draconi1 27.05.05, 20:24 Witam serdecznie wszystkie mamusie. Mam 22 lata i 7 miesiecznego synka a pod koniec stycznia spodziewam sie drugiego bobaska Zastanawiam sie jak pogodzic spacery dwojki dzieci? Dwa wozki to raczej kiepska opcja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziki Re: Witam i pytanie na poczatek :) 28.05.05, 11:25 Witam )) Co do spacerów, to sama zastanawiam się jak to będzie... Mam nadzieję, że Leszek będzie już wtedy pewnie samodzielnie chodził i nie będzie chciał siedzieć w wózku, który będzie zajęty przez niunię. ) Odpowiedz Link Zgłoś
matkaj Re: Witam i pytanie na poczatek :) 28.05.05, 14:00 a zastanawiałaś się nad takim wózkiem bliźniaczym, ale nie jeden obok drugiego, tylko jeden za drugim???często widuję takie mamy z maluchami i widać, że nie są to bliźniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: Witam i pytanie na poczatek :) 29.05.05, 15:36 U mnie różnica wynosi 19 mies i Synek dzielnie maszeruje obok wózka. Juz mies. przed porodem zabierałam go na spacery bez wózka, żeby sie przyzwyczaił. Odpowiedz Link Zgłoś
kafreen Re: Witam i pytanie na poczatek :) 30.05.05, 11:04 Witaj!!! Dwa wozki to opca fatalna, ale moze tWoj synek juz bedzie chodzil? Moj ma teraz 12 m-cy i 2 tyg i swietnie chodzi, co wiecej, nie chce jezdzic wozkiem, wiec chyba ten problem mi odpadnie. Jesli chodzi o taki blizniaczy wozek, to one duuzo waza i nie wyobrażam sobie za bardzo wnoszenia takiego wózka po schodach do mieszkania. Mysle raczej o dokupieniu "babyboard" - takiej deskorolki doczepianej do wozka, na ktorej starszy malec moze stanac, gdy sie zmeczy i jechac. Tylko nie wiem czy to sie sprawdza w praktyce. Moze ktoras z podwojnych mam ma takie cos? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aka21 Re: Witam i pytanie na poczatek :) 30.05.05, 12:55 Witajcie! Nam przy różnicy 14,5 miesiąca (córka zaczęła chodzić jak miała prawie rok) wystarczył jeden wózek. Już gdzieś o tym pisałam. Na początku jak mała się męczyła lub gdy chciałam się szybciej przemieszczać, to sadzałam ją w nogach gondoli na zwiniętym kocu. Dodam ,że jest w miarę spokojna i nie szalała, czasem tylko chciała położyć się na Jasiu. Wiem ,że są wózki z montowanym na rączce krzesełkiem dla starszaka Emmaljunga. Znajomi taki mają i są zadowoleni. Rozwiązaniem są też nosidła dla młodszego lub starszego (wypróbowane osobiście zwłaszcza na dalsze spacery). A o deskorolce doczepianej do wózka niestety nic nie słyszałam. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
comevorrei Re: Witam i pytanie na poczatek :) 12.06.05, 07:15 my mamy podwojny wozek. taki:www.gracobaby.com/catalog/product.aspx? modelNumber=7916PKR&CategoryID=2 i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona. no i roznica wieku jest rok i tydzien'. tak ze coreczka nie zawsze chce spacerowac'. czsami woli jechac. pozdrawiam. wiktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaweronki Re: Witam i pytanie na poczatek :) 17.11.05, 00:19 Witam. U mnie rożnica wynosi 1,5 roku i mamy wózek firmy ABC Design dla rodzeństwa "rok po roku". Kupiliśmy w internecie w sklepie Bobomarket za ok 900zł, ale wiem, że w komisach można dostać taniej. Jest baaaardzo wygodny, sklada się 1 ręką, bez problemu mieści się do bagażnika fiata punto i nie waży dużo. Nie wyobrażam sobie funkcjonować bez niego. Polecam! Ma zdejmowane siedziska do prania i duży kosz na zakupy, no i jak obie panny chcą spać co zdarza się dosyć często, to nie ma problemu- jedna, starsza jadąca z przodu śpi w pozycji półleżącej, ale nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Deskorolka :))) 17.11.05, 09:37 Można dokupić coś takiego, ale kosztuje tyle, co pół wózka , a nie jest powiedziane, że zmęczone dziecko będzie chciało na tym stać; u nas sprawuje się dobrze, chociaż bywa, że muszę starszaka nieść na rękach, bo "nóżki bolom". www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27518809-27510001.html Zdecydowanie lepiej sprawdza się podwójny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 do mamy weronki 23.11.05, 12:34 Możesz mi powiedzieć czy twój wózek nadaje się również dla noworodków? Od jakiego wieku młodszego dziecka z niego korzystałaś? Może dokupiłaś specjalne nosidło? No i jak duże są kółka? Bo ja się właśnie zastanawiam nad takim wózkiem. Jeszcze polecany jest Graco DuoGlider LXI ale on jest do kupienia w Stanach więc trochę problem. Odpowiedz Link Zgłoś