Dodaj do ulubionych

Klocki GEOMAG

19.04.09, 20:43
Znacie?
Zastanawiam się nad kupieniem ich na prezent dla 4-latka, który ma niesamowitą
wyobraźnię i wyczarowuje najróżniejsze "maszyny" łącząc krzesła z taczką,
piłkami, łyżkami i podobnymi sprzętami dostępnymi w domu.
Dodatkowo nagminnie rozkłada wszystkie zabawki na czynniki pierwsze chcąc
sprawdzić co jest w środku. Zwykle zabawki są już potem nie do złożenia.
Nadaje się toto dla takiego Dziecia? Dobrze się te magnesy trzymają razem?
Doradźcie proszę.
Dozgonnie wdzięczna Marta
Obserwuj wątek
    • bentley31 Re: dla mnie sa super 20.04.09, 08:36
      kupowałam mojemu 4,5 letniemu bratankowi i był zachwycony.
      Tylko musisz kupić spory zestaw, bo jakieś fajne rzeczy wymagają dużej liczby
      elementów...
      G.
    • mbkow Re: Klocki GEOMAG 20.04.09, 13:32
      mamy tak maly zestaw. jedna z ulubionych zabawek! gdyby mieli wiecej to hohohoho wink
    • andziulindzia Re: Klocki GEOMAG 20.04.09, 21:29
      Pierwszy raz słyszę o klockach Geomag a prezentują się rzeczywiście wspaniale.

My mamy klocki clics:
      www.clicstoys.pl/index.php?web=1
      inne ale to naprawdę świetne klocki konstrukcyjne. Może komuś się przyda smile
      • malabru Re: Klocki GEOMAG 20.04.09, 21:59
        Oh! Te klocki też są super!
        Przypominam sobie, że z podobnych klocków w jednym z norweskich sklepów z
        zabawkami był zbudowany zamek dla dzieci naprawdę sporych rozmiarów. Nie wiem
        tylko, czy to były te klocki czy podobne.
        Wielkie dzięki za linkę. Będę pamiętać o tych klockach i z pewnością je kupię.
        Zbliżają mi się różne okazje prezentowe dla dzieci smile
        Co do mojego pytania, to się zdecydowałam na zakup klocków Geomag na spółkę z
        teściami, bo ceny są zawrotne. ale teraz akurat merlin ma promocję na zestaw
        kolekcjonerski i można kupić 160 elementów za 100 zł.
        merlin.pl/GeoMag-zestaw-kolekcjonerski-w-walizce-160-elementow_Geomag-SA/browse/product/206,632166.html
    • gopio1 Re: Klocki GEOMAG 20.04.09, 21:50
      GeoMagi są superowe, ale kupuj tylko te oryginalne (mimo, ze bardzo drogie) -
      Kuba dostal w przedszkolu na Dzien Dziecka takie jakies podrobki i bardzo szybko
      pourywaly sie gwinty przy wkrecaniu kuleczek.

Natomiast Cliki o ktorych pisze Andziulindzia tez są rewelacyjne! Moje dzieci
      potrafia z nich wyczarowac niezle cuda. Mozna z nich zrobic wszystko - piseki,
      domki, rakiety, mosty, a nawet stolik do siedzenia i krzesla. I nie są jakies
      super drogie - na allegro zestaw 400 szt. kosztuje ok. 120 zl.
      • malabru Re: Klocki GEOMAG 20.04.09, 22:02
        > GeoMagi są superowe, ale kupuj tylko te oryginalne (mimo, ze bardzo drogie) -
        > Kuba dostal w przedszkolu na Dzien Dziecka takie jakies podrobki i bardzo szybk
        > o
        > pourywaly sie gwinty przy wkrecaniu kuleczek.

Właśnie pierwsze klocki magnetyczne na jakie trafiłam w sieci miały gwinty do
        wkręcania pręcików i pomyślałam sobie, że to już chyba nie byłaby taka atrakcja
        jak przy łączeniu elementów tylko za zasadzie przyciągania. Szczęśliwie trafiłam
        też na geomagi i wiecie co, sama na nie zachorowałam. A potem jeszcze te
        Cliki... Ale dzięki temu mam już fajne pomysły na dzień dziecka i potem urodziny...
        • andziulindzia Re: Klocki GEOMAG 21.04.09, 13:00
          Jak będziesz kupować clicsy to skuś się na zestaw 400 el. Mam taki dla
          dziewczynek i jest w sam raz. A te Geomagi będą prezentem pod choinkę. Najwyżej
          złożymy się z rodziną, bo rzeczywiście drogie są. Ale zapowiadają się super smile
          • coronella Re: Klocki GEOMAG 22.04.09, 09:23
            Geomag sa suuuper!! potrafią zająć na dłużej nawet mojego syna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka