utunia Orajel baby gel 05.02.08, 14:44 jest dość drogi, ale w naszym przynajmniej przypadku niezwykle skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: czopek z paracetamolu w tyłek 05.02.08, 15:16 albo to samo w syropie. Moze być też nurofen. Moje dziecko ząbkuje bardzo boleśnie (albo histeryk jest), wiec bez chemii się nie obeszło. Viburcol (czopki homeo na ząbkowanie) - syf. Odpowiedz Link Zgłoś
galea1 Re: dobry środen na ząbkowanie podajcie 05.02.08, 18:48 orajel baby - faktycznie mocno znieczula, dziąsło drętwieje jak po zastrzyku znieczulającym, minusem jest dość ostry posmak (moja Natka nie lubiła go). Kudłata już duża dziewczyna, więc na noc nurofen albo ibufen w syropie możesz spokojnie podać. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nuna27 Re: dobry środen na ząbkowanie podajcie 05.02.08, 19:07 u nas dzialal tylko ibuprofen w syropie- zelami to siebie moglam wysmarowac, a mala dalej sie darla....ale moze ona tak juz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: dobry środen na ząbkowanie podajcie 05.02.08, 19:14 dzieki dziewczyny, mamy jazdy w nocy sie budzi kilka razy z płaczem, w sumie nie wiem czy to zęby ale tak mi jakoś wypada Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: dobry środen na ząbkowanie podajcie 05.02.08, 22:42 osanit + calgel u nas sie sprawdzil, nawet jak szly mu 4 zeby na raz Odpowiedz Link Zgłoś
lilithv Re: Bonjela - chyba najlepsza 06.02.08, 10:14 My po przetestowaniu orajela, viburcolu, nurofenu( najskutecznijszy, ale nie będę go podawać przecie przez 3 miechy codzienne po dwa razy), dentinoxa( może być, choć na krótko) w końcu za najlepszy środek na bolące dziąsła wybraliśmy kulki homeo "CHAMOMILLA" z Dagomedu. Uczciwie 4x na dobę po 5 kulek i jest spokój. Jak po niczym innym. Polecamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Czopek przecowbolowy ;) 06.02.08, 10:17 Moj syn ze 2 razy nie mogl zasnac przez zeby, wiec mu czopek zaaplikowalam i byl spokoj. Za dnia byl dzielny i nie marudzil, wiec smararowalam jakims zelem. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_g duuuużo cierpliwościPPP 06.02.08, 13:52 wszystkie żele działąją, ale to działanie chwilowe, bo dzieć żel pożera i po paru minutach jest to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 osanit kuleczki nam pomogły 07.02.08, 16:42 niestety w niemczech mozna je kupic ( Odpowiedz Link Zgłoś