30mama 17.12.07, 23:34 Muszę jeszcze coś dokupić dzieciakom siostry M i może któraś mnie natchnie Mój młody dostanie ślimaka Fishera a dziewczyny jeszcze nie wiem bo co chwile zdanie zmieniają-chyba im qwa kupię po kinderku(i zabawka i słodycze i zdrowe mleko ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m0nalisa Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 17.12.07, 23:50 ja nic nie kupilam Mati ma 5,5 miesiaca- wiec bez sensu raczej. Bedzie mial za to spiochy- stroj mikołaja- mysle ze rodzinka padnie jak go zobaczy hehe. Za rok to juz bedzie frajda jak bedzie mial poltora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 17.12.07, 23:54 Mój młody (10,5 miecha) dostanie szczeniaka i garnek fishera, całą masę różnych książeczek, sanki, b. proste drewniane puzzle, mulę z ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 00:11 Kuba dostanie płyn do kąpieli w opakowaniu w kształcie Lightnig McQueen'a, który po wylaniu tegoż płynu (gdyż prawdopodobnie jest na niego uczuluony, jak na większośc kosmetyków) może służyć jako zabawka, natomiast Filipula dostanie (nominalnie, bo to będzie - mam nadzieję - wspólna zabawka) namiot z Kubusiem Puchatkiem, o taki: www.allegro.pl/item273075913_273075913.html I tyle. Im dłużej mam dzieci, tym bardziej jestem przeciwna stosom prezentów, bo tym mniej się nimi cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana-p Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 01:23 Mój ma dopiero 2,5 m-ca. dostanie płytę z bajkami-usypiankami PP Odpowiedz Link Zgłoś
furetti Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 11:39 Hania dostanie jeździk kubusia puchatka, taki: www.allegro.pl/item279931812_cudowny_jezdzik_kubusia_puchatka_smoby_nowosc_.html już czeka zagarażowany w mojej szafie, dobrze że Hania jest jeszcze za mała na samodzielne szukanie prezentów Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: a Zosia zabawkę do wanny 18.12.07, 12:46 o taką www.allegro.pl/item284848665_zestaw_do_zabawy_w_wannie_od_shelcore.html też uważam że nadmiar zabawek szkodzi. Ciotce pozwoliłam na ksiązke Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka prezent 18.12.07, 12:51 Farfocel ma dopiero 3m więc jakby nic nie dostał to pewnie nawet by nie zauważyłale jedziemy do teściów, a to pierwszy wnuk więc pewnie będzie mnóstwo mało przydatnych zabawek. Teściowa uwielbia kupować mu maskotki z którymi ja potem w wynajętym mieszkaniu nie mam co zrobić!Mamusia kupiła pacynki żeby się z dzieciem bawić Odpowiedz Link Zgłoś
jo7775 Re: prezent 18.12.07, 13:07 wera 1,5r dostanie zabawkę do wanny, cymbałki i płytę dvd z jej ukochaną bebe lilly wika 11l. - mp3, 2 książki i jakies drobiazgi bo ona lubi mieć duzo paczek pod choinką - gacie, skarpetki, rajstopy... ala 4,5 r (siostrzenica) w liście do Gwiazdora zamówiła sobie toaletkę z lustrem Odpowiedz Link Zgłoś
sennen22 Re: prezent 18.12.07, 13:48 Moj dostanie a raczej juz dostal bo uzywa : www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10001&catalogId=1500000701&langId=-1&searchTerms=3479865&x=681&y=53 jak dla mnie bomba!! pierwszy dzien sie tego bal, ale teraz zapyla jak torpeda, a jeszcze wcale nie chodzi, wiec mysle,ze to dobry wstep. plus to: www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10001&catalogId=1500000701&langId=-1&searchTerms=THOMAS+BUBBLES&x=0&y=0 Dla niewtajemniczonych, ta lokomotywa to taka postac z bajki, ktora Igi b lubi, ta zabawka jezdzi, gra melodyjke z filmu i puszcze banki mydlane z komina samej mi sie to podoba Chce jeszcze kupic jakies dvd, z Mini Mini, mam Pary 3 i szukam Part 2 i 1 ale jakos dostac nie moge na polskim ebay, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
sennen22 baskokvet 18.12.07, 13:50 super ta zabawka do wanny, musze poszukac takiej u mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 13:49 takieko cudaka od Fishera www.allegro.pl/item284966601_fisher_price_grajacy_uczacy_od_ss_najtaniej.html i jeszcze klocki, chyba też Fishera ale konstrukcyjne, coś takiego: www.allegro.pl/item283921586_okazja_klocki_konstrukcyjne_fisher_price.html Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 18:39 dzika41 napisała: > takieko cudaka od Fishera > www.allegro.pl/item284966601_fisher_price_grajacy_uczacy_od_ss_najtaniej.html > i jeszcze klocki, chyba też Fishera ale konstrukcyjne, coś takiego: > www.allegro.pl/item283921586_okazja_klocki_konstrukcyjne_fisher_price.html nasz dokładnie to samo i jeszcze: www.allegro.pl/item271819066_271819066.html i jeszcze to: www.allegro.pl/item280057164_muzyczna_mata_podlogowa_dla_dzieci_od_1_roku_hit.html jeszcze pewnie coś dostanie, bo jeszcze nie wiem co kupi rodzeństwo mojego meza a starszy Adaś dostanie laptopa, samochód na radio, plecak, i elektryczna kolejkę PIKO z tego co wiem Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama a ja zamierzam zaniedbac swoje młodsze dziecko 18.12.07, 14:47 Powód jest prosty, gdy sie ma dwoje dzieci to zabawki walają się wszędzie i do tego jest więcej do obdarowania a budżet domowy skromny. Zocha (11mies)jeszcze nie kuka o co chodzi dlatego dostanie coś symbolicznego. Tak jak na Mikołaja dostała gumowy młotek za 6zł (chyba tradycja bo Marysia na pierwszego Mikołaja dostała taki sam i cała była szczęśliwa. Marysi(3,5 roku) już nie da się tak oszukać, chociaż na szczęście nie zdaje sobie jeszcze sprawy z cen. Dlatego poszukamy czegoś taniego i odpowiedniego (może gra edukacyjna, lub fajne w Biedronce były zestawy z ciastoliną po 19,90) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: a ja zamierzam zaniedbac swoje młodsze dzieck 18.12.07, 15:27 dla Szyma: www.allegro.pl/item280207193__k_my_baby_kierownica_interaktywna_wys_6_50zl.html (taka sama tyle ze tescowa i 2 dychy tansza oraz takie cus: www.allegro.pl/item283217096_uczona_sluchaweczka_fisher_price.html dla Julki: www.allegro.pl/item272604573_272604573.html+ www.allegro.pl/item273980842_273980842.html i ksiazke: www.allegro.pl/item283195792_ulysses_moore_kamienni_straznicy_tom_v.html Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 15:23 Nas pierwszy raz w tym roku stać na prezenty (bo wcześniej bywało naprawdę cieżko), więc zaszalałam.. Bartek 9 m-cy - fontanne z piłeczkami Playskool (szem polcała bardzo) i ślimaka FP. Ula 7 lat (dawno niczego fajnego nie dostała, bo nie miałam jak jej kupić) - głowę Arielki do stylizacji, klocki Jenga (to w zasadzie prezent dla nas wszystkich), matę do tańca pod playstation, mały zestaw Polly Pocket, i edukacyjną tablicę dla dzieci uczacych sie pisać, którą kiedyś superniania zabawiała bodajze czworaczki (o taką: www.elboxedu.pl/component/option,com_produkt/Itemid,69/id,1122 /katalog,106/) Myslałam jeszcze o szlafroku, bo bardzo chce mieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkaa_maja Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 15:38 My kupiliśmy jeżdzik-hipcia FP, od dziadków dostanie sukienkę sylwestrową , a od chrestnych i drugich dziadków nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
tutsi1 Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 16:16 Młody dostanie chodzik - pchacz podobny do tego jaki pokazała senne i którego z racji wieku pewnie jeszcze nie użyje, ale kto wie... jedna babcia zakupiła koszmarnie głośny samochód i chyba go pozbawimy baterii od razu Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 19:07 Maksio dostanie od nas: tamagochi od dziadków i chrzestnego: gre "pułapka na myszy" od ojca: gre "Everest" Weronisia dostanie od nas: szczeniaczka uczniaczka od dziadków: żyrafe FP od chrzestnej: pełzaka FP Odpowiedz Link Zgłoś
azille NIC bo... 18.12.07, 19:32 Gerard nie bawi się zabawkami. Dostał edukacyjny odtwarzacz Fisher Price niedawno (za jakies 90 zeta) i bawił się nim ok 10 min. Za to kawałkiem sznurka czy też pudełkiem po kremie potrafi się zajmować troche dłuzej... Zabawki go zupełnie nieiteresują. Rodzinie też już zapowiedziałam żeby się nie wygłupiali z zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
anormalia Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 21:42 a Iw dostanie to: www.allegro.pl/item285565694_traktor_edukacyjny_dzwieki_kolor_nowe_fv.html to ze względu na te gadające zwierzątka bo ja mam już dosyc udawania krówki i tym podobnych mam tylko nadzieję że zwierzątek nie połknie Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 22:12 Tymon dostanie znikopis: www.allegro.pl/item285540830_tommy_znikopis_megasketcher_classic_nowy.html#photo i książeczkę rymowankę: www.allegro.pl/item283233030_fisher_price_ksiazeczka_rymowanka_hit_07.html#photo Ta książeczka to z takiego powodu, że Tymon ostatnio zasmakował w literaturze i każe sobie codziennie czytać. Bierze takiego Murzynka bambo i podaje mamie/tacie z nadzieją w oczach. No to czytamy raz, Tymon znowu podaje, drugi, trzeci... i tak do dwudziestego. Taka samoczytająca się książeczka to super wyjście z tej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
asiamuc Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 18.12.07, 22:37 Zuzik dostala/nie:zyrafe z FP ale nie wzbudzila w niej wielkich emocji klocki troszke pluszaka pieska treaz sluzy jako ewentualny amortyzator upadow kolejne pluszaki od tesciow ale zapowiedzialam zeby juz mnie i jej nie uszczesliwiali takimi pluszakami bo mala podchodzi do nich bez emocji a ja nie mam ich gdzie potem skladowac no i kozaczki z tego to ja sie ucieszylam bo fajne ale jej to wszystko jedno ja teraz najbardziej razjuje pudelko po herbacie , sznuerk lyzka drewniana itp. wiec chyba sobie odpoczsze kupowanie czegos nie odpalonego i drogiego bo ja to po prostu nie bawi Odpowiedz Link Zgłoś
mada1112 Ja na razie nic nie kupuje... 19.12.07, 11:37 ...poczekam do po swiąt i po urodzinkach (2 styczeń) - więc prezentów od rodzinki dostanie. Jak juz zobacze co dostanie Tomuś to późnie zdecyduję co ewentualnie dokupić - a parę rzeczy (zabawek) mi się naprawdę podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka a u nas tak 19.12.07, 12:53 Stella od nas: skarbymalucha.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=565 plus tablica magnetyczna zwyczajna z kerfura plus aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=285266197 od dziadkow jednych (tyle ze 11 elementow a nie 8) www.skarbymalucha.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=144&products_id=400&zenid=5dcb00a23b409034c3a5091759f3c6f6 od reszty nie wiem - i dobrze, bo lubie miec niespodzianki Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: a u nas tak 22.12.07, 14:23 playskool maszyna z kolkami od tesciow little tikes autko od rodzicow Pisaki do mazania po scianach i brodziku,zmywalne woda,ksiazeczke z magnetycznie przyczepianymi zwierzatkami,no i nie wiem co jeszcze z pl przyleci do niego Odpowiedz Link Zgłoś
rivia Re: Pochwalcie się prezentami zakupionymi dla dzi 22.12.07, 14:38 wojo dostanie zabawki do wanny www.allegro.pl/item283727442_little_tikes_zestaw_kapielowy_l160p_do_wody.html a kacperposciel z harrym Potterem www.allegro.pl/item281550421_harry_potter_fajny_komplet_poscieli_nowy_.html i www.allegro.pl/item281550421_harry_potter_fajny_komplet_poscieli_nowy_.html mam nadzieje ze fajna-kupiłamna chybil trafił w empiku Odpowiedz Link Zgłoś
rivia miało byc taki 22.12.07, 14:39 -oczywiscie nie dostanie dwoch poscieli... www.allegro.pl/item287485543_ulysses_moore_wrota_czasu_nowa%5D_bialystok.html Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 3 foteliki :D:D:D:D o takie 22.12.07, 14:57 unibaby.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=18 kozy podobno jeszcze jakas zabawke od mojego brata dostaną, uczoną słuchaweczke fishera chyba a adas zestaw dinozaurowy, 2 bluzy z dinozaurami i płytka z ulubionym filmem Odpowiedz Link Zgłoś