Dodaj do ulubionych

Mein Kampf

22.05.06, 14:47
Dzisiaj znalazłem tą książke na komputerze mojego 11 letniego synka. Czy powiniem z nim jakoś porozmawiać czy pozwolić mu pogłębiać jego zainteresowania?
Obserwuj wątek
    • kajtanka Re: Mein Kampf 22.05.06, 14:55
      Ja bym porozmawiała. Ale nie krytykowała bym odrazu. Najpierw bym go zapytała
      co spowodowało że się nią zainteresował.Ale napewno warto dowiedziec się czemu
      ma coś takiego. czasem powód jest zupełnie błachy i nie ma podłoża jakie
      podejżewamy.
      Z dziecmi warto rozmawiać
      Pozdrawiam smile)
      • verdana Re: Mein Kampf 22.05.06, 15:02
        To znaczy chyba syna nie krytykowała od razu, bo książkę na pewno mozna i
        trzeba - z miejsca.
        "Mein Kampf" stoi u mnie na półce. Jest mi potrzebna do pracy.
        • kajtanka Re: Mein Kampf 22.05.06, 15:21
          " nie odrazu" znaczy że bym najpierw wysłuchala co ma mi do powiedzenie, jesli
          zacznie sie od krytyki lub krzyku nic się nie usłyszy, a zawsze jak z czymś się
          walczy dobrze poznac wroga.
          a ksiązka jak najbardziej podlega krytyce i nie powinna byc ulubioną lektura 11
          latka.
          Pozdrawiam
    • triss_merigold6 Re: Mein Kampf 22.05.06, 16:25
      Przede wszystkim 11-latek niewiele zrozumie z tego górnolotnego bełkotu.
      Porozmawiać należałoby o kontekstach i znaczeniu tej "lektury".
      • agapimu Re: Mein Kampf 22.05.06, 21:44
        Poglebiac jego zainteresowania?Czy ty wiesz ze ta ksiazka jest napisana przez
        hitlera i jest o nazizmie?Poglebiaj jego zainteresowania to bedziesz mial w
        domu ogolonego na lyso neonaziste!Wydawanie tej ksiazki w polsce jest
        przestepstwem!Porozmawiaj ze swoim synem,skad u niego zainteresowanie takimi
        sprawami?Sprobuj mu wytlumaczyc,ze to nie jest ksiazka dla niego.
    • stoolejarz wszystko w pożądku 23.05.06, 16:15
      Przeprowadziłem z synem rozmowę na ten temat. Okazało się, że gdzieś usłyszał, że książka jest nielegalna, i że "za jej posiadanie można iść do więzienia". Tak go to zaintrygowało, że postanowił zobaczyć co za bluźnierstwa tam wypisują. Wyjaśniłem mu o czym jest ta książka, kim był jej autor, oraz do czego doprowadziła. Moje dzicko trochę się przestraszyło tych opisów, ale już wszystko dobrze. Dziekuje wszystkim rodzicą za pomocsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka