Dodaj do ulubionych

MŚwL w Planicy 2020

12.12.20, 22:23
Czekałam i się nie doczekałam. uncertain
Bardzo jestem ciekawa Twojej analizy.
Stękała szaleje. big_grin
Jakoś tak majaczy mi przed oczami medal w drużynówce.
Cieszę się, że Fin sobie skaka.
Bresadola mnie zadziwia, a Estończyk powala.
Obserwuj wątek
    • stela2004 Re: MŚwL w Planicy 2020 12.12.20, 22:27
      O! - zapomniałam o Kanadyjczykach.
      • k.fanka Re: MŚwL w Planicy 2020 13.12.20, 00:59
        Nie doczekałaś się, bo pół wieczoru grałam sobie w rybki. W weekendy jest zawsze konkurs drużynowy, trzeba się starać. wink

Co do mojej analizy, w zasadzie pokrywa się ona z Twoją, więc nie będę się powtarzać. Ogólnie mi się podobało - super pogoda, dużo śniegu, prawie zerowy wiatr. Takich fajnych, bezproblemowo rozgrywanych Mistrzostw to ja nie pamiętam. I nareszcie kulturalnie można sobie pogadać w wywiadach, bez rozwrzeszczanego tłumu naokoło. big_grin
        Nasi... no cóż, inni byli dużo lepsi. uncertain Ale Stękała jest swego rodzaju odkryciem tych MŚ, to fakt. W życiu się nie spodziewałam, że będzie w dziesiątce. Kubacki pechowo z tym kręgosłupem, on w ogóle ma z nim problemy od dłuższego czasu (za Horngachera po raz pierwszy o tym słyszałam) i to nie napawa optymizmem.
        Geiger mistrzem - to wielkie zaskoczenie, ani grosza bym na niego nie postawiła jeszcze parę dni temu. Hayboeck też mnie zaskoczył i w sumie trochę żal, że nie udało mu się zdobyć medalu. Granerud i Biśla należeli do faworytów, więc tu zaskoczeń nie było.
        W drużynówce w zasadzie medalu nie mamy z kim przegrać. Ale, ale, nie takie rzeczy w skokach widziano, więc lepiej nie będę zapeszać. Zobaczymy jutro, a właściwie już dziś. smile
    • k.fanka Re: MŚwL w Planicy 2020 13.12.20, 20:35
      Dobrze, że nie zapeszyłam... uff. Słoweńcy gwałtownie odżyli po (wymuszonej nieco, zapewne) rezygnacji trenera i był taki moment, że zaczęłam się ich obawiać. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, choć nie aż tak dobrze, jak się wcześniej zapowiadało. Miałam nadzieję na srebro, jest brąz.
      Stękała z Żyłą byli rewelacyjni, szkoda, że reszta drużyny nie dotrzymała im kroku. wink
      Austriaków mi trochę szkoda, ale cóż. Mają chłopaki kosmicznego pecha w tym sezonie.
      Horn przelicytował dziś w walce na obniżanie belek. A i skok Geigera nie był chyba aż tak dobry jak te poprzednie.
      Norwegowie byli świetni, nawet Forfang jakby nieco się przebudził, no i mają mistrzostwo.

I oczywiście jest zdjęcie podium:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/3Gzcte1jugGiV6ZHXX.jpg

A do tego dwie fotki Planicy, takiej pięknie zimowej, bo już pewnie nigdy jej nie zobaczymy o tej porze roku:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/8XRD972nRjXKe3B4VX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/9WVVFyVIOCND59LD2X.jpg
      • stela2004 Re: MŚwL w Planicy 2020 13.12.20, 23:42
        Ucieszył mnie sukces Norwegów. smile
        Super zdjęcia.
        Widziałam dzisiaj prawdziwą zimę - oglądałam biathlon w Hochfilzen - było dużo śniegu i jeszcze sypał.
        Jakoś tak nie mierzyłam wyżej, bo Stoch nie skakał rewelacyjnie i Kubacki ma problemy ze zdrowiem. A Stękała nawet powyżej moich oczekiwań.
        Cieszę się z medalu. smile
        • k.fanka Re: MŚwL w Planicy 2020 14.12.20, 14:40
          Wiem, Ty Norwegów lubisz. A ja właściwie wolałam, żeby wygrali Niemcy, tak dla odmiany.
          Też się cieszę z naszego brązu, no pewnie. Szczególnie, że dopiero drugi raz w historii staliśmy na podium MŚwL.
          W komentarzach na skijumping ktoś napisał, że gdyby jeszcze z tydzień poskakali na tej skoczni, to Stękała zdobyłby medal. wink
          Do nas zima wpadła kilka dni temu, pobyła parę godzin i się roztopiła. Szkoda, od razu zrobiło się ładniej. I widniej. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka