Dodaj do ulubionych

Nestle Sinlac

IP: *.* 22.11.01, 16:31
Chciałabym dowiedzieą sie czy któraś z mam stosuje preparat zbożowy Nestle Sinlac i z jakim rezulatatem. Czy dziecku smakuje i czy podajac go można całkowicie zrezygnować z Bebilonu Pepti czy tylko uzupełniać diete dziecka. Jeśli preparat ten stosujemy od 5 miesiąca życia to oznacza to,że dziecko ma skończyć 5 miesięcy czy 4 i wprowadzamy go w trakcie 5 miesiąca???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Nestle Sinlac IP: *.* 22.11.01, 20:06
      Jesli dziecko jest alergiczne - nie ma co sie spieszyc z wprowadzaniem nowosci.Zacznij wtedy, gdy maluch skonczy 5 miesiecy. 4 tygodnie czekania to niewiele, a walka z intensywna alergia na podstawowe produkty to dlugotrwaly koszmar.Z informacji na opakowaniu "O ile lekarz nie zaleci inaczej, niemowle moze otrzymywac dziennie 1 lub 2 posilki sinlac dziennie w zaleznosci od wieku. od 5 miesiaca 1 karmienie, od 7 miesiaca 1-2 karmienia.""Nestle sinlac nie powinien byc stosowany jako wylaczne pozywienie dla niemowlat (...);powinien stanowic urozmaicenie codziennego jadlospisu".Dlatego nie nalezy rezygnowac z bebilonu pepti.Z reszta - jesli dziecko jest alergiczne - karm pepti jak najdluzej, nie eksperymentuj, nie zmieniaj mleka na normalne mieszanki. Nie warto. Cos wiem o tym. Nestle jest nieco zblizone w smaku do budyniu smietankowego, z tym, ze ma taki lekko mączny posmak.Czy dziecko bedzie lubic? - nie wiem, wszystko zalezy od dziecka.PozdrawiamYM
      • Gość: guest Re: Nestle Sinlac IP: *.* 22.11.01, 20:25
        Dzieki za wyczrerpująca odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie czy sinlac może uczulać????!!!!!A wogóle to kiedy po podaniu jablka może wystapić odczyn alergiczny. Podaje od 3 dni i nic sie nie dzieje.Pozdrawiam Agatka
        • Gość: guest Re: Nestle Sinlac IP: *.* 22.11.01, 21:13
          Niestety, wszystko moze uczulac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka