iza3108 08.02.07, 17:08 mój 8 mc synek przy przewracaniu się, siadaniu itp rzeczach postękuje czy to normalne u dzieci które wykonują te czynności czy mam się zgłosić do kardiologa ?? jak u waszych dzieci jest ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macbeata Re: Stękanie ? 09.02.07, 13:13 Mój maluszek stękał i nadal stęka.Spróbowałam sadzać go na nocnik i od razu się udało.Teraz jak stęka to wiem o co mu chodzi.Zaczęło się koło szóstego miesiąca i tak jest do dziś,a ma dziesięc.Może i twój maluszek ma dość robienia kupki w pampersa.Mój synek będzie tak długo stękał.azgo nie wysadzę,nie chce wpampersa i juz ,potrafi dwie godziny stękać. Pozdrawiam,beata Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: Stękanie ? 11.02.07, 19:31 nie, to napewno nie to, on kupki robi oczywiście stękając przy tym ale mi chodzi o to że on tak postekuje jak np coś robi, jak się bawi jak przekręca jak siada itp wygląda jakby się męczył. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmopi79 Re: Stękanie ? 11.02.07, 20:30 Witam.Moja mala ma prawie 9 m-c i szczerze powiedziawszy tez steka przy wykonywaniu czynnosci ruchowych...Nigdy na to nie zwracalam uwagi bo wydaje mi sie iz jest to spowodowane tym, ze cialo jej jest ciezkie i ruchy tak nieskordynowane.Dlatego kazdemu przewrotowi towarzyszy stekniecie, bo jest to b.duzy wysilek dla tak malego czlowieka))Wiec moim zdaniem nie ma sie co martwic i jak nasze maluchy troszke podrosna i zaczna chodzic stekanie sie skonczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś