junkerka 26.08.06, 21:01 no ja filipowi zabkow narazie jeszcze nie myje ale mam zamiar kupic szczoteczke i juz mu myc te slodkie zabki a wy jak robicie?????czy dziecko roczne moze miec myte zabki??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olala111 Re: mycie zabkow-roczek help 26.08.06, 22:09 ja martynie zaczynałam gazikiem i wodą. teraz mam dla niej szczoteczkę ale wiadomo jak może wyglądać mycie ząbków u 1,5rocznego dziecka. jak jej nakładam pastę to całą zjada ze szczoteczki więc najpierw ona się bawi a później biorę gazik na to troszkę pasty i przecieram jej ząbki na początku nie chciała za bardzo dawać ale teraz już się przyzwyczaiła i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mkostki Re: mycie zabkow-roczek help 26.08.06, 23:08 Myjemy Antkowi odkąd się te zęby pojawiły. Najpierw samą szczoteczką, potem z odrobiną pasty, bo bez płukania (ponoćsą takie pasty,które dziecko może łykać, ja na taką nie trafiłam, myjemy elmeksem,płucze od niedawna. Żyje jak dotąd I uwielbia myć zęby. Pzdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
fede Re: mycie zabkow-roczek help 07.09.06, 00:31 myje mijemu Leoskowi ząbki szczoteczką podobnie jak kolezanka elmexem,Leon ma 11miesiecy,zjada paste i nie zawsze da sobie je umyc ale probujemy ma juz 8 zebow boje sie o prochnice,poza tym nie podaje mu slodyczy,cukru itd...ja natomiast po ciazy mialm 16 ubytkow i musiałm jednego wyrwac...horror pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
lina37 Re: mycie zabkow-roczek help 07.09.06, 01:00 mam trojke dzieci, wszystko zaczynalo sie od zabawy dawalam dziecia szczoteczki do zabawy zeby sie zapoznaly z tym urzadzeniem pozniej mylismy razem,njpierw mogly myc same a pozniej moglam doczyszczac i zawsze mialy przed soba lusterko zeby widzialy co robia .Pokonalam to bez stresu Odpowiedz Link Zgłoś
lina37 Re: mycie zabkow-roczek help 07.09.06, 01:02 P elmex to bardzo dobry wybor -zapytajcie dentysty Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.to Re: mycie zabkow-roczek help 07.09.06, 13:02 My zaczeliśmy myć ząbki, a raczej dziąsła szczotkować przed skończeniem roku.Mały bawi się,ale jednocześnie szczotkuje trochę.Kupiłam mu pastę, którą dziecko może połykać, można ją kupić tylko w aptece, nenedent. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kaarmelka Re: mycie zabkow-roczek help 07.09.06, 23:58 Moja 13-mies. córka ma od dawna swoją szczoteczkę, a ja drugę staram się jej coś tam w buzi wyszorować. Ostatnio bawi ją szczoteczka elektryczna. Myjemy nenedentem bez fluoru. Elemx jest bardzo dobry, ale dla dzieci, które potrafią wypłukać buzię (lub przynajmniej wypluc pastę). Odpowiedz Link Zgłoś
zuza08 Re: mycie zabkow-roczek help 08.09.06, 12:08 My odkąd córeczka skończyłą roczek myjemy zęby szczoteczką oraz pastą nenedent bez fluoru. Odpowiedz Link Zgłoś