Dodaj do ulubionych

Żółta woda zamiast kupki

04.06.03, 21:04
Witam,
Dzisiaj przez cały dzień moja 3 miesięczna córcia bardzo się męczyła a
zamiast kupki udało jej się tylko wydalić coś na kształt żółtej wody.
Normalnie robi około 6-7 klasycznych dla dziecka karmionego piersią kupek tj.
żółta jajecznica. Skąd ta zmiana i czy coś z tym robić?
Z góry dziękuje za porady, Dominika.
Obserwuj wątek
    • renata.wisniewska Re: Żółta woda zamiast kupki 05.06.03, 23:10
      Hej!
      Mój Leoch też od czasu do czasu ma to samo. Strasznie się też często spina i
      poci, potem po jakimś czasie robi normalną kupę. Mam nadzieję, że to normalne!
      Pozdrawiam
      • aniahrabi Re: Żółta woda zamiast kupki 06.06.03, 11:21
        Witam.Mój synek(4 tyg.) też ma takie problemy, które zaczęły się gdy miał
        tydzień i powtarzają się z mniejszą lub większą częstotliwością do teraz.Ale
        napiszę Ci co ja z nim robię.Przede wszystkim masaż brzuszka. 1.Oklepywanie
        brzuszka w kierunku wskazówek zegara( może być uciskanie, czy inny sposób- byle
        skutkował) 2.Masaż brzuszka przez uciskanie kolankami dziecka: kolanka
        dzidiusia muszą dotykać się a Ty rytmicznie naciskasz nimi brzuszek(u nas
        działa rewelacyjnie!) 3. Stymulacja odbytu:gdy wycieram go mokrą chusteczką
        lekko pocieram odbyt(też skutkuje) 4.Podaję mu Esputikon krople( do kupienia w
        aptece bez recepty)Teraz chcę spróbować kropli Infacol- przeczytałam tu na
        forum, że są lepsze.
        Jeśli Twoja córeczka przy tych kłopotach jest niespokojna( mój synek bardzo
        dużo płacze jak nie może zrobić normalnej kupki)to koniecznie jej pomóż.Dominiś
        od razu się uspokaja jak mu pomogę.Radzę Ci szukać też innych sposobów o ile te
        okarzą się nieskuteczne.Ja wiedzę zdobywałam na forum, od mamy cioć, babć,
        koleżanek.
        A tak w ogóle to życzę Wam aby ta sytuacja była tylko jednorazowa.
        Pozdrawiam.Ania
    • edyciorka Re: Żółta woda zamiast kupki 11.06.03, 00:33
      Cześć.
      Mój 10 tygodniowy Kamilek miał problemy ze zrobieniem kupki od samego początku.
      Pomagałam mu masując i ugniatając brzuszek po lewej stronie oraz przyciskając
      mu kolanka do brzuszka. Podawałam mu także cherbatkę koperkową. To wszystko
      trochę pomagało ale musiał się chłopczyk namęczyć. Od około 3 tygodni podaję mu
      cherbatkę rumiankową i aż sama jestem zaskoczona jak ona wspaniale działa. Gdy
      widzę, że Kamilek znowu się "pnie" wygina i nie może zrobić kupy wtedy podaję
      mu odrobinę rumianku ale prawie całkowicie goszkiego (zauważyłam, że słodki
      przynosi gorsze rezultaty)i po niedługim czasie pojawia sie kupcia. Gdy
      wychodzimy na spacer gdy jest tak gorąco na dworze biorę ze sobą butelkę z
      cherbatką rumiankową. Muszę stwierdzić, iż odkąd mój dzidziuś pije rumianek
      wypróżnia się bez żadnych problemów.
      Pozdrowienia Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka