Dodaj do ulubionych

NISKA WAGA U 2LATKA

IP: *.* 08.07.02, 10:46
Dzisiaj byliśmy na bilansie 2latka i okazało się że Klaudia mało waży 10kg.100gram,martwię sie czy to może być coś poważnego,dodam że jest wesołym dzieckiem.Napiszcie coś o waszych Pociechach.
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 08.07.02, 10:53
      Mój mały, w podobnym wieku, waży 11kg, to też nie za wiele. Jeśli poza niską wagą dziecku nic nie dolega (nie choruje, jest żywe itp) to nie ma specalnie się czym przejmować. Dziecko to nie schemat - nie musi rozwijać się książkowo. My małemu zrobiliśmy dla świętego spokoju badania krwi i moczu, wszystko OK, biega jak torpeda, do łakomczuchów nie należy (właściwie mógłby żyć powietrzem), więc jest wszysto w porządku.Pozdrawiam, Ania :hello:
    • Gość: laska Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 08.07.02, 20:35
      A co na to lekarz i... centyle?Agnieszka
      • Gość: Silije Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 09.07.02, 15:37
        Edyto, a jaki wzrost, bo nie wspominasz? Moja córka na bilansie dwulatka ważyła 10 kg 300 i miała 88 cm wzrostu. Jest w pełni zdrowa, dodam że cała moja rodzina to drobnokościste chudzielce ;-) .
    • Gość: asiaks Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 08.07.02, 21:22
      Kasia (30.06.2000) waga 9.450g !!!!!
    • Gość: Edyta-C. Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 09.07.02, 07:10
      Lekarz kazał zrobić badanie krwi-Morfologia, a jej waga jest na 3centylu.
    • Gość: sylmur Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 09.07.02, 13:33
      Moje pociechy też mają niską wagę (są w dolnej granicy normy), ale to jeszcze nie choroba. Jeśli Twoje dziecko jest żywotne, pięknie się bawi i rozwija to nie ma powodów do obaw. Nie ma też powodów do tego aby męczyć dziecko badaniami krwi. Uważam, że jest to niepotrzebny stres dla dziecka i mamy (chyba, że coś wzbudziło Twoje podejrzenie). Ważna jest natomiast atmosfera w czasie jedzenia i w ogóle na TEN temat. Niech je to, co najbardziej lubi (leniwe pierogi, mięso, albo tylko ziemniaki z buraczkami. Nie chcę powiedzieć, że nie namęczyłam się ze swoimi chłopcami(Rafał-4, Kuba-2 lata), ale warto było. Teraz sami wołają o jedzenie. Nie mieli urozmaiconej diety (bo i tak by się nie udało), ale potrafili na kolację zjeść 2 parówki i serek lub 1 kostkę twarogu (starszy). Fakt, że do "faszerowania" przydały sie bajki na video. I jeszcze jedno. Spójrz na siebie i męża - czy Twoje dziecko miało po kim odziedziczyć grube kości i pulchne ciało. Głowa do góry. Syla.
    • Gość: Edyta-C. Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 10.07.02, 06:37
      Wzrost 86 cm.
    • Gość: Bułeczka Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 10.07.02, 12:57
      Moja Wikusia konczy dwa latka 6 sierpnia i wazy rowno 10 kg. Bylysmy ostatnio u lekarza, ktory tylko stwierdzil , ze waga jest ok. Dodam , ze mala ma apetyt za dwoch ale jest w ciaglym ruchu, bo po prostu nie ma czasu siedziecsmile).
    • Gość: oSka Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 10.07.02, 13:56
      WITAM!Zuzia - 2 latka kończy w listopadzie, waga 10.100 - 10.300, wzrost: ok. 82 cm.. Lekarz powiedziła, że nie ma się co martwić, bo ona zawsze nie ważyła jakos rewelacyjnie dużo, po prostu taka ma budowę i już. Szkoda, ze nie po mnie...cała rodzina męża jest drobnokoścista i "chuda", he he. A badania zrób - nam wyszły źle, niestety, ale inna była tego przyczyna.KIKA
    • Gość: Mo Re: NISKA WAGA U 2LATKA IP: *.* 10.07.02, 17:14
      Witam!Marcelka zawsze była mini - MArcelką.W chwili obecnej ma 22 miesiące i odkilku miesięcy waży nieco ponad 10 kg.Apetyt ma, jak żarłoczny Marcel!!! awaga prawie w miejscu... Jest w ciągłymruchu :crazy: Badania kontrolne krwi orazmoczu robimy co jakiś czas i nigdy nic nie wykazały - na szczęście! Pediatra uważa, że rozwija się świetnie, raczej wzdłuż niż wszerz... he, he, he (90 cm).Skonsultuj swoje wątpliwości z lekarzemprowadzacym Klaudię... i nie martw się!Kraków pozdrawia Kraków!MoNika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka