Dodaj do ulubionych

Nocne wędrówki

15.04.05, 12:00
Prosze o Wasze zdanie.Moj dwulatek od pewnego czasu o 1 w nocy wstaje,zabiera
swoja poduszke i domaga się spania z nami.Gdy nie zwracamy uwagi wydziera sie
tak skkutecznie,że nockę mamy z głowy.Czy to cheć bliskości,czy kapprys jakis?
Boje sie,ze jak ustapimy,to sie przyzwyczai i wejdzie mu to w przysłowiową
krew.Dodam,ze od urodzenia śpi sdamodzielnie,nigdy nie spał z nami- a teraz??
Obserwuj wątek
    • amb25 Re: Nocne wędrówki 15.04.05, 13:11
      Mój dwulatek też spał sam od urodzenia. Ale od pół roku budził się w nocy i
      koniecznie chciał spac z nami. Ustąpiliśmy. Teraz ustapiliśmy do tego stopnia,
      że zasypia w naszym łóżku (na szczęście jest duże) i śpi z nami całą noc. I
      mamy spokój. Możemy się wyspać. Nie ma lęków nocnych czy jakiś nocnych
      koszmarów. a wczesnniej zdarzało mu sie płakac przez sen tak jakby się czegoś
      wystraszył.
      Dodam, że mamy drugie łóżo w innym pokoju, więc nie jest to dla nas uciążliwe.
      • weda3 Re: Nocne wędrówki 15.04.05, 15:14
        Kochana!
        u nas dzieje sie to samo0. Moj kochany synek takze przechodzi do nas i ciagnie
        za soba poduszke i kolderkesmileMnie to tylko smieszy, choc pewnie kiedys trzeba
        bedzie malucha tego oduczyc.
        Pa
    • roseanne Re: Nocne wędrówki 15.04.05, 15:46
      nie iwem ,czy was drogie mamy pociesze, moje juz troche wieksze dzieci
      przechodzily tez fale spania w lozku rodzicow, trwalo to roznie czasami tydzien
      ,czasami miesaic pomiedzy 3 a 5 rokiem zycia
      ale...
      corka ma skonczone lat 10 a i tak czasami probuje sie wcisnac na dodatkowego
      pasazera do loza smile
      • zettka Re: Nocne wędrówki 15.04.05, 20:09
        Dzieki dziewczyny za wypowiedzi,chyba jednak pozwole mu włazić do wyrka,moze to
        potrzeba bliskości?
        • marta76 Re: Nocne wędrówki 15.04.05, 23:10
          Nasz maluch ma 3 lata i też wchodzi nam do lóżka(około 2-3 w nocy kiedy sie
          przebudza).Czasem mnei to męczy ,ale potem myśle sobie,że nie będzie to trwało
          do końca życia ,a na stare lata zacznę za tym tęsknic.Łożko mamy duże więc jest
          oksmile
          • zuzia_i_werka Re: Nocne wędrówki 16.04.05, 05:29
            Hej! MOja córka ma 2 lata i przychodzi czasem raz na kilka dni a czsem kilka pod
            rząd.Doszliśmy do wniosku,że nie będziemy z nią wojować i dzięki temu wszyscy
            się w miarę wysypiamy.Kiedys na pewno zdecyduje,że jednak woli spać z kimś innymsmile)
        • jola_ep Re: Nocne wędrówki 16.04.05, 08:55
          > Dzieki dziewczyny za wypowiedzi,chyba jednak pozwole mu włazić do wyrka,moze to
          > potrzeba bliskości?

Nie tylko. Może to być zwyczajny strach - mój synek w tym wieku zaczął bać
          ciemności. Nieco poźniej może pojawić się lęk przed duchami, potworami i
          złodziejem w szafie. Dziecięca wyobraźnia pracuje - coś usłyszy i przerobi na
          koszmarną wizję. Zawsze też może przyśnić się jakiś okropny sen.

Przy córce miałam ambicję, aby spała w swoim pokoju. W rezultacie i tak musiałam
          do niej latać, bo nie ptrafiłam zostawić samotnego dziecka, które płacze, bo
          przyśnił mu się koszmar... Synkowi pozwoliłam już przychodzić i dobrze na tym
          wyszliśmy - wszyscy wyspani smile A jak dziecko dobrze spało, to najpewniej takie
          nocne wędrówki szybko zaczną zanikać smile (szybko, czyli do 4-5 lat wink - żartuję,
          różnie może oczywiście być )

Pozdrawiam
          Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka