jolka05 02.01.04, 16:56 Bede wdzieczna za namiary do naprawde godnego polecenia alergologa w Szczecinie (ewentualnie...Poznaniu!) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kini_franio Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 02.01.04, 20:53 Witaj Leczymy sie u dr Ciechanowskiej, która przyjmuje w szpitalu w Zdrojach na alergologii i w przychodni na Słowackiego. Myślę, ze to sensowna, rzetelna lekarka. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 03.01.04, 22:09 Też leczę swoja niunię u tej doktor, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 03.01.04, 22:09 Też leczę swoja niunię u tej doktor, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka05 Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 03.01.04, 22:37 Dzieki, Dziewczyny - to wspaniale,ze napisalyscie, bo juz wpadalam w rozpacz! Ale czy mozeciepodac jakis namiar - nr telefonu albo adres przychodni na Slowackiego??? Musimy juz w poniedzialek, bo zle jest POzdrawiam Was serdecznie)) Jola Odpowiedz Link Zgłoś
jolka05 do kini i goniamm! 04.01.04, 00:35 Ach, gdybyscie moglymi jeszcze polecic dobrego pediatre!!! My jestesmy ofiarami kiepskiej pediatry i lekarek rodzinnych - zadna nie uznala,ze to alergia ('bo dziecko dobrze przybiera' lub 'kupka, a, zmienic mleczko') Blagam o namiary na kogos z sensem! POzdrowionka raz jeszcze)) Odpowiedz Link Zgłoś
kini_franio Re: do kini i goniamm! 04.01.04, 12:19 Podaje ci numery: słowackiego - 4231049, ale zmartwie Cie - terminy sa cholernie odległe i żadnych prawie szans na dostanie sie wcześniejsze. Musisz mieć też skierowanie od lekarza rodzinnego. NIestety p. dr Ciechanowska nie przyjmuje prywatnie. ale proponuję - jeśli sprawa jest pilna i powazna porozmawiać z nia telefonicznie; to nr do szpitala w Zdrojach - do p. dr; 4660168. Pediatry dobrego nie znam, niestety....sama miotam sie z decyzjami...i niektóe podejmuję na własną odpowiedzialność. pozdrawiam i daj znać jak ci poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.en do kini_franio... 05.01.04, 16:41 Czesc, Kini, czy dostalas mojego maila na adres gazety? Bylabym wdzieczna za odpowiedz, czy na forum czy tez na priva...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kini_franio Re: do kini i goniamm! 04.01.04, 12:22 dodam jeszcze ze o pójsciu do alergologa zadecydowalismy sami, najpierw poszliśmy prywatnie (wizyta bez sensu zupełnie)i tak sie błąkaliśmy jakiś czas aż trafilismy na dr Ciechanowską. najpierw byłą wizyta a potem staralisy sie o skierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
olga03 przychodnia na Piotra Skargi 04.01.04, 16:08 Razem z młodym, strasznym alergikiem jesteśmy pacjentami przychodni (dawnej wojskowej) na Piotra Skargi. Jest tam dwóch pediatrów, w tym nasz dr Podbielski. Mają tam mało pacentów, rejstracja tel, na godziny, wszystko jest na miejscy jak dziecko jest chore laryngologicznie, laryngolog od ręki piętro wyżej itp. Nasz lekarz jest rewelecyjny, baaardzo oszczędny w podawaniu antybiotyków (potrafił trzykrotnie osłuchiwać płucka młodego w ciągu jednej choroby, żeby pochopnie nie dać mu antybiotyku i jak dotąd nasz pięciolatek, mimo bardzo silenej alergii nigdy nie brał antybiotyków). W przychodni jest też alergolog, bardzo wytonowany, spokojny, miły i oczytany starszy pan, nie pamiętam niestety nazwiska, który od pięciu lat prowadzi naszego alergika. Terminy rejstracji do alergologa to ok. 2 tygodnie, a ajk się coś dzieje to od ręki. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Re: do kini i goniamm! 04.01.04, 23:34 Jeśli chodzi o pediatrę to ja chodzę do dr Przyłuckiej na Kadłubka jeśli chodzi o moją córę to poznała że to alergia, przepisała maść po której zaczęło wszystko znikać (chociaż jescze nie do końca). Nie powiem Tobie czy jest dobra bo chodzę do niej dopiero od 2 mcy ale jak na razie nie mam powodów do narzekania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolka05 Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 04.01.04, 18:35 Dzieki Wam Dziewczyny! To wspaniale, ze jest to forum i moge Was znalezc ))! Chcialam Was tylko spytac, czy zeby trafic do tej przychodni na Slowackiego czy na Piotra Skargi, trzeba sie wypisac z rodzinnej? Czy tez mozna po prostu zalozyc karte, jak u specjalisty? Jak sie dostac do Piotra Skargi??? Pozdrawiam Was goraco)) Jola Odpowiedz Link Zgłoś
olga03 Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 04.01.04, 19:14 Jeśli chodzi o alergologa to możesz wziąść skierowanie od swojego lekarza rodzinnego i zarejstrować się u alergologa (nie wiem tylko czy dowolnego czy też lekaż sam wpisuje konkretną przychodnię. Żeby zarejstrować się do przychodni na Piotra Skargi trzeba wypisać się od lekarza rodzinnego i zapisać do pediatry na Piotra Skargi. Możan to zrobić tylko z dzieckiem, a rodzice mogą zostać u innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka05 Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 04.01.04, 21:28 Dzieki, Olga Czyli, ze w takim przypadku szczepienia odbywalyby sie tez na P.Skargi...? Zdaje sie, ze warto to zrobic, zeby trafic do dr Podbielskiego. Pozdrawiam najserdeczniej Jola Odpowiedz Link Zgłoś
goniamm Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 04.01.04, 23:28 Witam ponownie! Terminy do alergologa są rzeczywiście odległe ale mozesz sie zarejestrować nie majac jeszcze skierowania a póżniej postaraj się o skierowania. Jeśli chodzi o dr Ciechanowską ja po prostu pojechałam do niej z dzieckiem do szpitala do Zdroji i poprosiłam ją czy nie oejrzałaby małej bo jest strasznie wysypana i nie wiem co mam robić. No i podziałało, ona strasznie lubi dzieci i na pewno nie odmówi. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kini_franio Re: dobry ALERGOLOG - SZCZECIN 05.01.04, 13:35 Zgadzam sie z goniamm, nie kombinuj tylko jedź albo zadzwoń do dr Ciechanowskiej jeśli uznajesz sprawę za powazną.My skierowanie donieśliśmy później. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.en bylysmy u alergologa! 08.01.04, 23:19 Dzisiaj bylysmy z corcia u alergologa - wlasnie dr Ciechanowskiej, ktora polecacie - i polecila nam tez nasza pediatra. Cudowna wizyta! Naprawde wspanialy lekarz, przemily kontakt, dokladnosc, cierpliwosc, wiedza i ...poczucie humoru! Bardzo sie cieszymy, ze udalo nam sie trafic do takiego lekarza! Na razie bedziemy wiec stosowac diete i obserwowac - troszke to potrwa, ale ogolnie jest niezle POzdrowionka dla wszystkich mam ze Szczecina! Teraz i my polecamy wszystkim dr Ciechanowska - z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: bylysmy u alergologa! 14.01.04, 09:30 Dzięki dziewczyny, skorzystałam z waszych porad i właśnie dzisiaj zarejestrowałam mojego synka do dr Ciechanowskiej. Termin mam za miesiąc, co nie jest aż takie straszne bo słyszałam nawet o terminach kilku miesięcznych np. na Janosika. Napisze jak było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: bylysmy u alergologa! 19.02.04, 12:19 Hej, tak jak obiecałam piszę. Jesteśmy po wizycie i musze przyznać że jestem pod wrażeniem. Już dawno nie miałam do czynienia z tak kompetentnym i miłym lekarzem jakim jest dr Ciechanowska. Osoba cierpliwa, ze wspaniałym podejściem do dzieci, przeprowadzała naprawde rzetelny wywiad i cierpliwie odpowiadała na moje wszystkie pytania i watpliwości a przede wszytskim potrafiła rozwiać moje obawy. Zostalismy juz do nie wpisani na stałe i na kolejne wizyty będziemy już chodzić bez skierowania. Z czystym sumieniem polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tokme44 Re: bylysmy u alergologa! 05.01.16, 14:40 medyczny-szczecin.pl/alergolog.html Odpowiedz Link Zgłoś