Dodaj do ulubionych

elidel dla maluszka???

03.09.03, 00:26
Mam pytanie czy ktoras z mam stosowala lub stosuje elidel u 4 miesiecznego
maluszka???lekarz przepisal mi ten cudowny krem ale na ulotce napisane jest
ze mozna go stosowac u dzieci powyzej 2 lat...jestem w rozterce czy smarowac
tym mojego synka
Obserwuj wątek
    • mgurniak Re: elidel dla maluszka??? 03.09.03, 07:44
      fakt na ulotce jest tak napisane, ale wierz mi , moj synek dostał sie do
      programu w którym dostaje sie elidel i przez pół roku prowadzi sie dziennik
      zapisując w nim czy sie smaruje codziennie, jakies dolegliwosci , inne leki..itp
      i dodatkowo wszelkie informacje o tym leku zarówno od lekarzy jak i od samej
      firmy Novartis. Jest tam napisane i rozmawailam z lekarzami jak to jest z tym
      smarowaniem u maluchów i wszyscy twierdza i maja dane , / przy testowaniu leku
      za granica ,ze od 2miesiaca życia masc byla stosowana u dzieciaczków , nie było
      zadnych efektów ubocznych itp.
      Napisze jedno, mojego malucha smarowano sterydami, bo tylko one pomagaly jak
      byl malusienki.....elidelu wtedy jeszcze nie bylo.....teraz jak bym miala wybor
      to napewno zastapilabym sterydy elidelem!!!!
      Mojego synka musze smarowac elidelem codziennie.....i tak można ...stosować
      maść jako środek pielęgnacyjny.... jest to drogi środek.....ale skuteczny smile
    • jana_mama_misi Re: elidel dla maluszka??? 03.09.03, 13:40
      Hej,
      miałam te same obawy choć Misi do 2 lat brakowało zaledwie kilka miesiecy. Pani
      doktor, ktora prowadziła badania wspolnie z firma Novartis zapewniała mnie, ze
      elidel stosuje sie nawet u 3 miesiecznych niemowlat. Zreszta w badaniu w ktorym
      uczestniczya Misia była tez 6miesieczna dziewczynka. Świezo po pobycie w
      szpitalu, gdzie dozylnie podawano jej sterydy, w takim była stanie. Widziałam
      to dziecko i rozmawiałam z jej mama miesiac po rozpoczeciou leczenia elidelem.
      Dziecko było gładziutkie a mama zachwycona elidelem. O ile mi sytuacja
      finansowa pozwoli bede stosowac juz tylko wyłacznie elidel. Szkoda że nie bylo
      go wtedy gdy Misia miała najostrzejsze zmiany, a ja musiałam smarowac ja
      elocomem czy cutivate. I bac sie ze to zaszkodzi dziecku. I cierpiec razem z
      nia jak sie drapała w nocy i nie mogła spac.

Pozdrawiam Jana
      • gyokuro Re: elidel dla maluszka??? 03.09.03, 21:26
        Hej!
        Ja smarowałam Synka kiedy miał 6 tygodni. Tak zaleciła nam pani alergolog,
        mówiąc,że to lepiej niż sterydami. Zadnych problemów nie było.
        Pozdrawiam,
        Kasia
    • renata68 Re: elidel dla maluszka??? 04.09.03, 21:39
      dzieki za te informacje podrawiam renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka