Dodaj do ulubionych

Wyszaleć się!

IP: 62.29.248.* 29.12.10, 13:33
Ale gdzie można kupić takie drabinki, liny do sufitu lub platformę?
Szukałem na Allegro ale nie ma nic nawet choć trochę podobnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Emil Re: Wyszaleć się! IP: *.res.pl 03.01.11, 13:07
      Witam!
      Jestem Stolarzem, szkutnikiem i Ratownikiem a od jakiegoś czasu też tatą małego Patryka- chętnie pomogę- wykonam takie platformy, liny-wszystko w zestawach z bezpiecznym mocowaniem... śmiało proszę o kontakt- emil.orzechowski@gmail.com pozdrawiam!
    • jaad33 Wyszaleć się! 04.01.11, 16:13
      Namawianie rodziców do samodzielnego konstruowania takich rzeczy jest troszkę ryzykowną sprawą. Nie każda ściana i sufit nadaje się do mocowania haków, nie każdy hak jest bezpieczny dla bujającej się na nim liny. Jak ktoś mieszka w bloku z żelbetu i jakimś cudem jest w stanie wygospodarować w mieszkaniu miejsce na wyszalnię, to do dzieła. Ja na przykład na moim suficie nie powieszę liny, na której mogłoby się bezpiecznie bujać dziecko, albo dwa (jak przyjdzie kolega).

Poza tym to wcale nie jest taka tania sprawa, jak by się wydawało. Nie podwieszę platformy na kawałku sznurka i jednym kołku. Do tego trzeba porządnej linki, trzeba pospawać uchwyty, które się przykręci czterema śrubami do ściany czy sufitu, karabińczyków do połączeń, ułatwiających szybki demontaż w razie potrzeby, mocne drążki i może jakieś zabezpieczenia kantów, żeby bujająca platforma nie rozwaliła głowy innemu dziecku. Krótko mówiąc, to nie takie proste. Warto by się przejść do publicznej wyszalni i zobaczyć jak co jest zrobione i z czego. Albo zapłacić te kilka zł i zostać z dzieckiem godzinę albo dwie...
      • ponikwa Re: Wyszaleć się! 23.04.15, 23:54
        bubble football w szczecinie - proponuję coś bardzo bezpiecznego. Podaje link do filmiku z zabawy
        www.youtube.com/watch?v=cshwyvcJ_kM
    • Gość: przeciętna Polka Plac zabaw... w domu IP: *.ydp.com.pl 23.02.11, 12:35
      świetny pomysł!

Zwłaszcza dla przeciętnej polskiej rodziny 2+2 mieszkającej w przeciętnym, dwupokojowym mieszkaniu...
      • dianaro Re: Plac zabaw... w domu 24.02.11, 10:16
        Zgadzam się z przedmówczynią - super pomysły nie do zrealizowania jak się ma do dyspozycji 50m2 wszystkiego na 4 osoby sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka