Dodaj do ulubionych

Pomysł na spędzenie czasu

05.11.10, 08:30
Podrzućcie jakiś pomysł na wspólne spędzenie czasu z dwójką dzieci (2latka i 4,5latek) przy takiej paskudnej pogodzie. Niekoniecznie wyjście gdzieś, może jakiś pomysł na zabawę w domu?
Obserwuj wątek
    • malila Biwak 05.11.10, 09:02
      Sprawdza się, bo trudno znaleźć dziecko, które tego nie lubi. Biwak w domu czyli budowanie szałasu, namiotu z koców, prześcieradeł, krzeseł czy stołu, wyposazenie tego namiotu w menażki, latarki. A Ty trzymasz gwizdek i wydajesz poleceniawink
      • matsuda Re: Biwak 05.11.10, 09:25
        my przygotuwuje się już do świąt: modelinowe ludziki na choinkę, łańcuchy z bibuły, anioły z masy solnej...
    • kosmitka06 Re: Pomysł na spędzenie czasu 05.11.10, 12:44
      Co prawda moja 4,5 latka chodzi do przedszkola i wspólnie spędzamy czas od ok 16 ale przy tych długich wieczorach także czasami brakuje nam pomysłów do zabawy. Tym bardziej, że to typ dziecka- wszystko się nudzi po 10 min. sad
      Ale przeważnie to malujemy: kredki, farby, itp. Czasami lepimy coś z plasteliny, gramy w karty np. w Piotrusia. Mała czasami zajmie się sama i wycina coś ze starych gazet, pozniej to przykleja itp. Czasami gra na komputerze- z umiarem oczywiście wink Gry planszowe i puzzle które mała uwielbia. Mamy też taką tablicę do rysowania (np. ja rysuję coś, mówię na jaką literę, daję podpowiedz a mała ma odgadnąć. A pozniej zmiana.)
      Szałasy, domki itp średnio lubię bo mała nie z tych co lubi porządek wink I zwykle cały bałagan na mojej głowie ale tak jak już wcześniej wspomniałam szkoda zachodu na 10 min big_grin
      Pozdrawiam
    • mobl2011 Re: Pomysł na spędzenie czasu 23.01.11, 13:23
      zapraszam na facebook do dyskusji:

www.facebook.com/pages/Mloda-Mama/165027146876046
      pozdrawiam
    • suuuper-mama Re: Pomysł na spędzenie czasu 27.01.11, 15:59
      Skoro śniegu jak na lekarstwo i prawdziwego bałwana ulepić się nie uda, można go wykleić, namalować, ulepić z plasteliny lub wykonać w jakiś inny, wybrany przez siebie sposób, a potem zrobić zdjęcie i przesłać na konkurs "Bałwankowy zawrót głowy". Czeka wiele wspaniałych, kolorowych i wesołych nagród!
      Szczegóły tutaj: www.wierszedladzieci.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka