szalona16 doswiadczenie 30.06.07, 15:02 izunia6, a wiec moje doswaidczenie wyglada nastepujaco.poczatakowa nie uzywalam tamponow, ale z czasem pomyslam ze warto by sprbowac, poniewaz obawialam sie calego przebiegu(tzn.wkladanie go do poczwy) siegalam rad u starszych..siostra mi wszystko wyjasnila..wiec najpierw musisz sie umyc w okolicach intymnych..najlpeiej przejrzec ulotke. podczas wkaldania tamponu po raz peirszy czulam dyskomfort gdyz wlozylam go niezbyt gleboko..i uwieral.ostatnio czytalam artykul ze uzywanie tamponow w mlodym wieku (13-17) moze byc niebezpieczne z wlaszcza przed pierwszym stosunkiem.moze dojsc do rozczarowania podczas statunku.a okladniej o co pytasz? bo wiesz rozpislam sie a nie wiem o co dokladniej pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nogidonieba wygoda 20.07.07, 19:41 tampony to naprawdę wielka wygoda, szczególnie gdy na dworze upał a w majtkach pielucha 1. umyj ręce przed i po włożeniu 2. rozchyl wargi sromowe, rozluźnij mięśnie 3. ze spokojem wsuń go całego do pochwy możesz skorzystać z tamponów z aplikatorami - wsunięcie będzie łatwiejsze! ja stosuję tampony już 2 lata i jestem bardzo zadowolona powodzenia!!! Czytelnia: sweetcherry.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: wygoda 06.10.07, 00:47 Szesnastolatka z mojej rodziny próbowała po raz pierwszy chyba rok temu, wyszło, ale przy wyciąganiu bolało. potem kilka razy próbowała, ale stres zwyciężył i nie wyszło. miesiąc temu się udało, i wczoraj się udało - cała szczęśliwa tylko wyjmowanie nie jest zbyt przyjemne - trzeba pamiętać o tym, żeby tampon był dobrze nasiąknięty, wtedy łatwiej wyjdzie. po 3 godzinach powinno być ok, załóż najpierw podpaskę, żeby sprawdzić kiedy zacznie przeciekać - no i żeby w razie czego nie mieć wpadki umyj koniecznie ręce przed i po, i NIE STRESUJ SIE. jak Szesnastolatce, która ma lekkie skłonności do histerii się udało, to i Tobie się uda! )))))))) jak nie za pierwszym, to za kolejnym razem. nie spiesz się, na wszystko przychodzi odpowiedni moment! 3mam kciuki. ps. polecam OB. a Szesnastolatka poleca Tampaxy z aplikatorem, na początek najmniejszy rozmiar, te fioletowe. Odpowiedz Link Zgłoś