Dodaj do ulubionych

Nerwowe dziecko??

12.10.06, 16:47
Czesc,Witam!!!1
Nie wiem co robic moj synek od jakiegos czasu zrobil sie jakis taki
nerwowy,ma 12,5 miesiaca.Czasami ni ztad ni zowad rzuca sie glowa na podlioge
na sciane ,czasami trafi na poduszke to mu sie nic nie dzieje na szczescie,a
czasami uderza specjalnie glowa o sciane albo o krzeselko i placze a przy tym
siniak na siniaku.Oczywiscie staram sie jak moge i asekuruje go ale czasami
niezdaze.Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • anitka06 Re: Nerwowe dziecko?? 12.10.06, 23:29
      witam! z moim synkiem tez mialam taki problem,teraz ma 2,5 roku jest grzeczny
      jak aniolek ale zeby dojsc do tego trzeba czasu.Gdy mial roczek mialam takie
      same problemy jak ty,probowalam asekurowac tak jak ty to robisz ale pomyslalam
      ze na dluzsza mete to nie wystarczy.Zaczelam obserwowac dziecko dlaczego sie
      zlosci czy np.cos chce i dlatego placze czy placze i rzuca sie bez
      powodu.Stwierdzilam ze wiekszosc przypadkow jakie zaobserwowalam to byla zlosc
      bezpoctawna i zaczelam dziecku tlumaczyc uzywajac tego typu okreslen.NIE WOLNO
      TAK ROBIC BO CIE BEDZIE GLOWKA BOLEC,ALBO TAK ROBIA NIE GRZECZNE DZIECI NIE
      LADNIE.I tak w kolko mozesz uzywac roznych argumentow ale nigdy nie mow np.nie
      rob tak bo...,za kare pojdziesz spac albo sie kapac.To nie moze byc forma kary
      niech wie ze kara jest taka na ktora mozna zasluzyc sobie gdy naprawde robi cos
      zlego.Zapraszam jesli masz jakies pytania pisz do mnie odpowiem
      anitka06@gazeta.pl
      • michalina7 Re: Nerwowe dziecko?? 13.10.06, 14:44
        Mój syn w wieku 1,5 roku bardzo często walił głową w ścianę, drzwi i co popadnie
        gdy był zły. Teraz ma 21 m-cy i już mu przeszło. Złość odreagowuje rzucając
        zabawkami, bijąc osobę, która chce wziąć go na ręce, ale całe szczęście nie wali
        już głową w meble.
      • arachnis Re: Nerwowe dziecko?? 02.11.06, 10:31
        Anitko, ale co zrobic gdy dziecko NIE SŁUCHA.
        Nie słucha gdy mówię do niego i próbuje wytłumaczyc, ze nie wolno... Zamisat
        tego wyrywa mi się, krzyczy, rzuca na podłogę, no i płacze.
        Syn ma 1.5 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka