Dodaj do ulubionych

"Czarna krowa..."

IP: 62.179.0.* 12.11.02, 02:41
Mialam kiedyś taką płytę (dziecięciem będąc..). Przypomniala mi sie przy okazji "przerabiania tematu skąd sie bierze mleko ... no i :pamiętam tylko fragmenty piosenki , a adapter juz nie dziala .Moze ktoś pamięta całość lub ma płytę i może sprawdzić jak to leciało..." Czarna krowa w kropki bordogryzła trawę kręcąc mordą .Siedział kocur w rowie przyglądał się krowie ..jakie mleko jakie mlekodaje czarna krowa ?Czarna krowa w bordo kropki dała mleka cztery skopki..(....)zapytajcie krowę.Tyle pamiętam , a i tego nie jestem pewna .pomożecie? ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: "Czarna krowa..." IP: 213.76.101.* 13.11.02, 08:31
      Pomogę, bo akurat natrafilam niedawno na tę książeczkę (Wanda Chotomska "Czarna krowa w kropki bordo" ) w zbiorach moich coreczek. To egzemplarz jeszcze z mojego dzieciństwa - nawet nie wiem, czy to jeszcze jest w księgarniach, bo w tekście takie rzeczy o ktorych juz chyba nikt nie pamięta - buteli z mlekiem pod drrzwiami itp. :)Czarna krowa w kropki bordogryzła trawę kręcąć mordą.Krowa była w kropki,trawa szmaragdowa,gryzła trawę szmaragdowa,nakrapiana krowa.Mowa - trawa - trawa - mowa,jakie mleko daje krowa ?Szmaragdowe ?Nie!Nakrapiane ?Źle !Jakie mleko, jakie mlekodaje czarna krowa ?Czarna krowa w kropki bordogryzła trawę kręcąc mordą.Siedział kocur w rowie,przyglądał się krowie,bure ślepia w krowę wlepił,czekał na odpowiedź.Mowa - trawa - mowa - trawa,jakie mleko daje krowa ?Szmaragdowe ?NIe!Nakrapiane ? Źle!JAkie mleko, jakie mlekodaje czrna krowa ?CZarna krowa w bordo kropkidala mleka cztery skopki.Mleko bylo zdrowe,a skopki litrowe.Jaki kolor mialo mleko ?Zapytajcie krowę.Mowa- trawa - mowa trawa,jakie mleko dala krowa ?Szmaragdowe ?Nie!NAkrapiane ?Źle!Białe mleko, białe mlekodała czarna krowa.Uff. Udanej zabawy
      • Gość: flaska Re: "Czarna krowa..." IP: 62.179.0.* 15.11.02, 00:48
        Dzięki stokrotne ! Nie wiedziałam , że to Chotomskiej :)ewa
        • Gość: Gabi Re: "Czarna krowa..." IP: [217.97.246.1] 193.91.0.* 20.11.02, 08:49
          fajnie że to odgrzebałyście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka