mała. są mniejsze dzieciątka Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: czy moja córka jest za mała ? 25.06.04, 09:18 Dziękuję , już się zalogowałam na Nowe Forum Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: czy moja córka jest za mała ? 30.06.04, 14:17 Coraz więcej jest nas na nowym forum, ale przypominamy się jeszcze na starym Wpadnijcie, mamusie Listopadówki)))) Odpowiedz Link Zgłoś
samcik Re: czy moja córka jest za mała ? 08.07.04, 15:13 Bardzo proszę o wpisanie mnie na Forum, nie wiedziałam o Waszym istnieniu - do tej pory zaglądałam tylko do "niemowlaków" pozdrawiam Agata i Kubuś (08.11.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: czy moja córka jest za mała ? 08.07.04, 16:12 NOWE FORUM LISTOPADOWE forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20661 Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Listopad 2003 18.08.04, 19:40 Witam! Morfeusz urodzony 20,11,2003 o 20,00 w wodzie waga 3040 , 53 cm dł Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marzena751 Re: Listopad 2003 22.09.04, 00:01 Witajcie Natalka ur.6listopada 2003r godz.3.08 3,930kg 58cm.10 punktów Apgar. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Listopad 2003 22.09.04, 11:37 dziewczyny, zapraszam na nowe forum..adres niżej już was wpisalam Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 jesteśmy pod tym adresem:) 22.09.04, 11:39 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20661 Odpowiedz Link Zgłoś