23.05.09, 22:37
Na jednym z forów znalazłam link do naprawdę fajnego artykułu nt zabawek:
www.edziecko.pl/rodzice/1,79361,5245062.html?as=1&ias=2&startsz=x
Nie do końca zgodzę się jedynie z opinią pana profesora nt puzzli
Obserwuj wątek
    • mbkow Re: Zabawki 24.05.09, 10:23
      jest cos irytujacego w wypowiedziach tego profesora. takie zniecierpliwienie.
      ale nie ma co sie nie zgadzac. chyba nie da sie inaczej niz tak myslec, ale nie
      zawsze moc tak postepowac wink szczera prawda. ale on ogolnie jest szczery facet.
      z tymi puzzlami to jakies takie osobiste chyba doswiadczenie/zadra w sercu
      profesora. moja siostra miala moze 4 lata, ukladalismy puzzle na wyscigi cala
      rodzina, ogrywala nas regularnie wink
    • mysza_myszynska Re: Zabawki 24.05.09, 21:50
      czytając artykuł nie mogłam zgodzić się z autorem w wielu kwestiach i tym
      bardziej byłam zdziwiona, że autor to prof. Hołówka, którego skądinnąd bardzo cenię.

Nie wiem, dla mnie ten artykuł jest bez sesnu - puzzle szkodliwe a baśnie braci
      Grimm świetne - no tak, ale one często też są okrutne i z pewnością nie każde
      dziecko jest na nie gotowe. Myślę, że artykuł odzwierciedla własne przemyślenia
      autora a nie żadne obiektywne prawdy - profesor jest filozofem a nie
      psychologiem dziecięcym. Jednym uchem wpuściłam, drugim wypuściłam.
    • malabru Re: Zabawki 24.05.09, 21:59
      Bardzo mi się spodobał pomysł z zarzuceniem dziecka jednym typem zabawki
      konsumpcyjnej. Świetne rozwiązanie, które po pierwsze zaspokaja potrzebę dziecka
      do posiadania jakiejś modnej zabawki (zabawek), daje argumenty do odmawiania i
      jeszcze sobie wymyśliłam, że umożliwia kolekcjonowanie co chyba też jest całkiem
      pozytywną aktywnością.
      O puzzlach wogóle szkoda gadać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka