Dodaj do ulubionych

macierzynski na ciaze mnogie

26.04.08, 19:33
dziewczyny jak to jest z ciekawosci pytam z macierzynskim bla blizniakow ,
trojaczkow, czworaczkow , piecioraczkow ?

to jest taka sama kwota czy jej wielokrotnosc czy relatywnie procentowo jakos
zwiekszana na kolejne dziecko?

pytam bo ciekawa jestem jak sobie radzicie dziewczyny, czy jest duzo ciezej,
czy w ogole jest ciezej finansowo oczywiscie bo fizycznie na pewno smile
Obserwuj wątek
    • anna_sla Re: macierzynski na ciaze mnogie 26.04.08, 19:45
      macierzyński to jest jakiś tam procent z wysokości Twojej wypłaty (??) jedyną
      różnicą jest wydłużony czas. U mnie to było pół roku, ale chyba wliczało się też
      to, że to druga ciąża. acha i nie ma znaczenia czy to bliźniaki czy czworaczki,
      po prostu ciąża mnoga, możesz urodzić i sześcioraczki a dostaniesz normalnie
      tyle samo co przy bliźniakach..

Jest dużo ciężej finansowo.. przynajmniej jak dla nas..
    • mamaigiiemilki Re: macierzynski na ciaze mnogie 26.04.08, 21:54
      macierzynski jest dluzszy, chyba cos ok.24tyg. dokladnie juz nie pamietam; ja wrocilam do pracy jak panny mialy 8M- doszedł jeszcze urlop i zahaczylam o ferie(pracuje w szkole) smile;
      a finansowo oczywiscie jest trudniej, czasem mysle sobie, ze np. cos tam bym kupila ale razy dwa to juz za drogo, ale...nigdy nie chcialabymm miec jednego dziecka; uwazam, ze blizniaki sa super, mojej panny sie b.kochaja, lubia ze soba przebywac i bawic sie; jedynie kiedy spia to sa osobno(w innych pokojach), a tak to spedzaja czas razem, musz sie widziec albo wiedziec, gdzie jest druga siostrasmile
    • juliza Re: macierzynski na ciaze mnogie 27.04.08, 00:00
      Obecnie macierzyński bliźniaczy to 28 tygodni. Kończy mi się za miesiąc....
      • m0nalisa Re: macierzynski na ciaze mnogie 27.04.08, 09:23
        kurcze strasznie to niesprawiedliwe nie?
        za te same pieniadze panstwo chce zebyscie ubraly i wykarmily i jedno i kilkoro
        dzieci.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka