igaga2009 08.11.10, 17:38 Proszę o pomysły na jednogarnkowe dania dla mojej niuni (11 mies)- mogą być z ryżem, makaronem, kaszą, zapiekane, duszone, mięsna, rybne itd I jeszcze jedno-jak robicie spaghetti dla dzieci? Dziękujemy i pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
11buba Re: Dania jednogarnkowe dla 11 mies? 08.11.10, 20:01 ja robiłam leczo, co prawda ryż oddzielnie, ale przecież można wymieszac - tylko młody zamiast się zajadac pysznym obiadem, wydłubywał ze swego dania pomidory ostatnio zapiekanka - ryż, łosoś świeży (tzn. mrożony), brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, cukinia... w wersji dla młodego bez sera, w wersji dla nas z mozzarellą Odpowiedz Link Zgłoś
igaga2009 Re: Dania jednogarnkowe dla 11 mies? 09.11.10, 08:27 A czy łososia i warzywa wcześniej przesmażasz i czy dajesz do tego jakiś sos? Leczo-dobry pomysł, moja jest bardzo warzywna Co do dań angielskich to znam, ale gapa zapomniałam Dzięki za odświeżenie pamięci. Mała od kiedy jest BLW to tak wcina, aż się chce gotować i kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
11buba Re: Dania jednogarnkowe dla 11 mies? 09.11.10, 09:13 warzywa lekko sparowałam, a łosoś żywy dla nas miało byc z beszamelem, ale nie miałam mleka, więc było bez sosu - trochę się ryż kruszył, ale dało radę Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: Dania jednogarnkowe dla 11 mies? 08.11.10, 20:41 w angielskiej kuchni duzo jest fajnych dan , sprawdzaja sie teraz swietnie jak synek chce wszystko jesc sam lyzeczka - bo na BLW to sie nie bardzo nadaja (latwiej o kawalki ktore latwo zlapac palcami raczej niz breje) w kazdym razie zapiekanka : mieso mielone pod pierzynka z ziemniakow fish pie - ryba w sosie beszamel z serem pod pierzynka z ziiemniakow moj , pod synka juz, wiec nie z gniecionymi ziemniakami tylko z ziemniakami w plasterkach - indyk, por w plasterkach zapiekany tez z sosem serowym przykryty plasterkami z ziemniakow Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die spaghetti vege 08.11.10, 21:17 2 ząbki czosnku cebula papryka czerwona papryka zielona marchewka duża pomidory w puszcze oliwa z oliwek pieprz, oregano, cynamon makaron (taglietelle, spaghetti, whatever ) Oliwę rozgrzewam na patelni. Warzywa myję, obieram, blenderuję, pakuję na patelnię taką pacię, podsmażam 10-15 minut. Doprawiam. Dodaję pomidory i duszę wszystko ze 20 minut. Makaron gotuję al'dente. Na talerz wykładam makaron, kładę sos, sypię ciutkę parmezanem (lub serem parmezanopodobnym ). Dzieciaki wcinają aż miło My też Odpowiedz Link Zgłoś