mal1 09.12.05, 10:11 Mój sześciletni synek ma problemy z odróżnianiem literek b i d, może znacie jakieś zabawy, które pomogłyby mu nauczyć się rozpoznawania tych literek?Z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szkasik Re: problemy z odróżnianiem literek b i d 09.12.05, 16:47 Moja obecnie 9 latka również w tym wieku miała takie problemy. Skończyły się po wytłumaczeniu, że "b" ma brzuszek z przodu - tak jak my, a "d" dupkę z tyłu - tak jak my ;0) Może trochę niepedagogiczne, ale mojej córci pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
mal1 Re: problemy z odróżnianiem literek b i d 09.12.05, 20:14 dzięki! wypróbowałam i działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lu_lu Re: problemy z odróżnianiem literek b i d 09.12.05, 20:15 Marta Bogdanowicz Trudne litery (b, d, p, g) Zeszyt ćwiczeń dla klas 0 i I-III Trudne litery b, d, g, p to książka dla dzieci w wieku wczesnoszkolnym, mających trudności z rozpoznawaniem tych liter. W zawartych w niej ćwiczeniach wykorzystano technikę wielozmysłowego uczenia się tak, aby początkujący uczeń efektywnie opanował umiejętność ich rozróżniania. www.harmonia.gda.pl/trudne_litery_more.html Odpowiedz Link Zgłoś