globus.histericus 19.05.10, 12:05 Czy stosujecie? Czy uważacie, że łączy się z AP, z wychowaniem eko i bez chemii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaka-llina Re: NPR 19.05.10, 12:10 Npr z AP moim zdaniem nie ma nic wspólnego.. z Eko moze tak ale ja nie jestem specjalnie eko... Npr stosowałam z powodzeniem jak mnie nie było stać na pigułki, w uk pigułki za darmo, wiec używałam dopóki mi się dziecka nie zachciało... NPR a i owszem moim zdaniem może działać (mi działał przez kilka dobrych lat) ale problem, że nie można kiedy się najbardziej chce jest dla mnie nie do obejścia.. Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: NPR 19.05.10, 12:20 stosuję,z AP nie ma nic wspólnego, bardziej z ekologią, ale nie z tego powodu stosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
globus.histericus Re: NPR 19.05.10, 12:39 Może nie uściśliłam, chodzi mi o NPR stosowany w czasie karmienia piersią, oczywiście jeśli owulacja już wróciła. Wiem, że nie jest wymieniany jako składowa AP, ale pytam Was z ciekawości, bo niedawno miałam przyjemność uczestniczyć w bardzo ciekawej dyskusji i między innymi pojawił się ten temat, który okazał się wzbudzać wiele emocji i niezgody. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: NPR 19.05.10, 12:54 No ja karmię, owulacja wróciła na 100%, ale u mnie seksu jak na lekarstwo, jeśli już się zdaarzyy... to staram się uważać jaki to dzień, ale bez specjalnego mierzenia tem itd... Jakbym zaszła w ciażę świat by sie nie zawalił, wiec nie specjalnie się przejmuję. Gdybym jednak musiała uważać zaczęłabym stosować antykoncepcję dozwoloną w czasie karmienia, ale jednak antykoncepcję. Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: NPR 19.05.10, 13:42 Nigdy nie stosowałam NPR jako metody antykoncepcji, za bardzo cenię sobie swój spokój psychiczny, to zdecydowanie nie dla mnie metoda. W trakcie karmienia dwa razy przyszło mi sprawdzać, czy laktacja okaże się antykoncepcją za pierwszym razem to było gorące życzenie, żeby tak, za drugim....hmmmm żeby nie Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek3 Re: NPR 19.05.10, 16:19 NPR to trochę jazda po bandzie jak dla mnie- nie zaryzykowałabym, ale bardzo podziwiam osoby, które są tak zdyscyplinowane , że stosują NPR bez obaw Odpowiedz Link Zgłoś
kooa Re: NPR 20.05.10, 08:12 Dla mnie NPR to to, czym faktycznie jest - planowaniem rodziny - stosowałam by począć i poczęłam I w tym sensie moze się dla mnie wiązać z AP - dziecina poczęta świadomie i wlasciwie dokładnie wiadomo kiedy - mieliśmy swój własny akt stworzenia Antykoncepcja jest dla mnie (dla komfortu psychicznego) wazna i niestety łykam tabletki, ble Odpowiedz Link Zgłoś