marchwin 03.12.03, 22:40 Moja Julka 2,4 zaczela nas opluwac.Nie wiem co robic, na poczatku krzyczalam teraz staram sie nie zwracac uwagi, moze szybciej zapomni.Macie tez takie problemy czy to moze kwestia zlego wychowania?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimarzena Re: Plucie 04.12.03, 12:34 Tak mamy to samo: plucie, wywalanie jęzora itp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Plucie 04.12.03, 14:01 Ja uwazam ze niezwracanie uwagi jest bez sensu. Skad dziecko ma wiedziec ze takie zachowanie nam sie nie podoba? Przerwij zabawe. Wyslij dziecko z dala od siebie. Idz do innego pokoju. Wszystko z komunikatem "nie bawie sie z toba bo plujesz" Jesli plucie jest przy stole- niech dziecko wstanie. Wszystko bez nerw i bez wrzaskow bo w gruncie rzeczy to przestepstwo malego kalibru, ale zawsze konsekwentnie reakujemy tak samo. Metoda dziala po jakims czasie ) Odpowiedz Link Zgłoś
yaros26wro Re: Plucie 10.12.03, 09:54 Pamiętam jak ja jako kilkulatek miałem manię plucia. Szczególnie upodobałem sobie moją babcię, ale ona bardzo szybko i skutecznie oduczyła mnie tego zwyczaju...jak? kiedy na nią naplułem ona zrobiła to samo i bardzo szybko mi przeszło. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś