bubasio 29.05.09, 11:47 wprawdzie z deszczem, ale to ŚNIEG a za 2 dni czerwiec kuwa i zaczął grad napieprzać-biedne moje kwiatki na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnyrobal Re: aaaaaaaa śnieg u mnie pada :(( 29.05.09, 17:49 A u mnie deszcz pada, pada, pada a małż gada, gada gada... I zimno jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 co ty bredzisz ? 29.05.09, 19:06 albo gdzie ty mieszkasz w górach czy co? u mnie zimno ,ale słonecznie z przelotnym deszczem po ostatnich upałach wydaje sie zimniej niż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: co ty bredzisz ? 29.05.09, 23:15 to ja was powkurzam bo u nas lato 25 stopni bylo pieknie sie opalilam jutro bede poprawiac \ Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyrobal Re: co ty bredzisz ? 30.05.09, 00:11 Eee, mariolka, dla niektórych krakusów , warsiawiaków i innych niskopiennych to już niemal Tatry som Owszem było przejaśnienie, ale się zmyło i znowu leje... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 No to chociaz raz 30.05.09, 10:21 Ja sie z Mona opalam a wy placzecie bo leje Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyrobal Re: No to chociaz raz 30.05.09, 10:33 A kiedy zjeżdzasz do kraju? Bo to ma trwać jeszcze z tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: No to chociaz raz 30.05.09, 20:46 nie bede spac dzisiaj bo plecki mnie kieka no przyjechala do mnie kumpela uwalilysmy sie na sloncu gadamy, nadmuchalam dzieciom basen plumkamy sie i pada haslo: jedziemy nad morze?? no i pojechalismy wlasnie wrocilam dzieciaki sie kapia- wreczylam mezowi bo juz mam ich troche na dzis dosyc zmeczeni jak smoki. A ja mimo pory mam ochote na dobra kawke! JUtro to tylko nogi bede opalac hiehiehiehie. Oj zycze wam tego slonka- ale tak zebysmy i my i wy mieli Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: No to chociaz raz 30.05.09, 20:54 Do kraju jade w przyszla sobote i mam nadzieje ze pogode zabiore ze soba. Bo jak nie to nie jade wiecej!! Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: No to chociaz raz 30.05.09, 21:58 hola hola wez troche slonca ale nie zabieraj!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Mona 31.05.09, 08:20 phiii jedynie Ci morza zazdroszcze u nas upały były do wtorku,cały kwiecien cud pogoda,jedynie w maju troche w kratke siostra przyjechała z Londka 16-stego i była w szoku ze u nas tak ciepło,bo u was nie wiec pewnie pierwsze ciepełko macie i sie chwalisz,a nam sie juz znudziło Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: Mona 31.05.09, 13:03 No to prawda,. pierwsze lato bylo w niedziele tydzien temu a od poniedzialku non stop deszcz, dopiero od piatku zrobilo sie pieknie i mam nadzieje ze sie dluzej utrzyma. Morza mi nie zazdrosc bo mam godzine drogi ale nie ma tam piaszczystej plazy i wody tez nie ma bo plywy zabraly . Ale widoczki i sloneczko i troche twardej plazy Obiecalismy sobie ze pojedziemy na poludnie tam sa przepiekne plaze , piaszczyste ale tam to mam ze 3 godziny z domu i na wypad jednodniowy sie raczej nie oplaca. Tesknie za polska miedzyzdrojską, swinoujską, helska , jelitkowska czy na stogach plażą!! Za wszystkimi Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Mona 31.05.09, 22:56 a za Polska tez,czy raczej za rodzina tylko? ile tam juz jestes? moja siostra 5 lat... druga byla rok,ale to za czasów wiz jeszcze i sie zraziła,brat tez byl ale krótko i juz nie chce jechac ja nie byłam nawet w odwiedzinach jeszcze moze pojade we wrzesniu jak siostra urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: Mona 01.06.09, 10:45 Ja za miejscami nie tesknie jakos strasznie ale za rodzina i przyjaciolmi bardzo. I co jest najdziwniejsze to z roku na rok coraz bardzij a minelo juz 5 lat. Nie utrzymuje juz stalego kontaktu ze znajomymi, ograniczamy sie do zyczen swiatecznych, urodzinowych itp. ale za kazdym razem jak jestemy w PL wszyscy znjduja dla nas czas i organizuja imprezke, zapraszaja na grila i wtedy to dola zalapuje. Mam tu rowniez mnostwo przyjaciol ale to nie to samo Moze wygram kiedys w Lotto i wybuduje piekny dom na Opolszczyznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: Mona 01.06.09, 13:17 ja nie tesknie za polska, jestem tu 2,5 roku . tesknie za miejscami ktorych tu nie mam jak np plaza piaszczysta, dziki prawdziwy las (bylam w puszczy tutaj ale sciezki turystyczno rowerowe) tesknie za zbieraniem grzybow takie rzeczy. Za polska i rodzina nie- rodzine najblizsza mam tu (no brat dalej ale tez rzyt beretem) z rodzina widze sie na swieta bo przyjezdzaja, z reszta rozmawiam wirtualnie, przyjaciele przyjezdzaja do nas. Przez moj wyjazd dokonala sie selekcja a tu mam nowych. Nawet z wyjazdu na wakacje do polski zrezygnowalismy bo nie czujemy takiej potrzeby (moze jeszcze) ale mam swiadomosc ze zawsze moge przyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś