Dodaj do ulubionych

Chust z www.chusta.pl

10.05.07, 19:44
Właśnie dostałam smile moja starsza zachwycona noszeniem w chuscie ale kupiłam
ja dla maluszka, który ma sie dopiero urodzić i tu moje wątpliwości.
Jakos wydaje mi sie ze średnio nada sie dla noworodka, czy dam radę włożyć i
dobrze ułożyć w to maleństwo? Mam film ale tak czy tak jakoś trudne mi się to
wydaje.
Czy macie doświadczenia z tą chustą? Sprawdziła sie u maleństwa?
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Chust z www.chusta.pl 10.05.07, 21:15
      wiesz co, to najgorszy bubel ktory kupilam dla dziecka.
      serio
      wlasnie z chusta.pl
      rzuciłm w kąt i wyciagnęłam jak mały zaczął siedziec, gdzies gdy miał 9 m-cy, i nosiłam go na boku. Wtedy było ok.
      Nie wiem jakie teraz chusty robia, ale wtedy był to kawałek flanelki zszyty po prostu.
      Dla maluszka sprawdziło mi się najlepiej nosidełko baby bjorn
      • agamamaani Re: Chust z www.chusta.pl 10.05.07, 21:51
        a ja muszę powiedzieć, że jest genialna
      • smilodona Re: Chust z www.chusta.pl 11.05.07, 09:58
        Ja tez zaczelam uzywac dopiero jak moglam nosic dziecko na boku (na biodrze) -
        czyli takie dziecko, ktore samo siedziało. Moj mały miał kolki przez 6
        miesiecy; bardziej odpowiadalo mu ciągłe chustanie, albo spanie z głową na moim
        ramieniu; i przede wszystkich wolał byc noszony pionowo. Tulenie w chuscie mu
        nie odpowiadało.

Ja jednak wole zapakowac dziecko do wozka. Dzwiganie w chuscie 6-8-10 kg przez
        caly spacer wcale takie łatwe nie jest.

Chusty uzywam tylko czasem np. w supermarkecie, zeby nie przepychac sie ze
        spacerowka miedzy regałami lub na krotkim spacerze kolo domu.
        • agamamaani Re: Chust z www.chusta.pl 11.05.07, 10:21
          smilodona napisała:

>
          > Ja jednak wole zapakowac dziecko do wozka. Dzwiganie w chuscie 6-8-10 kg przez
          > caly spacer wcale takie łatwe nie jest.

jest jeżeli używasz długiej chusty wiązanej.. ja noszę czasem i Ankę..
          mówią o takiej chuście jak np polska nati ( www.sling.com.pl) albo
          niemiecki hoppediz (www,hoppediz.de) chust producentów jest masa ale te
          są dostępne na polskim rynku
          • agamamaani poprawne linki 11.05.07, 10:23
            NATI - www.sling.com.pl

hoppediz - www.hoppediz.de
          • smilodona Re: Chust z www.chusta.pl 11.05.07, 10:43
            Ja mam chuste taka jak bebelulu (nie pamietam nazwy)z regulowana długoscia, tak
            ze moze nosic jak wysoka i niska osoba. Przyznaję ze chusta jest wygodna (o
            niebo lepsza od tradycyjnego nosidełka). No ale dzwiganie jakiegos obciazenia
            (chusta, plecak, nosidlo) po jakims czasie staje sie po prostu meczące. Myslisz
            ze sling jest lepszy niz bebelulu? (jestem na etapie polecania chusty kolezance)
            • agamamaani Re: Chust z www.chusta.pl 11.05.07, 11:23
              ja uważam, ęż najlepsze są chusty gdzie można nosic na obu ramionach - daje to
              masę możliwości noszenia - z przodu, z tyłu i z boku, na leżąco ale także w
              pionie już od pierwszych dni życia.. dlatego polecam ze 100% pewnoscią długie
              chusty.. niektórzy boją sie, ze nie nauczą sie wiązać.. ale naprawe jest to
              takproste jak wiązanie buta, czy jak zakładanie kurtki.. dla dziecka wygląda to
              na czarną magię.. tak jak dla niewtajemniczonego wiązanie chusty wygląda na
              magię a jest banalne big_grin
              jak masz komuś polecać to albo chustę od oppamamy - www.oppamama.pl albo długą
              czyli nati lub hoppa..
              oppamama szyje chyba najlepsze w użyciu chusty na jedno ramię..
              bebelulu nie są takie łatwe w użyciu jak się wydaje.. wiele moich znajomych
              doświadczonych "chustonoszek" źle sie o bebelulu wypowiada właśnie przez to, ze
              dość skomplikowana i mało wygodna w użyciu jest
    • andziulindzia Re: Chust z www.chusta.pl 10.05.07, 22:04
      Wszystko jest kwestią wprawy smile A jak się rozsmakujesz noszeniem w chustach to
      może załapiesz chustowego bakcyla big_grin
    • gopio1 Re: Chust z www.chusta.pl 11.05.07, 10:36
      Nie miałam chusty - nie wiedziałam że istnieje, używałam nosidełka zakładanego na brzuch.

Kiedyś rozmawiałam z kobietami, które nosiły 2-3 miesięczniaki w chustach.
      Twierdziły, że są niezastąpione. I wygodne.
      Trzeba tylko umieć ją użytkować wink

Robiłam też reklamę jakiś chust. Dostałam materiały promocyjne - w tym instrukcję obsługi.
      Na rysunkach to rzeczywiście trochę zagmatwane było, ale wydawało mi się, że na filmie to wyraźniej
      powinno być pokazane. No, ale filmu nie widziałam wink

Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka