Dodaj do ulubionych

W którym miesiącu

26.09.06, 21:49
sie zorientowałyście, że jesteście w drugiej ciąży? Pytam te mamy, które po
pierwszym porodzie nie dostały okresu.
Obserwuj wątek
    • koteczka12 Re: W którym miesiącu 28.09.06, 09:55
      Ba, tego właśnie nie wiem smile ale koło 7 tygodnia. Z tym, że liczyłam się z
      ciążą i raz na miesiąc robiłam test. Miesiączki zreszta już dwie były, ale
      zupełnie nieregularne, więc nie było na co liczyć.
      • asiak78 Re: W którym miesiącu 29.09.06, 07:56
        No właśnie to jest pytanie za 100 punktów! Trudno stwierdzić, ale chyba 6-7
        tydzień. Miałam po prostu okropne mdłości i zrobiłam teścik. Oczywiście
        pozytywnysmile
        • koteczka12 Re: W którym miesiącu 29.09.06, 09:12
          Moja przyjaciółka w podobnej sytuacji zorientowała się koło 3 miesiąca (chciała
          się napić wina i jej nie zasmakowało a tak samo miała w poprzedniej ciąży).
          Lepiej się zorientować wcześniej (tzn sprawdzać testami) bo bez wiarygodnej
          miesiączki lekarze diagnozują wiek ciąży na podstawie możliwie wczesnego USG
          (wtedy jest najdokładniejsze, do 8-9 tygodnia) a jeśli sie ten czas przegapi,
          to potem są kłopoty z badaniami (kiedy robic usg genetyczne i połówkowe?) i z
          ustalaniem, czy poród wcześniaczy, a może ciąża przenoszona ... Ją specjalnie
          wcześniej położyli w szpitalu bo tego nie wiedzieli (poprzednie dziecko
          urodziła w terminie a małe, 2700 więc nie wiedzieli czy to nowe, małe na usg to
          wcześniak, czy ok)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka