Dodaj do ulubionych

kaszki na mleku mamy

10.10.11, 13:58
Witam
Własnie za niedlugo rozpoczniemy stosowanie BLW (skończone 5 miesiecy)
Wiem, że sa to głównie jedzonka stałe ale chcialabym najpierw podać jakies kaszki na moim mleku, które mam w zamrazarce. A ze termin ważnosci się zbliża to zastanawiam sie jak sie do tego zabrać.
Mam więc pytanie od jakich kaszek zacząć i jak je robić? Najlepiej to chyba takie, które bym rozrobiła w tym mleku, bo wiem że mleka nie mozna gotować.
I jak z tym glutenem (to chodzi o manne?) Czy trzeba takie małe jego ilosci - tylko wtedy chyba nie zrobie gestej kaszki aby mała sobie w niej grzebała wink). Albo ewent do podawania łyzeczką.
Czy najpierw zacząć od ryzowych/kukurydzianych?
Na polskiej stronie BLW pisze że od 5-6 miesiąca raczej tylko manna lub jaglana lub ryż.

A poza tym to moze macie inne pomysły jak można zużyć mleko, ktore kiedys pieczołowicie ściągałam aby rozbudzic laktację?
Obserwuj wątek
    • niunia06.4 Re: kaszki na mleku mamy 11.10.11, 14:37
      Ja polecam kaszki Holle. Są bez cukru, bez zbędnych dodatków. Jest ich też duży wybór. spokojnie można je rozrobić w mleku mamy
      Myślę że najlepiej zacząć od jaglanej o tej:
      galeriabobasa.pl/sklep?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=88&category_id=19
      Jest od 4 miesiąca dobrze się też sprawdzi w okresie jesiennym bo kasza jaglana pomocna jest w walce z przeziębieniem.

Jeśli chodzi o ekspozycję na gluten to należy dziecku dawać niewielką ilość kaszki glutenowej.
      Można z mlekiem można też do jakiegoś innego posiłku dodać.
      I tu można użyć kaszki orkiszowej
      galeriabobasa.pl/sklep?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=89&category_id=19
      lub pszennej
      galeriabobasa.pl/sklep?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=91&category_id=19
      • mama.rozy Re: kaszki na mleku mamy 13.10.11, 21:57
        z tego co wiem,kaszki na kobiecym mleku się nie ścinają,to może i tak nie da się zagęścic
        a jak masz w pobliżu bank mleka(poszukaj na necie),to może ktos potrzebuje i sie nie zmarnuje?wink
    • lula_w Re: kaszki na mleku mamy 19.10.11, 01:09
      manna i płatki owsiane na luzie się robią, ale w ... podgrzanym mleku, co niestety nie jest zapachowo jakieś super (wyciąg na full polecam). poza tym można tym mlekiem rozrobić rodzicielską zupkę i podać jako pićku z kubka smile dyniowa, marchewkowa, czy inny krem za gęsty i zbyt płynny jednocześnie dla malucha po rozrobieniu mlekiem jak znalazł smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka