Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!NOCNIK!!!

14.05.04, 14:22
Już tracę cierpliwość, mój synek 2 latka i 4 miesiące za nic nie chce zrobić
siusiu i kupki na nocnik
Siedzi pół godziny wstaje zakłdam mu pampersa i robi w pieluchę
Myślę, że już czas by taki duży chłopczyk potrafił korzystać z nocnika.
Co robić?
Jak nauczyliście swoje pociechy tej trudnej sztuki?
Próbowałam już wszystkiego, i misie siedziały na nocniku, przestałam zakladać
mu pieluchę, to robił kupke w majteczki, i nic nie pomogło
Obserwuj wątek
    • reden6 Re: Pomocy!!!NOCNIK!!! 14.05.04, 16:03
      Pare dni temu był ten problem poruszany na forum w temacie nadal ma papmpersy
      jest tam kilka rad których może jeszcze nie próbowałaś. Myślę jednak że to nic
      strasznego że jeszcze ma pieluchę. Mój synek ma 2,5 roku i chociaż długo już
      siusia na nocnik to problem mam z jego kupką. Za nic w świecie nie chce jej
      zrobić nigdzie indziej tylko do pieluchy. Próbowałam już chyba wszystkiego.
      Widać sam będzie musiał zrozumieć. Powodzenia. Pozdrawiam.
    • jokrru polecam 14.05.04, 16:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=575&w=12526267
      • aprze Re: polecam 15.05.04, 19:13
        Moja Ewelinka nigdy nie siusiała na nocnik od razu na sedesie, tak jak brat , tata i mama. Przed nocnikiem uciekała
        Pozdrawiam, Agnieszka
    • granna Re: Pomocy!!!NOCNIK!!! 17.05.04, 13:34
      2lata i 4 mce i tracisz cierpliwosc?? To dokłądnie taki wiek jak u mjego syna.
      Było tak (bez tracenia cierpliwosci): zdjęłam pieluche w poniedziałek, sikał w
      majtki, wycieralismy i powtarzalismy ze siusiu trzeba do nocniczka albo do
      ubikacji, z kupka podobnie (łapałam z majtek albo i z podłogi) Pod koniec
      tygodnia siusiał na zawołanie ( jak sie go zapytało czy chce), najchętniej na
      spacerze pod krzaczkiem (sam wybierał który krzaczek smile) Początek 2 tyg woła
      siku ale kupka nadal w majtki. Potem kilka recesji i wołała niani a dla mamy
      było "nie". Brzydko mówiąc olałam sprawe, wycierałam, pytałam grzecznie czy
      moge go przebrac smile) Trzeci tydzień sam woła kupke i siku. Nosze za sobą ciuchy
      na wszelki wypadek. Wszystko trwało 3 tygodnie, ale na spokojnie bez nacisków,
      troche ze śmiechem (zbierałam kupke z dywanu i z łozka sad )) ale co
      najwazniejsze skutecznie. Pytałam gdzie sie chce załatwic, gdzie przyniesc
      nocnik, bardzo szybka chciał SAM zdjac majtki, SAM usiaść, nawet SAM szedł do
      łazienki w której tylko blade światło dzienne choc na noc żaróweczka w pokoju
      sie pali smile)
      Zatem odradzam utrate cierpliwosci smile) Albo poczekac albo spróbowac, ale nic na
      siłe smile)
      A to, ze za nic na nocnik i robi w pieluche świadczy o tym, ze nie zdaje sobie
      sprawy, ze nad zwieraczami mozna miec kontrole, ze jest to cos od nas
      zaleznego. I dopoki bedzie mial pieluche to tego nie wyłapie. NIc jednak na
      siłe, moze to nie jego czas wink
      zycze powodzenia
      granna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka