mamka_klamka 26.09.06, 21:49 sie zorientowałyście, że jesteście w drugiej ciąży? Pytam te mamy, które po pierwszym porodzie nie dostały okresu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koteczka12 Re: W którym miesiącu 28.09.06, 09:55 Ba, tego właśnie nie wiem ale koło 7 tygodnia. Z tym, że liczyłam się z ciążą i raz na miesiąc robiłam test. Miesiączki zreszta już dwie były, ale zupełnie nieregularne, więc nie było na co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
asiak78 Re: W którym miesiącu 29.09.06, 07:56 No właśnie to jest pytanie za 100 punktów! Trudno stwierdzić, ale chyba 6-7 tydzień. Miałam po prostu okropne mdłości i zrobiłam teścik. Oczywiście pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: W którym miesiącu 29.09.06, 09:12 Moja przyjaciółka w podobnej sytuacji zorientowała się koło 3 miesiąca (chciała się napić wina i jej nie zasmakowało a tak samo miała w poprzedniej ciąży). Lepiej się zorientować wcześniej (tzn sprawdzać testami) bo bez wiarygodnej miesiączki lekarze diagnozują wiek ciąży na podstawie możliwie wczesnego USG (wtedy jest najdokładniejsze, do 8-9 tygodnia) a jeśli sie ten czas przegapi, to potem są kłopoty z badaniami (kiedy robic usg genetyczne i połówkowe?) i z ustalaniem, czy poród wcześniaczy, a może ciąża przenoszona ... Ją specjalnie wcześniej położyli w szpitalu bo tego nie wiedzieli (poprzednie dziecko urodziła w terminie a małe, 2700 więc nie wiedzieli czy to nowe, małe na usg to wcześniak, czy ok) Odpowiedz Link Zgłoś