annalep 07.12.05, 22:09 Dziewczyny, Wiem, że w dobie komnputerów gry planszowe straciły w oczach dzieci na atrakcyjności, a jednak jestem ciekawa, czy są takie , które jednak "chwyciły" i które możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laka1 Re: gry planszowe 08.12.05, 07:48 U nas chwyciła. Maja (3 lata) dostała na Mikołaja grę planszową (sierotka Marysia i psotne dalmatyńczyki). Gramy w nią całą rodziną, a i starsze kuzynostwo też się wciągnęło. Wróżę dobrą przyszłość tym grą, gdyż dziecko ma przy sobie rodziców, a w tym zagonionym świecie ciężko teraz o takie chwile. Polecam i pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
gopio1 Re: gry planszowe 09.12.05, 10:11 Ooo! teraz sa takie fajne gry, ze z niecierpliwoscia czekam, az moje mlode podrosna. Kupilam ostatnio Dni tygodnia, wydaje sie bardzo fajna, ale jeszcze nie rozpakowana, czeka na choinke www.ciuchcia.pl/index.php?stan=szczegol&id=393 Natomiast z autopsji moge polecic Farmera. Gralismy z 7 i 9-latka i zabawa byla przednia. Nie ma co prawda typowej planszy, ale zdecydowanie zalicza sie do planszowych. www.granna.pl/granna/pl/catalog/product_info.php?cPath=18&products_id=22 Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: gry planszowe 12.12.05, 10:02 Wydaje mi się, że gry planszowe zawsze miały i mieć będą swój nipowtarzalny urok, a jak gra to zależy od wieku i zainteresowań dziecka - ważne żeby w grę właczyła się cała rodzina. Moim zdaniem rewelacyjne są gry GRANNA, dla dzieci lubiących się uczyć scrabble i wszelkie podobne), niesmiertelny MONOPOLY, a może rekalmowane w telewizji zgdnij kto to? Wydaje mi się, że jakbyś podała wiek dziecka to byłoby więcej propozycji (możesz tezpodobne pytanie postawic na form Zakupy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thugge Re: gry planszowe 14.12.05, 14:33 Gry komputerowe są stanowczo przereklamowane. Planszówki te dobre dają wieeele zabawy. Niestety są też dość drogie ( proponowane tytuły Risk, Śródziemie,) Poza tym są jeszcze tak zwane gry fabularne RPG (nie mylić z cRPG na komputery!). W niewielu miastach niestety są one do zdobycia (szczególnie trudno jest w małych miasteczkach). Gry RPG to długie godziny zabawy z przyjaciółmi polecam P.S. Jak się jest "małomiasteczkowcem to można je nabyć w sklepach internetowych. Poniżej link do jednego z nich: www.rebel.pl/?aff=1129 Drugi nazywa się jakoś nostromorpg ale pewny nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
edorota2 Re: gry planszowe 15.12.05, 11:13 A ja polecam "MEMO". Można grać całym zestawem z trochę większym dzieckiem albo wziąć kilka par tylko dla mniejszego tak ze jest to gra na kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
webchannel Re: gry planszowe 23.12.16, 20:13 Moim zdaniem sporo takich. Wiadomo, że wszystko zależy od wieku i od tego, czy zachęcimy jakoś malucha do takiej gry, bo jeśli ma grać sam ze sobą to też bez sensu . Są różne gry, dla różnego wieku. Sprawdź może tutaj, jest trochę porad. Odpowiedz Link Zgłoś
car-olla Re: gry planszowe 21.05.17, 23:13 Szachy mój syn chodzi do pierwszej klasy i ma szachy w szkole i bardzo się wkręcił, ciągle mówi o szachach i męczy nas żeby z nim grać U nas sprawdzają się też stare dobre rozwiązania, czyli na przykład domino, albo karty Odpowiedz Link Zgłoś
mama.2.dzieci Re: gry planszowe 17.10.17, 18:11 U nas sprawdzają się też gry zręcznościowe, jak typowe planszowe się nudzą np. łowienie rybek polecam tą od janod: www.bajaboo.pl/edukacyjne/gry/aquanemo-gra-lowienie-rybek-janod.html Odpowiedz Link Zgłoś
an_ika589 Re: gry planszowe 05.11.17, 17:47 Polecam, u nas hitem jest i bajka i gra Coś jak chińczyk ale faniejsze brykus-zabawki.pl/zabawki/13-gra-wyscigi-pingwinow.html Odpowiedz Link Zgłoś
amodz Re: gry planszowe 10.11.17, 14:36 Tutaj dużo fajnych gier znajdziesz www.superdzieciaczki.pl/search/label/Zabawki%20i%20gry Odpowiedz Link Zgłoś