majamonia 23.11.04, 12:19 moja 7 miesięczna córeczka ma chrypkę bez żadnych innych objawów choroby, może wiecie co mogę jej podać? pzdr Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leli1 Re: chrypka 23.11.04, 23:14 moj 6 mies. synek tez mial, zaczelo sie w sobote, dzis po chrypce nie ma sladu choc "glosik" mial marniutki. Nie podawalam nic skoro nie mial goraczki, uwazalam tylko zeby wszystko do jedzenia bylo cieple. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: chrypka 24.11.04, 16:46 Ja podawałam calcium w syropie (Sanosvit), chrypka minęła po 2 dniach, jednak dodatkowym zaleceniem było aby nie kąpać malucha i odpuścić sobie spacer (fakt, pogoda była paskudna...) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
graziaham Re: chrypka 24.11.04, 17:10 Mój synek 8 tyg. miał chrypkę tydzień temu. Bardzo się wystraszyłam, ale nie było gorączki, ani innych objawów. Lekarz przepisał Eurespal, który podawałam 4 dni. Potem dostał jeszcze katarku, który ma do dizś, ale nic innego się nie działo. Poza tym, że za 5 dni chrypki dostałam jas. To chyba taki wirus! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: chrypka 24.11.04, 18:29 zapytaj na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
bucik04 Re: chrypka 25.11.04, 12:35 witam, moj10-miesieczny synek też miła chrypkę przez 5 dni - podawałam mu syrop o nazwie mel farfarae ( na kaszel i chrypkę, na bazie podbiału, prawoslazu i miodu) - pomógl bardzo szybko, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majamonia Re: chrypka 25.11.04, 14:22 zaczęłam jej dawać Homeovox (chyba tak to się nazywa) no i trochę pomogło, ale bardzo Wam dziękuję. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: chrypka 25.11.04, 14:38 Boirona kompleks ? i dobrze zrobiłaś, Tantum jest za mocne i może wysuszać śluzówkę.Przy początku przeziębienia zawsze możesz podać Oscillococinum 1/2 fiolki- u nas działa rewelacyjnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
197575a Re: chrypka 25.11.04, 14:29 Pomaga także Tantum Verde w areozolu, dawkowniw wg. zaleceń na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: chrypka 25.11.04, 22:08 Panuje paskudny wirus powodujący właśnie tylko totalne zachrypnięcie. U mojego synka trwało tylko cztery dni, obyło się bez leków, ale ja miałam ponad dwa tygodnie - poszłam w końcu do lekarza. To wirus, więc poza typowo przeziębieniowymi lekami typu witaminki i wapno, lekarz zalecił "naoliwianie" krtani. Kazął kupić witaminę A w kapsułkach i rozgryzać. Ale to chyba sposób raczej dla dorosłych .Pomogło po dwóch dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: chrypka 26.11.04, 08:55 mnie kiedyś na coś takiego przepisał do łykania a+D3 więc może nie koniecznie rozgryzać ALE to było dla dorosłej osoby.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś