Dodaj do ulubionych

Uwaga na zabawki fisher-price

01.10.10, 20:10
Już nei tylko są złe ideologicznie.
Szkoda ,ze wycofują w USA i Kanadzie..w PL rodzice sami muszą być czujni
fisher szajs
Obserwuj wątek
    • kaka-llina Re: Uwaga na zabawki fisher-price 01.10.10, 21:34
      brrrr...Mi ostatnio (jak już się uspokoiłam z chustami i pieluchami) odbija na punkcie fajnych i dobrych zabawek... I FP działa na mnie jak płachta na byka (co najmniej jak wisiadło dla chustonoszących)
      • margonik kaka-llina 07.10.10, 02:56
        Czy mogłabyś podać namiary na jakieś fajne i dobre zabawki?
    • anik801 Re: Uwaga na zabawki fisher-price 04.10.10, 20:45
      Czytałam,że jakaś partia łóżeczek turystycznych rain forest była wadliwa-doszło do wielu przykrych incydentów-coś było nie tak z bokiem sam się składał chyba.Wiem tylko,że było sporo dzieci poszkodowanych.Postawili na bajeranckie łóżeczko,a o bezpieczeństwie chyba zapomnieli.Człowiek muyśli,że kupując firmową,non stop reklamowaną zabawkę,kupuje dziecku coś co jest bezpieczne i wyprodukowane z materiałów wysokiej jakości-w końcu nowe zabawki fp do tanich nie należą.Jak się okazuje nie wszystko złoto...
    • mrs.t Re: Uwaga na zabawki fisher-price 04.10.10, 22:39

> Szkoda ,ze wycofują w USA i Kanadzie..w PL rodzice sami muszą być czujni

nie mowiac o tym ze mozemy sie spodziewac ze wkrotce pewnie wpromocyjnych cenach bedzie te wspaniale produkty u nas na promocjach kupicsmile
      • anik801 Re: Uwaga na zabawki fisher-price 05.10.10, 09:16
        Dawne zabawki fisher były ok.Miałam starą mulę z fp, a z lttle tikes stare pojazdy(auto i ciuchcia).Były to proste w swej konstrukcji zabawki-pojazdy o z dobrej jakości plastiku i gumy bez żadnych funkcji i bajerów.W nich nie miało się co zniszczyć,ani co oderwać.Tą lokomotywę nawet jeszcze mam.Są to zabawki z tych lat,w których u nas fp oraz inne tego typu chyba było bardzo mało znane.Potem poszli na całość-wszechobecna reklama,coraz bardziej bijące po oczach kolory,coraz więcej światełek i dźwięku.No i oczywiście pojechali po całości tworząc tzw.wszelkiej maści uczydełka,które mają zrobić z twego dziecka geniusza. Mój synek dostał na chrzciny świnkę skarbonkę,oczywiście na razie jest do niej za maływink Głos tej baby,która śpiewa i gada we wszystkich tych zabawkach strasznie mnie irytujewink
        • m_laczynska Re: Uwaga na zabawki fisher-price 10.10.10, 00:12
          anik801 napisała:
          > ) Głos tej baby,która śpiewa i gada we wszystkich tych zabawkach strasznie mnie
          > irytujewink
          hihi - my mamy między innymi żółwika i zawsze twierdziłam, że nie można bardziej słodko powiedzieć "serduszko"
      • klarci Re: Uwaga na zabawki fisher-price 06.11.10, 22:02
        mrs.t napisał:

>
        > > Szkoda ,ze wycofują w USA i Kanadzie..w PL rodzice sami muszą być czujni
        >
        > nie mowiac o tym ze mozemy sie spodziewac ze wkrotce pewnie wpromocyjnych cenac
        > h bedzie te wspaniale produkty u nas na promocjach kupicsmile

to prawda uncertain, tak jak foteliki samochodowe sad
    • apsinka Re: Uwaga na zabawki fisher-price 14.10.10, 19:29
      A co jest z nimi nie tak???
      Mam matę, pieska uczniaczka i piramidkę z kółek i jestem zadowolona. Aha i leżaczek.
      • baszi Re: Uwaga na zabawki fisher-price 25.10.10, 12:44
        kazda zabawka w rekach dziecka bez dozoru rodzicow moze byc niebezpieczna, kazdy rodzic powinien z umiarem patrzec na modowe i firmowe nowinki, mamy kilka zabawek min, mowiace krzeselko ktore towarzyszylo mojemu dziecku od 5 miesiaca do 2 roku zycia ( mamy je nadal ale juz tak nie kreci ) i to jedyna zabawka ktora cieszyla sie tak dlugim zainteresowaniem, ryzyko bylo kiedy dziecko bylo male ale o tym producent informowal, wiec zabawy byly pod nasza kontrola i w naszej obecnosci

najgorsze zabawki to te cudownie rozwijajace ktore doroslego czlowieka przyprawijaa o bol glowy od wszystkich mozliwosci a co dopiero male dziecko, o wiekszosci na zdrowy rozum wiadomo ze sie nie nadaja dla dzieci w takim a takim wieku, trzeba po prostu czasem pomyslec a nie slepo gonic za kolorowymi reklamami
        • kotkowa Re: Uwaga na zabawki fisher-price 05.11.10, 15:44
          A dlaczego sa zle ideologicznie? Ja mam lezaczek bujaczek i karuzele rainforrest. Z maty fp zrezygnowalam, bo choc najpierw wydawala mi sie najfajniejsza, miala tysiac bajerow, kolorowa, z melodyjkami itd, to uznalam, ze dziecko nie powinno chyba miec az tyle "wariackich" bodzcow wokol siebie i wybralam mate spokojniejsza, skromniejsza. Co do ideologii to zdziwil mnie tylko fakt, ze karuzelka ma 3 melodyjki - muzyke powazna, a jedna z nich to hymn Unii Europejskiej.
          • pinkdot Re: Uwaga na zabawki fisher-price 06.11.10, 16:47
            a. Co do ideologii to zdziwil mnie tylko fakt, ze karuzelka
            > ma 3 melodyjki - muzyke powazna, a jedna z nich to hymn Unii Europejskiej.

Oj tam...ideologii prounijnej Beethovenowi bym nie przypisywała, skąd on biedak miał wiedzieć, że kiedyś taki twór jak UE powstaniewink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka