Dodaj do ulubionych

czuję się głupio

17.12.08, 14:23
bo po raz pierwszy zatrudniam panią do mycia okien, bo ja już z brzuchem nie
dam rady obskoczyć 10 wielkich okien, a małżon wraca jak już jest ciemno, nie
mówiąc o tym, że jakiś tydzień temu dopadła go rwa kulszowa i ledwo się rusza
no i ona myje, a ja siedzę i udaję że coś robię i normalnie mi głupio
chyba nie mogłabym mieć na stałe żadnej pani sprzątającej, bo bym nie
wytrzymała tego napięcia
Obserwuj wątek
    • niuska231 Re: czuję się głupio 17.12.08, 14:27
      a daj spokoj masz takie prawo zatrudnic kogos do pomocy wiesz ja z mego lenistwa
      zrobilabym to samo tylko mi mogloby byc faktycznie glupio, a ty? masz brzusio i
      nim sie zajmuj a ni tym ze ci jest glupio-bo nie powinno!
    • aniazm Re: czuję się głupio 17.12.08, 14:53
      co ty, szybko byś się przyzwyczaiła smile też mi było głupio, jak kobita ze szmatą
      zasuwała, a ja sobie leżę. ale przecież sprzątanie, to jej praca, więc po
      trzecim razie już mi głupio nie było. sprząta mi nadal, a ja wychodzę na spacery
      z dziećmi, albo się z nimi bawię, albo (jak śpią) siedzę przy kompie, czy
      czytam. do przeżycia!
      • gimel4 Re: czuję się głupio 17.12.08, 16:50
        oj, Buba, burżuj, to z ciebie żaden. Zamiast rozkoszować się niemyciem okien, to
        ty przeżywasz. Nie dość że dajesz zarobić na święta, to jeszcze się gryziesz. Ja
        moja droga w tym roku będę mieć umyte wszystkie okna przez córkę moją biedną. W
        ramach kary ma umyć wszystkie okna w mieszkaniu. Bo ostro narozrabiała i musi
        mieć nauczkętongue_out
        • m0nalisa Re: czuję się głupio 17.12.08, 16:55
          buba ja ciebie rozumiem, ja tez z tych energicznych z owsikami i moja niemoc
          mnie hmmmm ograniczala w ciazy. czasem jak sie za szybko po schodach rozpedzilam
          to na 10 schodku czulam ze nie moge.
          Pewnie dlatego ci glupio ze ona cos robi a ty nie smile
          ale spoko, ta pani z tego zyje a ty nie mozesz wiec nie przejmuj sie . Polez
          sobie i juz smile
        • bubasio Re: czuję się głupio 17.12.08, 16:59
          no cholera nie nadaję się na burżuja tongue_out
          chociaż moja mam zawsze twierdziła i twierdzi, że ja powinnam się księżniczką
          urodzić bo lubię się wysługiwać innymi- ale ona jest tego typu, że jak ojciec do
          domu wraca to już obiad gorący na stole, gazetka i skakanie wokół niego i zawsze
          skrzeczy mi co ze mnie za żona która każe mężowi coś w domu robić, skoro on cały
          dzień pracuje, a ja ... siedzę w domu
          tak samo wychowuje brata i narzeka że ten jej nie pomaga
          • jerzy_nka Re: czuję się głupio 17.12.08, 17:53
            no przecież twój mąż ma obiadek ciepły na stole ( w przeciwieństwie do mojego).
            A co do pani, to Twój brzuch Cię tłumaczy, chociaż bez brzucha też miałabyś
            prawo palcem nie kiwnąc, gdy zatrudniasz panią porządkową.
            • bubasio Re: czuję się głupio 17.12.08, 20:29
              no ma w sensie, że jest zrobiony
              ale nie w sensie, że stoję z jego kapciami w zębach przy drzwiach i nie pędzę do
              kuchni zaraz po tym i mu nie usługuję i nie zabieram mu dzieci spod nóg, żeby
              mógł odsapnąć i jeszcze długo mogłabym tak wymieniać
              jednym słowem mojej mamy- jestem leń patentowany, nie dbam o małża i ona wcale
              się nie zdziwi, jak on mnie kiedyś zostawi dla innej-ot takie słowo otuchy od
              rodzicielki smile
              • ninotshka Re: czuję się głupio 18.12.08, 04:47
                Buba bejbe nie przesadzaj
                aczkolwiek jak se wyobraze ofkors to mozliwe ze na Twoim miejscu czulabym sie
                podobnie
                aczkolwiek apleuje ! nie mysl o sobie jak o burzuju
                jeno mysl tak ze to ze sama czegos nie mozesz zrobic to komus pieniazki
                zaplacisz i sobie dorobi i bedzie happy!
    • klarysa007 Re: czuję się głupio 18.12.08, 08:25
      Powinnaś czuć się głupio. Koniecznie. O ile ta pani jest u Ciebie na etacie
      niewolnika wink Natomiast jeśli przyszła tam z własnej woli i zarabia pieniądze
      wykonując zleconą pracę to nie widzę powodu ;D
    • 100ania Re: czuję się głupio 19.12.08, 11:20
      eee, spoko. Dajesz kobitce zarobić. Nawet gdybyś ją zatrudniła tylko dlatego, że
      nie lubisz myć okien, to dalej jest ok. Nie byłoby w porządku, gdybyś zatrudniła
      ją np. do gotowania, za gotowanie jej płaciła, a kazałabyś te okna dodatkowo za
      friko wypucować.
    • porzeczka_mocna Re: czuję się głupio 19.12.08, 12:54
      Ech, też chciałabym poczuć się głupio....
      • bubasio Re: czuję się głupio 19.12.08, 13:08
        kurde wiem że jej płacę, ale samo patrzenie na obcą osobę, która robi mi coś w
        domu a ja się byczę, nie należy do komfortowych wink
        no ale okna pomyte i mogę się zająć tym co lubię najbardziej, a mianowicie
        gotowaniem, pieczeniem i dekorowaniem mieszkania big_grin
    • niuta_s Re: czuję się głupio 19.12.08, 18:12
      niech Ci nie będzie głupio, do mnie przychodzi 2 razy w m-cu kobieta i sprząta i
      co najważniejsze PRASUJE!!! czego ja nie znoszę, nie lubię, nie umiem. nie mam
      skrupułów, bo wiem że ona dzięki temu ma z czego żyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka