Dodaj do ulubionych

Trzydniówka

IP: *.* 13.05.01, 07:02
Kochane Mamy,moja 10,5 miesieczna coreczka chyba wlasnienprzeszla trzydniowke.Piszechyba-bo lekarka wezwana pierwszego dnia stwierdzila infekcje gardla.Bylo czerwone i rozpulchnione.Mala nie chciala jesc byla bardzo marudna i drazliwa.Zasypiala.Goraczka nie przekraczala 38,7.Utrzymywla sie w tej wysokosci 2 dni ,trzeciego byla na poziomie37,5.Czwartego jak reka odjal i pojawila sie wysypka.Glownie na glowie (rowniez na czzesci owlosionej glowki),czole za uszkami,troche na bruszku ,pojedyncze na plecach i nozkach.Plamy sa plaskie i nie zywo czerwone-a raczej rozowe,nieswedzace.Lekarka juz telefonicznie stwierdzila ze to trzydniowka.Pozwolila nam wychodzic na spacery.Mnie jednak zastanawia to czy przypadkiem Zuzka nie przeszla rozyczki??Jak dlugo powinna trwac wysypka trzydniowki?I jak ja odroznic od rozyczki?Napewno macie doswiadczenia w tym temacie.Pozdrawiam Magda mama Zuzi
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: Trzydniówka IP: *.* 13.05.01, 09:22
      Moja starsza córka przeszła trzydniówkę jako zapalenie gardła i dopiero jak wyskoczyła wysypka to sie wyjaśniło, a młodsza nie dość że w wieku 3 miesięcy to jeszcze wcale nie z wysoką temperaturą max.38,4 i ja byłam przekonana a nawet pewna że to różyczka (objawy w mądrych książkach się zgadzały )a okazało się że to trzydniówka .Gorączka może trwać więcej niż 3 dni a wysypka być widoczna do tygodnia zwłaszcza pod wpływem ciepła, na spacery też podobno można chodzić ,pozdrowienia i dużo zdrówka dla małej
      • Gość: jola Re: Trzydniówka IP: *.* 13.05.01, 09:24
        acha! ponoć odróżnia się ją od różyczki tak, że nie są powiększone węzły chłonne, Pa
        • Gość: Magdziejka Re: Trzydniówka IP: *.* 13.05.01, 18:27
          Moja miała 7 m-cy jak przeszła trzydniówkę 3 x 24 godz. 38,5 temperatury przy ciągłym zbijaniu. Zaraz potem wszędzie gdzie nie tylko, pojawiła się wysypka - taka jaka opisujesz, trwała ok. 3 dni, minęła.ponoć na trzydniówkę można chorować tylko raz i to mnie pociesza.pozdrawiamps. moja miała powiększone ciut węzły chłonne i zdiagnozowana infekcja górnych dróg, diagnoza zmieniła sie 2 dnia i u drugiego lekarza.pięknie pozdrawiammagda mama Hani

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka