Dodaj do ulubionych

bajki do słuchania

IP: 212.160.27.* 19.02.02, 13:41
Moje dzieci - Agnieszka 2 latka i Romek 4 latka uwielbiają słuchać bajek z kaset i płyt. Muszą to być bajki w których "mówią" różne osoby a nie jeden narrator udający poczczególne głosy. Koniecznie dialogi muszą być przeplatane piosenkami. Pomóżcie mi znaleźć takie bajki. Może wiecie, jakie bajki są tak wspaniale wydane i dostępne w sklepie albo może ktoś z was ma takie do sprzedania.Pozdrowienia Mirka
Obserwuj wątek
    • Gość: Jabluszko Re: bajki do słuchania IP: (62.104.220.93) 213.7.174.* 19.02.02, 21:21
      Hej Mirka ! Moja coreczka tez uwielbia bajki do sluchania . Moge Ci polecic ( o ile jeszcze nie masz ) "Calineczke" i "Pinokia " , to wznowione wydania bajek sprzed prawie dwudziestu lat , ja sie na nich wychowalam ( wtedy byly na plytach ) :-)Teraz , kiedy slucham ich z coreczka wzruszam sie , jak wtedy , gdy bylam mala dziewczynka . Sa cudowne i kazda postac ma swoj glos . A glosu uzyczaja wspaniali polscy aktorzy min.Magda Zawadzka , Emilian Kaminski . Pozdrawiam serdecznie . jabluszko .
    • Gość: Dorka mama Wojtka Re: bajki do słuchania IP: (213.76.204.99) 192.168.0.* 19.02.02, 22:15
      Ja pamiętam te bajki z naszego dziecinstwa.... To były bajki! A mój Wojtek lubi kota w butach z "dziecka" - super nagranie
      • Gość: Przygoda Re: bajki do słuchania IP: 62.179.0.* 20.02.02, 09:10
        Ja mam 4 bajki "dziecka" i syn je uwielbia, poza tym piosenki Misia i Margolci. Pozdrawiam Sylwia :bounce:
    • Gość: mama Oli i Basi Re: bajki do słuchania IP: *.94.206.197) unknown 20.02.02, 12:07
      Moje corki uwielbiaja Kota w Butach, Śpiąca królewne oraz Kubusia Puchatka i inne bajki z serii - Zlota kolekcja. Poza tym chętnie sluchaja "Bajki dla Misia i Margolci". Wszystkie mozna kupic w Empiku (przynajmniej w Galierii Mokotów) :DPozdrawiamMarta
      • Gość: Maila mama gAgatki Re: bajki do słuchania IP: (213.227.67.3) 10.10.30.26, 10.* 22.02.02, 22:13
        A moja Agatka uwielbia Baśnie Misia i Margolci (mamy I i III część) oraz Śpiącą Królewnę i Pinokia. Czy któraś z Was byłaby zainteresowana wymianą kopii? Jeżeli tak to dajcie znać! PozdrawiamAcha mam również I, II, III i IV część Piosenek Misia i Margolci.
    • Gość: biedronk wymieńmy się IP: 217.99.12.* 06.04.02, 15:15
      mam płytę z czerwonym Kapturkiem Dziecka i baardzo bym chciała mieć pozostłe płyty. Niestety są one niedostępne w sprzedaży. Chętnie bym sobie je przegrała, w zamian oferuję kopie kilu moich płyt. Ale konkretnie to jak jest ktoś chętny. Było by fajniebiedronk
    • Gość: Malgosia_SL Re: bajki do słuchania IP: [212.76.33.69] 212.76.40.* 06.04.02, 21:49
      Uprzejmie informuję że wszystkie bajki, o których pisałyście (tzn. te stare nagrania Czerwonego Kapturka, Jasia i Małgosi i wiele innych) są ogólnie dostępne pod zankiem Złotej Kolekcji. Ja widziałam je w Geancie, obecnie chyba po 7 zł. Kupiłam dużo kaset z bajkami w wykonaniach, które pamiętam jeszcze z własnego dzieciństwa z płyt analogowych. A teraz codziennie usypia przy nich mój syn.Serdecznie pozdrawiamMałgosia
      • Gość: biedronk Re: bajki do słuchania IP: 217.99.12.* 07.04.02, 08:28
        Dzięki Małgosiu, nie wiedziałam że można je kupić. Nie omieszkam. pozdrowionkabiedronk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka