mala.mimim 29.09.10, 15:31 ktore s bez cukru...tzn wiem ze na wszystkich jest napisane ze sa bez...ale sa produkowane z zageszczonego soku jabłkowego w którym cukier jest?czy sa jakies naturalne wogole bezcukrowe ewentualnie slodzone glukozą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:41 Nie ma czegoś takiego jak sok bezcukrowy- bo owoce zawierają cukier... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mimim Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:43 naturalna fruktoze, ale nie sacharoze. Odpowiedz Link Zgłoś
bafka Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:43 mam gerber od 4 m-ca i na nim właśnie napisane jest , ze bez cukru ale wyprodukowany z soku zagęszczonego czyli zawiera fruktozę, cukier, który jest w owocu chyba nie ma soku owocowego bez fruktozy... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mimim Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:44 ale soki zageszczane sa najczesciej z sacharozą dodaną przez producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:47 to kup jednodniowy,moze bedzie bez cukru Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mimim Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:50 moglabym robic sama (sokowirówka) ALE czy taki sok nie bedzie "za ostry" dla 4 mies. malucha? Odpowiedz Link Zgłoś
bafka Re: sok jablkowy 29.09.10, 15:51 gerber w składnikach pisze sok jabłkowy i witamina c nie wiem czy to dla ciebie bardzo ważna sprawa ten cukier, ale jesli tak to może napisz maile do producentów soczków żeby odpowiedzieli czy dodają sacharozę czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_net Re: sok jablkowy 29.09.10, 22:40 Moja córcia, od ukończenia 4 miesiąca, dostaje sok wyciśnięty ze świeżego jabłka. Nie zastanawiałam się nad tym, czy może być dla niej za ostry. Na początku dawałam po kilka kropel, i codziennie zwiększałam ilość. Nic jej nie jest Zresztą za "chwilkę" będziesz dawać jabłko skrobane, więc co wtedy zrobisz, jak to rozcieńczysz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś