stoolejarz 22.05.06, 14:47 Dzisiaj znalazłem tą książke na komputerze mojego 11 letniego synka. Czy powiniem z nim jakoś porozmawiać czy pozwolić mu pogłębiać jego zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajtanka Re: Mein Kampf 22.05.06, 14:55 Ja bym porozmawiała. Ale nie krytykowała bym odrazu. Najpierw bym go zapytała co spowodowało że się nią zainteresował.Ale napewno warto dowiedziec się czemu ma coś takiego. czasem powód jest zupełnie błachy i nie ma podłoża jakie podejżewamy. Z dziecmi warto rozmawiać Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Mein Kampf 22.05.06, 15:02 To znaczy chyba syna nie krytykowała od razu, bo książkę na pewno mozna i trzeba - z miejsca. "Mein Kampf" stoi u mnie na półce. Jest mi potrzebna do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtanka Re: Mein Kampf 22.05.06, 15:21 " nie odrazu" znaczy że bym najpierw wysłuchala co ma mi do powiedzenie, jesli zacznie sie od krytyki lub krzyku nic się nie usłyszy, a zawsze jak z czymś się walczy dobrze poznac wroga. a ksiązka jak najbardziej podlega krytyce i nie powinna byc ulubioną lektura 11 latka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Mein Kampf 22.05.06, 16:25 Przede wszystkim 11-latek niewiele zrozumie z tego górnolotnego bełkotu. Porozmawiać należałoby o kontekstach i znaczeniu tej "lektury". Odpowiedz Link Zgłoś
agapimu Re: Mein Kampf 22.05.06, 21:44 Poglebiac jego zainteresowania?Czy ty wiesz ze ta ksiazka jest napisana przez hitlera i jest o nazizmie?Poglebiaj jego zainteresowania to bedziesz mial w domu ogolonego na lyso neonaziste!Wydawanie tej ksiazki w polsce jest przestepstwem!Porozmawiaj ze swoim synem,skad u niego zainteresowanie takimi sprawami?Sprobuj mu wytlumaczyc,ze to nie jest ksiazka dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
stoolejarz wszystko w pożądku 23.05.06, 16:15 Przeprowadziłem z synem rozmowę na ten temat. Okazało się, że gdzieś usłyszał, że książka jest nielegalna, i że "za jej posiadanie można iść do więzienia". Tak go to zaintrygowało, że postanowił zobaczyć co za bluźnierstwa tam wypisują. Wyjaśniłem mu o czym jest ta książka, kim był jej autor, oraz do czego doprowadziła. Moje dzicko trochę się przestraszyło tych opisów, ale już wszystko dobrze. Dziekuje wszystkim rodzicą za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś