Dodaj do ulubionych

gry planszowe

07.12.05, 22:09
Dziewczyny,

Wiem, że w dobie komnputerów gry planszowe straciły w oczach dzieci na
atrakcyjności, a jednak jestem ciekawa, czy są takie , które
jednak "chwyciły" i które możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • laka1 Re: gry planszowe 08.12.05, 07:48
      U nas chwyciła. Maja (3 lata) dostała na Mikołaja grę planszową (sierotka
      Marysia i psotne dalmatyńczyki). Gramy w nią całą rodziną, a i starsze
      kuzynostwo też się wciągnęło. Wróżę dobrą przyszłość tym grą, gdyż dziecko ma
      przy sobie rodziców, a w tym zagonionym świecie ciężko teraz o takie chwile.
      Polecam i pozdrawiam
      K.
    • gopio1 Re: gry planszowe 09.12.05, 10:11
      Ooo! teraz sa takie fajne gry, ze z niecierpliwoscia czekam, az moje mlode podrosna. Kupilam ostatnio
      Dni tygodnia, wydaje sie bardzo fajna, ale jeszcze nie rozpakowana, czeka na choinke wink
      www.ciuchcia.pl/index.php?stan=szczegol&id=393
      Natomiast z autopsji moge polecic Farmera. Gralismy z 7 i 9-latka i zabawa byla przednia. Nie ma co
      prawda typowej planszy, ale zdecydowanie zalicza sie do planszowych.
      www.granna.pl/granna/pl/catalog/product_info.php?cPath=18&products_id=22
    • bogusia1231 Re: gry planszowe 12.12.05, 10:02
      Wydaje mi się, że gry planszowe zawsze miały i mieć będą swój nipowtarzalny
      urok, a jak gra to zależy od wieku i zainteresowań dziecka - ważne żeby w grę
      właczyła się cała rodzina. Moim zdaniem rewelacyjne są gry GRANNA, dla dzieci
      lubiących się uczyć scrabble i wszelkie podobne), niesmiertelny MONOPOLY, a
      może rekalmowane w telewizji zgdnij kto to? Wydaje mi się, że jakbyś podała
      wiek dziecka to byłoby więcej propozycji (możesz tezpodobne pytanie postawic na
      form Zakupy). Pozdrawiam
    • thugge Re: gry planszowe 14.12.05, 14:33
      Gry komputerowe są stanowczo przereklamowane. Planszówki te dobre dają wieeele
      zabawy. Niestety są też dość drogie ( proponowane tytuły Risk, Śródziemie,)
      Poza tym są jeszcze tak zwane gry fabularne RPG (nie mylić z cRPG na
      komputery!). W niewielu miastach niestety są one do zdobycia (szczególnie
      trudno jest w małych miasteczkach). Gry RPG to długie godziny zabawy z
      przyjaciółmi polecam smile

P.S. Jak się jest "małomiasteczkowcem to można je nabyć w sklepach
      internetowych. Poniżej link do jednego z nich:

www.rebel.pl/?aff=1129
      Drugi nazywa się jakoś nostromorpg ale pewny nie jestem
      • edorota2 Re: gry planszowe 15.12.05, 11:13
        A ja polecam "MEMO". Można grać całym zestawem z trochę większym dzieckiem albo wziąć kilka par tylko dla mniejszego tak ze jest to gra na kilka lat smile
    • webchannel Re: gry planszowe 23.12.16, 20:13
      Moim zdaniem sporo takich. Wiadomo, że wszystko zależy od wieku i od tego, czy zachęcimy jakoś malucha do takiej gry, bo jeśli ma grać sam ze sobą to też bez sensu wink. Są różne gry, dla różnego wieku. Sprawdź może tutaj, jest trochę porad.
    • car-olla Re: gry planszowe 21.05.17, 23:13
      Szachy smile mój syn chodzi do pierwszej klasy i ma szachy w szkole i bardzo się wkręcił, ciągle mówi o szachach i męczy nas żeby z nim grać smile U nas sprawdzają się też stare dobre rozwiązania, czyli na przykład domino, albo karty
    • mama.2.dzieci Re: gry planszowe 17.10.17, 18:11
      U nas sprawdzają się też gry zręcznościowe, jak typowe planszowe się nudzą np. łowienie rybek polecam tą od janod: www.bajaboo.pl/edukacyjne/gry/aquanemo-gra-lowienie-rybek-janod.html
    • an_ika589 Re: gry planszowe 05.11.17, 17:47
      Polecam, u nas hitem jest i bajka i gra wink
      Coś jak chińczyk ale faniejsze wink brykus-zabawki.pl/zabawki/13-gra-wyscigi-pingwinow.html
    • amodz Re: gry planszowe 10.11.17, 14:36
      Tutaj dużo fajnych gier znajdziesz smile

www.superdzieciaczki.pl/search/label/Zabawki%20i%20gry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka